Jezdit podle pravidel JE NORMÁLNÍ
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Jezdit podle pravidel JE NORMÁLNÍ
Moc pekny prispevek pro vsechny, kdo nerespektujete pravidla na silnicich.
https://www.linkedin.com/posts/milanb%C ... 12321-a2PK
https://www.linkedin.com/posts/milanb%C ... 12321-a2PK
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jezdit podle pravidel JE NORMÁLNÍ
zeby teda Rakusaci boli etalon dobryxh vodicov sa fakt neda povedat..Najma v porovnani s jazdenim v Nemecku mi Rakusaci prijdu znacne zbrzdeni, malo predvidaju
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Nemci taky jak kde, ale pokuty maji vysoke, ne tak smesne jako u nas, tak si proste tolik nedovoli.
V tom prispevku je tak 30% pravdy 
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
- Axel.Foley
Nikde nejsou jenom svatoušci, nic není černobílé. Všude se najdou hovada i ti, co jezdí dle pravidel.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
za posledny mesiac som parkrat isiel z bratislavy na letisko do viedne {swechat} a nemal som ovela vacsi pocit bezpecia na cestach. na 70tke som isiel 75 a na zadnom narazniku nalepeny rakusak... smerovky tiez nie vsetci pouzivaju... za sera/znizenej viditelnosti jazdia bez svetiel {nie vsetci} a v noci mimo obce im 100vka poniektorym vela nehovorila, vratane slovakov
v globale o nieco lepsie ako na slovensku, ale aby to bolo ako pisal chlapik...
v globale o nieco lepsie ako na slovensku, ale aby to bolo ako pisal chlapik...
toyota highlander {xu70} 2.5 hybrid executive
seat tarraco {kn2} 1.4 ehybrid xcellence - predane
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco {kn2} 1.4 ehybrid xcellence - predane
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Ja to vidim opacne, ze my Slovaci, Cesi, pripadne este aj Srbi a Chorvati jazdime najhorsie doma, vonku sme kludnejsi, spominaní Rakusania jazdia normalne tak akurat v Rakusku, mimo Rakusko jazdi vacsina ako hoveda, bez smeroviek, v lavom pruhu a rychlo, Nemci na to kolko je ich vela nie su az tak sprosti na cestach, Taliani jazdia prilis rychlo, nevadi ze s 20r rozpadnutym srotom, ale 150+ na dialnici musi byt, zvlast kasta su Rumuni, ti akoby mali stale zle zvyky z konskych povozov, ti su vsade na vytrubenie
i30 Combi FAMILY; vyrobene 3/2020; 1.4T-GDI
Neco na tech post komunistickych zemich bude, ze je zvyk jezdit jako prase. Lepit se na zadek, predjizdet do zatacky, troubit vsude na vsechny, jezdit rychleji nez se ma.
Treba ve mestech, kdo jste starsi, asi pamatujete, ze se jezdilo 60kmh. Nyni uz se par desitek let jezdi 50-kou. A sami si zkuste zabrzdit ze 60 a pak z 50, bude to sakra rozdil.
Proc je pokuta za urcite prestupky v CR treba 5000kc a ne 50 000kc? To by si kazdy rozmyslel, ale takto je to vysmech.
Navic, statni kasa by se mnohem rychleji zaplnila
Treba ve mestech, kdo jste starsi, asi pamatujete, ze se jezdilo 60kmh. Nyni uz se par desitek let jezdi 50-kou. A sami si zkuste zabrzdit ze 60 a pak z 50, bude to sakra rozdil.
Proc je pokuta za urcite prestupky v CR treba 5000kc a ne 50 000kc? To by si kazdy rozmyslel, ale takto je to vysmech.
Navic, statni kasa by se mnohem rychleji zaplnila
Vsude je treba hodnotit "hlavni mesto" a ostatni mesta zvlast .. v tom hlavnim meste jsou vsichni vic uspechani, vystresovani a agresivnejsi. Dale i kategorii ridicu nebo spis aut, ptze to spolu jaksi souvisi. Az na vyjimky totiz fakt plati ze BMW nema smerovky, zvlast SUV. Fabia a i20 se vam obvykle na prdel lepit nebude a to ne ze by to v dane situaci nebylo v jejich silach, ale obvykla kategorie majitelu/ridicu je proste uplne jina. Coz zase souvisi s tim hlavnim mestem, kde jsou vice mladsi a ambicioznejsi individua.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Tak mam pocit, jako by bylo hlavni mesto v nekolika mestech u nas na severu, mozna ze to jsou ti, co pak do Prahy jezdi do prace
Lepici jsou ve vsech autech, nedavno jsem jel z Ul do Lovosic podel Labe, pohodova trasa, dost dlouho teda clovek jede 50 nez vyjede z mesta a pak je tam 90 a misty 70 a nekolik radaru.
Za mnou kamion a jestli byl ode mne 2 metry tak to je jeste daleko. Ja to resit podobne pripady? Jedine reseni vidim pustit ho pred sebe. A fakt by mne zajimalo co ty lidi k tomu vede.
Prodavala se driv dobra samolepka "Nelep se mi na prdel, nejsem tvoje stara".
Lepici jsou ve vsech autech, nedavno jsem jel z Ul do Lovosic podel Labe, pohodova trasa, dost dlouho teda clovek jede 50 nez vyjede z mesta a pak je tam 90 a misty 70 a nekolik radaru.
Za mnou kamion a jestli byl ode mne 2 metry tak to je jeste daleko. Ja to resit podobne pripady? Jedine reseni vidim pustit ho pred sebe. A fakt by mne zajimalo co ty lidi k tomu vede.
Prodavala se driv dobra samolepka "Nelep se mi na prdel, nejsem tvoje stara".
s kamionem se obecne spatne vyjednava .. me to dokonce stalo 500 a skoro jsem prejel chodce na prechodu
- radar ve Šternberku pod kopcem, ja o nem vedel snaha postupne prbrzdovat uz daleko pred nim byla dost marna, kamion 3m za zadkem, mozna by ani nevidel moje brzdovy svetla, vysledek namereno s korekci 53kmh a 500kc (kamion mozna nedostal ani pokutu, ptze je otazka jestli kamera vubec videla jeho SPZ a stihla fotit)
- ujeli sme asi 500m a na prechodu vidim lidi jak chteji prejit, kamion stale 5m za zadkem a jedem furt 50+, tak uz davno pred predchodem intenzivne troubim, ani nevim jestli sem tim chtel vic varovat chodce nebo kamion, ale proste jsme nezastavili, zastavit tak mam na celnim skle krev a z auta totalku, na dalsi krizovatce odbocil
ale abych to videl i pozitivne, kdyz v listopadu napadl prvni snih, jen cestou do prace 3km byly 2 auta v prikope a lidi se chovali jak hovada, minuly tyden podobna situace, polovina lidi nechala auto spis doma a ten zbytek jel naprosto sporadane, s odstupama, poklidne brzdeni a dokonce pod rychlostnim limitem ac byl volny i druhy pruh
- radar ve Šternberku pod kopcem, ja o nem vedel snaha postupne prbrzdovat uz daleko pred nim byla dost marna, kamion 3m za zadkem, mozna by ani nevidel moje brzdovy svetla, vysledek namereno s korekci 53kmh a 500kc (kamion mozna nedostal ani pokutu, ptze je otazka jestli kamera vubec videla jeho SPZ a stihla fotit)
- ujeli sme asi 500m a na prechodu vidim lidi jak chteji prejit, kamion stale 5m za zadkem a jedem furt 50+, tak uz davno pred predchodem intenzivne troubim, ani nevim jestli sem tim chtel vic varovat chodce nebo kamion, ale proste jsme nezastavili, zastavit tak mam na celnim skle krev a z auta totalku, na dalsi krizovatce odbocil
ale abych to videl i pozitivne, kdyz v listopadu napadl prvni snih, jen cestou do prace 3km byly 2 auta v prikope a lidi se chovali jak hovada, minuly tyden podobna situace, polovina lidi nechala auto spis doma a ten zbytek jel naprosto sporadane, s odstupama, poklidne brzdeni a dokonce pod rychlostnim limitem ac byl volny i druhy pruh
Je tady nejaky kamionak, aby nam to vysvetlil, proc se lepi na auta pred sebou?
Adaptívny tempomat? 
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
To si nemyslim, ja si to muzu nastavit snad 3-10m a kamion tam urcite bude mit vetsi vzdalenosti. Ale kdyz to nekdy vidim na dalnici, tak taky jedou nalepeny na sobe 
Castecne to chapu u dalkovych jizd - treba na dalnici je duvodem ekonomie (jet tesne za dalsim kamionem usetri dost paliva). A hlavne ti dalkovi jsou tlaceni tachografem, resp povinnou prestavkou, takze tlaci na pilu aby dojeli co nejdal nebo idealne na nakladku/vykladku, kde nuceny odpocinek spoji s prostojem.