Jezdit podle pravidel JE NORMÁLNÍ

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

oltcitak

Re: Jezdit podle pravidel JE NORMÁLNÍ

Příspěvek od oltcitak »

Presne tak Dawe. Užil som si svoje tiež.
"Rexík" 4WD, 2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
Reklama

Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

Dawe: Díky za názor. Beru, chápu, rozumím, o různých buzerantských praktikách vím a život kamioňáka nikomu nezávidím. Dělat bych to nechtěl.

Ale... x-krát se mi stalo, že kamioňák začal vyblikávat - vytrubovat právě v úseku se sníženou rychlostí bez ochoty sníženou rychlost akceptovat. Třeba právě v Klimkovickém tunelu. Zlobíš se nebo ne, kvůli magorovi pokuty platit nebudu [-X

Mám zkušenosti z ježdění i jinde, nejen v ČR. Spousta věcí, které v ČR "nelze", na západ nebo na sever od ČR fungují. Obrovským překvapením pro mně byl Polák, který při nočním přejezdu Švédskem poctivě dodržoval všechny omezení rychlosti. Tady mám často pocit, že (hlavně) v noci jsou rychlostní limity zrušeny.

Nechci vyvolávat dojem, že jsem svatoušek. Nejsem. Ale při rostoucím počtu obecních radarů nemám chuť platit někomu "výpalné" za průjezd. A že těch míst je...
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Axel:Presne. Bohuzel kamiony a mnohe bile dodavky maji ten tempomat vzdy nastaveny minimalne o 10-20km vic nez my osobaci.
Storman
**

Příspěvek od Storman »

Poslednú dobu sa situácia na cestách dramaticky zhoršila. Na ceste je čoraz viac áut a mám pocit, že narástol aj počet psychicky chorých jedincov za volantom.

Pár krát sa už aj mne stalo, že som mal v obci kamión na nárazníku a suverénne blikal a trúbil aby som ho potom mimo mesta stratil a zas v ďalšej dedine mal na nárazníku.
Raz dokonca na nás jeden mával baseballovou pálkou z okna...toho som už ale nahlásil na pčr a následne posielal zábery z kamier.

Jazdím všade +10tacho (podľa gps cca +4 podľa rýchlosti) takže nemôže byť reč o nekalibrovanom tachu.
i30 Fastback 1.5 T-GDI DCT Style Shimmering Silver
Mazda MX-5 Razor Blue 2005
ToMa
*

Příspěvek od ToMa »

Dawe z Brd píše: 23 úno 2026, 17:28
Tohle je klasická obhajoba a relativizace neobhajitelného. I kdybych jel na 90 reálně 70 (což nepojedu, sám to nesnáším u ostatních), nikdo nemá právo se na mě lepit. Ohrožovat někoho jiného pouze proto, že dle mého názoru jede pomalu je de....ta. Skutečné myslíte, že nalepením někoho urychlíte?
Dle zákona je bezpečná vzdálenost mezi dvě vozidly 2 sekundy. A to zákon předpokládá stejná vozidla. Skutečné nějaký kamioňák toto dodržuje? Občas takové potkám, bohužel jsou v menšině.
Tvrdit, že pokud jedu dovolenou rychlostí dle tachometru, zdržuji provoz dle zákona o provozu na pozemních komunikacích je už hodně velký bizár. Píšete toto a jste profesionální řidič? Potom to nemá na silnicích takto vypadat.
Argumentovat tím, že řidič má rozvrh a musí ho stíhat je nesmysl. Pokud musíte porušovat předpisy, aby jste stíhal váš rozvrh, je špatný. A je to problém pouze váš a vašeho zaměstnavatele. Ne těch, které kvůli tomu na silnici ohrožujete.
I30N Fastback DCT 2023
Odpovědět

Zpět na „Pokec“