Crdi + STK + readiness kody

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
patriknet

Crdi + STK + readiness kody

Příspěvek od patriknet »

Ahoj kluci, nemáte někdo prosím vás zkušenost s kontrolou tzv. readiness kódů při emisní kontrole (STK)? Konkrténě mě zajímá dieselová motorizace CRDI. Musel jsem vyměnil lanbda sondu a následně smazat chyby. Smazání chyb maže i ty readiness kódy, autu pak nějakou dobu trvá než si udělá vnitřní testy jednotlivých komponent a ty testy si označí jako úspěšné. Co vím není to úplně easy.
A protože krátká cesta ty readiness kódy neoznačila za "vykonané" a já budu muset jít na STK, tak se chci zeptat, jestli se ty readiness kódy skutečně u STK nějak řeší. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Reklama

dibarbora

Re: Crdi + STK + readiness kody

Příspěvek od dibarbora »

Čo som pozeral do metodiky merania na SK (https://www.seka.sk/), tak readiness kódy sa vyčítavajú ale nie je napísané, že by sa v kontrole nepokračovalo, keď sa tam nachádza nejaká 1. Z pohľadu EOBD diagnostiky sú uvedené dve skupiny chybových kódov (týkajúce sa emisného systému). Čo i len jeden aktívny kód z uvedených skupín = sa konečná a auto je nespôsobilé. Dôležité je, že kód musí byť aktívny.. nejaký historický nevymazaný by nemal byť problémom.
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
patriknet

Příspěvek od patriknet »

Ano, čo sa týka chybových kódov, ešte k tomu aktívných, tak to asi bude ako píšeš. Ale mňa by zaujímali tie readyness kódy... neviem nakoľko sú reálne posudzované pri STK..
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

https://www.seka.sk/storage/app/media/s ... 231202.pdf

Skús preštudovať metodiku... technik na EK sa jej musi drzat. Potom uz len otazka na technika EK ak nebude jasno.
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Hugo11
**

Příspěvek od Hugo11 »

Byvalo to tak, ze pokud nebyl readiness ok, nebyl to problem, ale nasledovalo dukladnejsi mereni (vice cyklu akcelerace). Predpisy pro SME se ale muzou menit...
patriknet

Příspěvek od patriknet »

volal jsem dnes do dvou stredisek mereni emisi, rekli my, ze dnes pro ne readyness kody nejsou dulezite. Nactou je, nekde je zapisou, ale neni to smerodatne. Pred nejakym casem se to resilo, ale pak se to pry zrusilo :-). Bavime se o CR.
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Motor a převodovka“