Skřípání při brždění
Moderátor: Moderátoři
Skřípání při brždění
Dobrý den,
už delší dobu řeším problém při brzdění. Při sešlápnutí brzdového pedálu se ozývá nepříjemný skřípavý / pískavý až kovový zvuk. Objevuje se výhradně při brzdění, mimo brzdění je vůz tichý.
Brzdy byly v servisu vyčištěny, podle jejich vyjádření je vše v pořádku a žádnou závadu nenašli. Kotouče ani destičky prý nejsou nadměrně opotřebené.
Zvuk se projevuje:
při dobržďování
více za studena / i po zahřátí
bez vibrací do pedálu
Snažil jsem se zvuk nahrát, zkusím zde nahrát (zvuk gumy je od bot)
tady sdílím i zvuk na google drive https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link
Setkal se někdo s podobným problémem?
Děkuji za každou zkušenost.
už delší dobu řeším problém při brzdění. Při sešlápnutí brzdového pedálu se ozývá nepříjemný skřípavý / pískavý až kovový zvuk. Objevuje se výhradně při brzdění, mimo brzdění je vůz tichý.
Brzdy byly v servisu vyčištěny, podle jejich vyjádření je vše v pořádku a žádnou závadu nenašli. Kotouče ani destičky prý nejsou nadměrně opotřebené.
Zvuk se projevuje:
při dobržďování
více za studena / i po zahřátí
bez vibrací do pedálu
Snažil jsem se zvuk nahrát, zkusím zde nahrát (zvuk gumy je od bot)
tady sdílím i zvuk na google drive https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link
Setkal se někdo s podobným problémem?
Děkuji za každou zkušenost.
- Reklama
Re: Skřípání při brždění
podle zvuku jsi to nahraval uvnitr a za jizdy, takze to dela jen pri jizde (toci se kola, skutecne brzdis) nebo ikdyz stojis na miste a tlacis na pedal?
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Tenhle “zvuk” se děje pouze když začnu brzdit při jízdě na úplné zastavení. Když stojim a drzim pedal brzdy tak to nedělá.
- Axel.Foley
Kolik má auto najeto? Jak dlouho brzdy pískají? Jsou kotouče pravidelně opotřebené? Není v nich třeba rýha?
Jestli je vše v pořádku, tipuji to jako nevhodnou kombinaci materiálu (kotouče vs. desky).
Jestli je vše v pořádku, tipuji to jako nevhodnou kombinaci materiálu (kotouče vs. desky).
CUPRA Formentor 1,5 TSi DSG
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White - prodáno
Může to dělat, jak si špatně sedne zadní destička, která má na sobě výčnělky pro pístek a ty výčnělky nezapadnou do pístku. Ale jak to bylo v servisu,tak by to mělo být asi OK. Mohou to být zapečené desky a může být na nich tvrdá vrstva. Zkusit 2x natvrdo zabrzdit ze 100 na 10 km/h, popř.obrousit povrch desek.
Dost často pomůže (pokud tam není) udělat náběh na vstupní straně destičky dle směru rotace, některé destičky mají náběhy z obou stran.
A není to náhodou ta nejjednodušší příčina a to kamínek mezi deskou a kotoučem ?
- Axel.Foley
Proto jsem se ptal, jak dlouho brzdy pískají a zda na kotouči není rýha. Odpověď žádná
Servis by snad kámen objevil... snad...
Servis by snad kámen objevil... snad...
CUPRA Formentor 1,5 TSi DSG
Zdravím,
mám najeto po 2,5 letech 24 tisíc km. Brzdy minulý rok kontrolovaly a čistily, dle jejich infa ok. Byl jsem znovu asi 2 týdny nazpátek a mechanik to konečně slyšel a řekl mi, že to jde od zadní nápravy a jsou to brzdy. Prý v tomto roce byly brzdy s nějakou směsí (keramika? nejsem si jistý), které dělají tenhle zvuk. Navrhl mi, že to buď obrousí a nebo mi dá nové, což jsem odmítl protože vůz budu prodávat. Zkusím jak @tempest psal a pořádně probrzdit.
díky všem
mám najeto po 2,5 letech 24 tisíc km. Brzdy minulý rok kontrolovaly a čistily, dle jejich infa ok. Byl jsem znovu asi 2 týdny nazpátek a mechanik to konečně slyšel a řekl mi, že to jde od zadní nápravy a jsou to brzdy. Prý v tomto roce byly brzdy s nějakou směsí (keramika? nejsem si jistý), které dělají tenhle zvuk. Navrhl mi, že to buď obrousí a nebo mi dá nové, což jsem odmítl protože vůz budu prodávat. Zkusím jak @tempest psal a pořádně probrzdit.
díky všem