CUPRA Formentor 1,5 TSI DSG
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Axel.Foley
Re: CUPRA Formentor 1,5 TSI DSG
idam: Povedené fotky
Děkuji za doplnění.
CUPRA Formentor 1,5 TSi DSG
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White - prodáno
- Reklama
- Axel.Foley
Až tak hrozné to není. Tempomat, rádio, telefon a palubní počítač obsloužíš tlačítky na volantu. Topení třeba přes funkční hlasové ovládání.Maras píše: 29 dub 2026, 17:10 Děkuji za test, pěkně napsáno to máš. Auto se mi líbí, jediná věc co by mne asi štvalo je absence fyzických tlačítek na ovládání vlastně téměř všeho.
Ahoj Axel.Foley,
zajimalo by mne jak jsi s autem spokojenej, takhle s odstupem casu. Kdyz budes mit chvilku, budu rad za nejajekou "recenzi", treba (ale nejenom) i v porovnani se svym (uz byvalim) Tusconem
Mej se!
Patrik
zajimalo by mne jak jsi s autem spokojenej, takhle s odstupem casu. Kdyz budes mit chvilku, budu rad za nejajekou "recenzi", treba (ale nejenom) i v porovnani se svym (uz byvalim) Tusconem
Mej se!
Patrik
=============================
i40 kombi crdi 104kW, premium
=============================
Me by zajimala velikost vnitrniho prostoru a kufru. Kolik to auto ma na delku? Kdyz srovnas s Tucsonem, treba kufr mas ted asi mensi podle fotek, ne?
Cupra Formentor 1,5 TSI DSG(2022-)Nevada White
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
- Axel.Foley
idam.i Děkuji za skvělé porovnání rozměrů
Ještě doplním rozměry v porovnání s Tucsonem TL (t. j. "bejvalkou"):
Formentor vs. Tucson
délka -15 mm
šířka -11 mm
rozvor + 9 mm
Jak je vidět, ty dvě auta jsou si velikostně hodně podobné.
patriknet, milosh: Porovnávací test Formentor vs. Tucson nebude. Nelze. Z jednoduchého důvodu: ty dvě auta srovnat nejde. Každé je jiné už z podstaty, každé míří na jinou cílovou skupinu. Jen blázen by je srovnával. K tomu diametrálně jiné motory pod kapotou (benzín vs. nafta), převodovky.
Co napsat můžu je, že s Tucsonem jsem byl maximálně spokojený (test https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=40560), o čem svědčí i nájezd. A ví to i všichni lidé kolem mě. Kamarádi. Líbil se mi. Beru ho jako auto poplatné době vzniku s výbavou a zpracováním adekvátním své ceně (narážím na tvrdé plasty). Auto najelo a vydrželo hodně. Za to mu patří můj vděk. Ano, byly tam "detaily", na které jsem nadával. Za to z velké části můžou vývojáři, nefungující zákaznická podpora, cenová politika na náhradní díly.
Formentora ve spoustě věcí teprve objevuji. Za 4500 km nelze objevit vše, co auto nabízí. Přichází to postupně. A není toho málo. Čím víc Formentorem jezdím, tím víc se těším na každou další jízdu. Interiér, který se mi ze začátku zdál strohý, je vlastně skvělý. Minimalistický. A moc moc útulný. Po usednutí za volant si připadám jak v pokojíčku. Těší mě funkční hlasové ovládání telefonu a klimatizace (já:"Mrzne mi zadek"; Formentor:"Zapínám ohřev sedačky řidiče, za chvíli vám bude teplo."
), usnadňuje to používání auta jako daily car. Ve spoustě dalších věcí bych jen duplikoval napsané výše... Spousta věcí funguje jinak než u
, což je pouze o zvyku (Miloš ví, přešel z Opla do Toyoty). Pořád mě udivuje nádherně zpracovaný a skvěle čitelný digitální displej s krásnou grafikou a množství informací na něm (na rozdíl od
i30 PDe, který je k zblití). Atd., atd. Je tady spousta detailů, které opravdu potěší. Netvrdím, že Formentor je perfektní auto. Není, má také svoje mouchy.
Kufr je pro mé potřeby dostačující, ačkoliv je menší. Poctivá podlaha (žádný papundekl) má dvě polohy, i když v té dolní vznikne celkem masivní schod do kufru. Daň za tuhost auta. Výhodou jsou dvě boční kapsy. Třeba na láhev s aditivem do benzínu. Vnitřní prostor je trochu užší, zato na zadních sedačkách je královské místo na kolena.
Ještě doplním rozměry v porovnání s Tucsonem TL (t. j. "bejvalkou"):
Formentor vs. Tucson
délka -15 mm
šířka -11 mm
rozvor + 9 mm
Jak je vidět, ty dvě auta jsou si velikostně hodně podobné.
patriknet, milosh: Porovnávací test Formentor vs. Tucson nebude. Nelze. Z jednoduchého důvodu: ty dvě auta srovnat nejde. Každé je jiné už z podstaty, každé míří na jinou cílovou skupinu. Jen blázen by je srovnával. K tomu diametrálně jiné motory pod kapotou (benzín vs. nafta), převodovky.
Co napsat můžu je, že s Tucsonem jsem byl maximálně spokojený (test https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=40560), o čem svědčí i nájezd. A ví to i všichni lidé kolem mě. Kamarádi. Líbil se mi. Beru ho jako auto poplatné době vzniku s výbavou a zpracováním adekvátním své ceně (narážím na tvrdé plasty). Auto najelo a vydrželo hodně. Za to mu patří můj vděk. Ano, byly tam "detaily", na které jsem nadával. Za to z velké části můžou vývojáři, nefungující zákaznická podpora, cenová politika na náhradní díly.
Formentora ve spoustě věcí teprve objevuji. Za 4500 km nelze objevit vše, co auto nabízí. Přichází to postupně. A není toho málo. Čím víc Formentorem jezdím, tím víc se těším na každou další jízdu. Interiér, který se mi ze začátku zdál strohý, je vlastně skvělý. Minimalistický. A moc moc útulný. Po usednutí za volant si připadám jak v pokojíčku. Těší mě funkční hlasové ovládání telefonu a klimatizace (já:"Mrzne mi zadek"; Formentor:"Zapínám ohřev sedačky řidiče, za chvíli vám bude teplo."
Kufr je pro mé potřeby dostačující, ačkoliv je menší. Poctivá podlaha (žádný papundekl) má dvě polohy, i když v té dolní vznikne celkem masivní schod do kufru. Daň za tuhost auta. Výhodou jsou dvě boční kapsy. Třeba na láhev s aditivem do benzínu. Vnitřní prostor je trochu užší, zato na zadních sedačkách je královské místo na kolena.