Ťažké radenie za studena
Moderátor: Moderátoři
Ťažké radenie za studena
Zdravim, mam problem s i40 kombi (1,7crdi, 100kw,2015). Rano ked sadnem do auta mam problem zaradit 1, 2 a spiatocku. Ide to brutalne tazko, ako keby nieco branilo zaradeniu. Cez zuby ale nejde. Musim parkat zosliapnut spojkovy pedal 5-8krat a potom ide normalne zaradit. Spojka je komplet vymenena, hlavny spojkovy valec vymeneny, brzdova kvapalina nova, olej v prevodovke novy. Zacalo to robit po vymene hlavneho spojkoveho valca. Odvzdusnil som to 20x cez odvzdusnovak na spojke, nepomohlo. Nestretol sa stymto problemom niekto? Na forach som sa docital ze to sposobuje vydrate oko na tom spojkovom valci, ako je prichyteny o pedal. Spojkovy valec je novy. Uz si stym neviem poradit. Vdaka za kazde info
- Reklama
Re: Ťažké radenie za studena
Ahoj,podarilo sa nejako vyriešiť tvoj problem?
Mam rovnaký problem...
Mam rovnaký problem...
Ahoj, mne to sposoboval hl. spojkovy valec.Kupil som Sachs, ale radenie bola katastrofa. Na nete som nasiel navod na vymenu predlzenej nastavitelnej tyčky spojkoveho valca. Radenie je o teraz o 80-90% lepsie.
Pouzil som 6mm tyč, narezal zavity. Mozes pouzit aj dlhu metricku skrutku
Na jednej strane je uzavreta matica a na druhej oko z plynovej spery co sa pouziva na kapotu,kufrove dvere.
Tyč je o 0,8cm dlhsia ako original.
Pri vymene pozor aby ti nevytiekla kvapalina z valca, ked vyberas staru tyčku je tam pruzina, tu musis zaistit napr. tenkym skrutkovacom, inac ti to vytecie.
Na nete som nasiel video, kde mechanik radi, aby sa pri vymene spojkoveho valca pouzil original Valeo valec.
Ja som uz mal Sach, tak som vyrobil tyčku.

Pouzil som 6mm tyč, narezal zavity. Mozes pouzit aj dlhu metricku skrutku
Na jednej strane je uzavreta matica a na druhej oko z plynovej spery co sa pouziva na kapotu,kufrove dvere.
Tyč je o 0,8cm dlhsia ako original.
Pri vymene pozor aby ti nevytiekla kvapalina z valca, ked vyberas staru tyčku je tam pruzina, tu musis zaistit napr. tenkym skrutkovacom, inac ti to vytecie.
Na nete som nasiel video, kde mechanik radi, aby sa pri vymene spojkoveho valca pouzil original Valeo valec.
Ja som uz mal Sach, tak som vyrobil tyčku.

Este doplnim: predtym mi spojka zaberala uplne ale uplne na spodku. Ked som chcel vybehnut na obrubnik, alebo bol nejaky kopcek, tak spojka strasne smrdela, zaberala hned od prveho milimetra. Teraz zabera pekne cca v strede drahy spojkoveho pedala.Ziadny spaleny smrad. Na tej tycke si to vies pekne nastavit.
Odkaz na vymenu:
https://www.hyundai-forums.com/threads/ ... is.712948/
Odkaz na vymenu:
https://www.hyundai-forums.com/threads/ ... is.712948/