Jaké svíčky do I20 1248cm 63kW?
Někde jsem tu četl,že někdo nebyl spokojený ze svíčkami Bosch?
Jaké doporučujete?Psal jsem na e-shop NGK,jaká je životnost a kilometrový nájezd,ale neodepsali..
http://www.svickyngk.cz/zapalovaci-svicky/ngk-plkr7a/
Zapalovací svíčky
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Zapalovací svíčky
Hyundai i20 INCLUSIVE 1.2 DOHC 16V (1248ccm/63kW/86HP) Electric Red,Paket Plus.
- Reklama
Re: Zapalovací svíčky
V starej 57 kW verzii som mal z výroby Champion, vymenil som ich za NGK a nepozorujem žiaden rozdiel, výmena každých 40.000 km
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
Díky za odpověď.
Hyundai i20 INCLUSIVE 1.2 DOHC 16V (1248ccm/63kW/86HP) Electric Red,Paket Plus.
Nevím proč řešíte originál ... svíčky. Vyšroubuju je a vidím.
-
cestovatelcasem
- **
Sice to je trochu mimo téma k i20... dnes jsem u i30 PDE 2020 1,4l MPI (Nošovická výroba) poprvý vyměňoval originálně fabrikou dodaný svíčky za nový při cca 88tis. km a defenzivního provozu. Byl jsem příjemně překvapený. Jednak tím, že i když mám i30 v základní výbavě, stejně do motoru ve fabrice dali NGK iridiový svíčky. Pak jejich stavem - vidělo to kromě mě i pár známých a tvrdilo, že (alespoň vizuálně) ve vynikajícím stavu, že by je snad ještě ani neměnili...
Co mě ale naštvalo bylo z výroby šílený dotažení svíček. Urvali jsme u toho jeden spec. povolovák na svíčky, kt. jsem používal už z dob svý starý dobrý Lantry (2000)... Je to už snad třetí případ zkušenosti s neuvěřitelně velkým dotažením u naší i30. Napřed šrouby v (ulomených) klikách ve dveřích, pak šrouby držící podmotorovej kryt (při výměně převodovýho oleje) a teď tohle...
To dělaj ve fabrice schválně, aby to laik doma pokud možno nerozebral...?!
Co mě ale naštvalo bylo z výroby šílený dotažení svíček. Urvali jsme u toho jeden spec. povolovák na svíčky, kt. jsem používal už z dob svý starý dobrý Lantry (2000)... Je to už snad třetí případ zkušenosti s neuvěřitelně velkým dotažením u naší i30. Napřed šrouby v (ulomených) klikách ve dveřích, pak šrouby držící podmotorovej kryt (při výměně převodovýho oleje) a teď tohle...
a svicky si menil na studenym nebo zahratym motoru? na teplym to jde lip 
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW