Riadenie

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
BRAND
Příspěvky: 1
Registrován: 20 úno 2007, 11:23
Bydliště: Senica-SK

Riadenie

Příspěvek od BRAND »

Kto poradý.Ked idem po hrbolatej ceste mám pocit akoby mi kola na sekundu uhli.ˇap riadenia som vymenil ostatné čapy su dobré,geometria je spravená,servo ovzdušnene.Stale mám pocit že ten volant nieje bez vôle.
Lantra combi 1.5 12V
Reklama
 

autopb
*
Příspěvky: 87
Registrován: 21 pro 2006, 13:45
Kontaktovat uživatele:

Re: Riadenie

Příspěvek od autopb »

BRAND píše:Kto poradý.Ked idem po hrbolatej ceste mám pocit akoby mi kola na sekundu uhli.ˇap riadenia som vymenil ostatné čapy su dobré,geometria je spravená,servo ovzdušnene.Stale mám pocit že ten volant nieje bez vôle.

a co hřídel od volantu jsou na ní dva kříže ,ketre můžou mít vůli
jelensoft
*
Příspěvky: 97
Registrován: 18 zář 2005, 20:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jelensoft »

Vem si pomocníka, dej kola rovně a hejbej volantem ze strany na stranu. Vůle v kříži se většinou prozradí cvakáním. Pomocník zatím může sledovat, jestli nemáš vůli v některém z čepů. Záleží také na tom, jaké pneu máš obuté, já když nazuju letní 195, tak se auto chová jinak na 175 zimákách. Na širších pneu to víc tahá za řízení.
Lantra sedan 1,6 16V r.v.96
Uživatelský avatar
kopir
Moderátor
Příspěvky: 207
Registrován: 22 črc 2006, 16:40
Bydliště: Senica-SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Máš naprd auto :lol: Ale ne, počuj šak sa nato možeme kuknut u mňa v garáži, ale skontroluj si aj ten kríž pod volantom :wink:
Obrázek
Chrysler pt cruiser 2,0 16V
Hyundai Lantra combi 1,6 16V GLS G4CR/84kw-predané
Hyundai Lantra 1,5 GLSi -predané
Ing.Jiří Kobylák
Příspěvky: 3
Registrován: 01 zář 2006, 12:24
Bydliště: Jihlava

řízení

Příspěvek od Ing.Jiří Kobylák »

Ahoj kamarádi.Mám jeden problém s řízením:začalo mi kmitat při 110 a výše řízení,nechal jsem vyvážit kola(175/65-14 KUMHO - nové)kmitání ustalo,ale stejně se řízení chová nestandartně.Při 50 km/h lehce kmitá volant,při záběru (přidání plynu) je řízení v klidu . Na řízení jsem nic volného nezjistil.Co dál ? Díky za radu.
LANTRA 1,6 GLX-16V r.v.1999
Emil
*
Příspěvky: 20
Registrován: 17 čer 2007, 18:58

Re: řízení

Příspěvek od Emil »

Ing.Jiří Kobylák píše:Ahoj kamarádi.Mám jeden problém s řízením:začalo mi kmitat při 110 a výše řízení,nechal jsem vyvážit kola(175/65-14 KUMHO - nové)kmitání ustalo,ale stejně se řízení chová nestandartně.Při 50 km/h lehce kmitá volant,při záběru (přidání plynu) je řízení v klidu . Na řízení jsem nic volného nezjistil.Co dál ? Díky za radu.
jo kamaradi mam lantru 1,8 combi 96 a tiež akosi riadenie kolesa v pri zatačani najme prudšie pri väčšej rychlosti ako by uhnuli do stran kmitanie aš mam strach s nim rychlejšie jazdiť. Dal som ho stolicu zavesenie kol ap je v poriadku predna geometria je zla , ale je voľny ľavy guľovy čep spodny mam pocit že v zatačkach akosi nesedi. Predtym som mal faforita ale jazdil som tiež s audi 100 a tewn sedel i keď nebol najnovši. Nove auto som ešte nemal a tak sa mi ťažko sudi inač mam nove letne gumy , kola su vyvažene.
zdravim hyundaci
Bruno
***
Příspěvky: 684
Registrován: 21 led 2006, 14:56
Bydliště: Šlapanice 664 51

Příspěvek od Bruno »

Měl jsem jednou podobný problém, kmitání předních kol do volantu při vyšší rychlosti, po vyvážení kol. Udělali to znovu a nic. pak borec hodil kolo na vyvažovačku znovu a opticky zjistil, že kope ráfek /byl mírně trefený./Přehodil gumu na ráfek z rezervy a od té doby pohoda.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Sokyno

Příspěvek od Sokyno »

jo lidicky tak mne to robi presne tak je to ale z jedneho a zavazneho dovodu kolesa ako mam ja alebo aj niekto iny 195/55/R15 neboli na lantru urcene takze pri zatacani v urcitej rychlosti sa mi stava ze kola idu tazko v pripade brzdenia na krizovatke ktora ma hrbole od kamionov take tie rajbacky tam mi to lieta zlava doprava ale podvozok ok cepi ok servo ok gumy ok je to proste normalna reakcia na velke kolesa :? :shock:



apropo ako ste riesili zadne kolesa nebuchaju o vnutorny blatnik pri nalozeni ja tam mam 3 vymedozvacie gumy na jednej strane aj na druhej tri a drzi jak pribyta 8)
Emil
*
Příspěvky: 20
Registrován: 17 čer 2007, 18:58

Příspěvek od Emil »

Bruno píše:Měl jsem jednou podobný problém, kmitání předních kol do volantu při vyšší rychlosti, po vyvážení kol. Udělali to znovu a nic. pak borec hodil kolo na vyvažovačku znovu a opticky zjistil, že kope ráfek /byl mírně trefený./Přehodil gumu na ráfek z rezervy a od té doby pohoda.
bruno to bude ono skusim prehodiť pneumatiky lebo mne od volatnu vybruje do ruk aj pri 100 km rychlost ak tuto rychlosť prekročim prestane ale ta vybracia nastala keď sme vymenili gumy za letne .

zdravim
payton
Příspěvky: 1
Registrován: 05 srp 2007, 17:19

Příspěvek od payton »

zdravim vsetkych hyundajakov!chcem sa opytat na riadenie rychlosti na modelu elantra 1,6 gl.zaujimalo by ma to precvakavanie z jednej rychlosti na iny stupen.to cvakanie. :) ci jeto v poho?
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Motory“