hyundai coupe tuning

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Blacku,co chceš namluvit o prostoru otci čtyřčlenné rodiny :shock: ?Je vidět,že jsi nikdy nezkoušel sednout(jízda je nemožná :!: )třeba do Audi TT nebo Hondy Prelude(o mrňousech Tigře a Pumě ani nemluvě).SCoupe nemělo moc sportovní karoserii,vypadalo spíše jako sedan,tak to nehodnotím.Samozřejmě,že prostor třeba Elantry je o něčem jiném(ale karoserie také :? ),ale jak já říkám-Coupe 2.gen.je ideální rodinný sporťák.A kufr?Když polovina republiky má jako rodinné auto Fabii s kufrem 260l a Coupe má 312l-tak co řešit :?: Coupe 2.gen.slňuje vše,co JÁ od auta požaduji a až ho budu měnit,tak budu hledat podobné a je mi jedno jestli to bude vyrábět H. nebo třeba Nissan...Každý hledá jiné přednosti-někdo silný motor,jiný dobrou cenu,velký kufr.....Já jsem hledal auto s krásnou sportovní karoserií,dobrou výbavou,za dobrou cenu,dobrý motor s dobrou spotřebou a to všechno s prostorem pro 4 lidi-a jedinné Coupe 2.gen.od Hyundaie to splňovalo,tak jsem do toho šel a dnes bych volil stejně. :wink: Jiné podobné auto na trhu neznám. :D
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Reklama
 

Uživatelský avatar
Petr HC
**
Příspěvky: 399
Registrován: 10 úno 2006, 08:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Borek píše:Blacku,co chceš namluvit o prostoru otci čtyřčlenné rodiny :shock: ?Je vidět,že jsi nikdy nezkoušel sednout(jízda je nemožná :!: )třeba do Audi TT nebo Hondy Prelude(o mrňousech Tigře a Pumě ani nemluvě).SCoupe nemělo moc sportovní karoserii,vypadalo spíše jako sedan,tak to nehodnotím.Samozřejmě,že prostor třeba Elantry je o něčem jiném(ale karoserie také :? ),ale jak já říkám-Coupe 2.gen.je ideální rodinný sporťák.A kufr?Když polovina republiky má jako rodinné auto Fabii s kufrem 260l a Coupe má 312l-tak co řešit :?: Coupe 2.gen.slňuje vše,co JÁ od auta požaduji a až ho budu měnit,tak budu hledat podobné a je mi jedno jestli to bude vyrábět H. nebo třeba Nissan...Každý hledá jiné přednosti-někdo silný motor,jiný dobrou cenu,velký kufr.....Já jsem hledal auto s krásnou sportovní karoserií,dobrou výbavou,za dobrou cenu,dobrý motor s dobrou spotřebou a to všechno s prostorem pro 4 lidi-a jedinné Coupe 2.gen.od Hyundaie to splňovalo,tak jsem do toho šel a dnes bych volil stejně. :wink: Jiné podobné auto na trhu neznám. :D
No koukam, že Borek se svím "oběktivním" pohledem opět nezklamal. :D Píšeš, že nechceš svoje Coupe porovnávat s S-Coupe, protože to je spíš sedan (!) než coupe, což už samo o sobě je celkem slušná blbost, navíc potom fakt nechápu, proč sem taháš Pumu a Tigru, když je to úplně jiná třída. Potom jsi napsal, že jiné takové auto jako tvoje božské Hyundai Coupe se neprodává, tak mě napadá, co třeba Toyota Celica? :-) Místa na zadních sedačkách má dokonce o něco víc, kufr má o 53l větší, má lepší podvozek a jízdní vlastnosti, brzdy, motor, je rychlejší, míň žere a má i menší povinné ručení...to jen tak na okraj.
Obrázek
Uživatelský avatar
Airfan
*
Příspěvky: 41
Registrován: 04 črc 2007, 11:11

Příspěvek od Airfan »

A co Ford Couglar? Sice do elegance kupátka má daleko, ale je ještě od dost větší. Přece jenom přebalené Mondeo.
Tiburon 2.0 FX , model 2002 , Žatec , Most
zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Příspěvek od zdenek76 »

Jedinej problém, že Toyota ani Ford nestojí tak málo jako Hyundai, takže když vezme člověk v úvahu pořizovací cenu, tak asi fakt konkurent nebude. Možná je to i strategie firmy, protože 550k za nový kupéčko mi přijde v porovnání s konkurencí směšný.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Uživatelský avatar
black_sheep
Moderátor
Příspěvky: 6616
Registrován: 17 čer 2007, 18:39

Příspěvek od black_sheep »

zdenek76 píše:Jedinej problém, že Toyota ani Ford nestojí tak málo jako Hyundai, takže když vezme člověk v úvahu pořizovací cenu, tak asi fakt konkurent nebude. Možná je to i strategie firmy, protože 550k za nový kupéčko mi přijde v porovnání s konkurencí směšný.
jojo svata pravda! jinak musim rict ze to novy coupe je fakt prima auto, az na ten prostor, to vopravdu vubec nevychytali, ja jsem se tam uz proste nenasoukal a to jsem tak nak prumerne velikej, na ty deti by to tak mozna stacilo, nez odrostou :lol:

ja kdyz vybiral nastupce scoupatka tak jsem chtel neco o chlup vetsi, bohuzel, coupe me zklamalo tim, ze je o chlup mensi uvnitr, teda, asi mimo kufru.. a ze by sports coupe = scoupe byl sedan me prijde bejt mirne receno, pritazeny za vlasy :lol: tigru, pumu MX3 a podobny mini auta do mesta pro zensky, co maj trosku sportovnejsi amibce jsem hned vynechal prave kvuli prostoru, treba konkretne ta puma je vopravdu uplne prtava a neni v ni k hnuti, ani vepredu, vzadu neni nic a kufr? zadnej!

nicmene se jeste nabizela ona zminena celica, probecko, calibra a ja nevim co vsecko a nakonec jsem si proste zalibil coupecko, pac vsecky tyhle auta jsou konstrukcne jeste starsi a i tak vypadaji, proste, nebyli mi sympaticke. Mno, cougar byl pro me jeste cenove nedostupnej, bohuzel. Ale konkurence by byla a bohuzel je to o centimetrech, nepotrebuju mit luxus rodinyho ctyrdveraka, ono by to tak nak vystacilo co tam je, ale hlavu by clovek musel odstroubovat a hodit do kufru, s tou je to tam fak nahovno, ve scoupe to jeste vcelku slo ale tohle je mooc spatny a navic o obou generaci se clovek mlati do takovy ty listy blby plastovy nad vokem a to fak boliiii :lol:


jo a musim dat za pravdu, TTcko je jebka po vsech strankach, ja kdyz to videl na vlastni voci a prohlizel v bazaru, tak jsem byl velmi zklamanej, takovy ty onanujici recenze to vychvalujici do nebes me uz vazne nepresvedci... :( nerikam, ze je to spatny auto, ale rozhodne to neni takova bomba jak se o ni pise a taky, co stoji..

:? :roll:
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Uživatelský avatar
Tiburon_FX
***
Příspěvky: 869
Registrován: 12 dub 2005, 18:20
Bydliště: Praha-Slapy-Kladno-Aspen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiburon_FX »

mě se právě ta stísněnost a horší výhled na koupéčku líbí, to je jedna z věcí co dělá sporťák sporťákem, byl bych radši kdyby se dělalo bez zadních sedaček :D
96´Coupe (Tiburon) FX 2,0 16V, Full Leather, Boston Green, incl.many extras
Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Petr se chce zase hádat. :lol: Dobře si přečti,že jsem psal,že Tigru ani Pumu (pro jejich mrňavost)srovnávat nebudu.Za druhé nesrovnávám olítaná stará auta,která už jsou mrtvá-tzn.Calibra,Cougar i ta Prelude,co jsem kvůli prostoru zmínil......Současná Celica se tady neprodává :!: a i tak je její cena skoro jako 2ks Coupe :!: Tak kde máš ty chytráku podobné auto v posledních 5 letech:?: Kluci promiňte,ale Scoupe karoserie je zajímavá,ale k sportovnímu vzhledu má dost daleko(nechci se dotknout žádného vlastníka,jen to tak vidím já-stačí vedle sebe postavit SCoupe a třeba 1.gen.a ten rozdíl v tvarování karoserie je markantní.).
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Uživatelský avatar
Petr HC
**
Příspěvky: 399
Registrován: 10 úno 2006, 08:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Borek píše:Petr se chce zase hádat. :lol: Dobře si přečti,že jsem psal,že Tigru ani Pumu (pro jejich mrňavost)srovnávat nebudu.Za druhé nesrovnávám olítaná stará auta,která už jsou mrtvá-tzn.Calibra,Cougar i ta Prelude,co jsem kvůli prostoru zmínil......Současná Celica se tady neprodává :!: a i tak je její cena skoro jako 2ks Coupe :!: Tak kde máš ty chytráku podobné auto v posledních 5 letech:?: Kluci promiňte,ale Scoupe karoserie je zajímavá,ale k sportovnímu vzhledu má dost daleko(nechci se dotknout žádného vlastníka,jen to tak vidím já-stačí vedle sebe postavit SCoupe a třeba 1.gen.a ten rozdíl v tvarování karoserie je markantní.).
Tak za 1. Já jsem tady žádná stará auta nepředhazoval. Za 2. Celica jde koupit např. v sousedním Německu (nevidím v tom problém) za cenu rozhodně nižší, než tady uvádíš, popřípadě se dá domluvit se zastoupením značky a oni ti ji přivezou - v tom případě si to ale nechají zaplatit-to je pravda. Co se cen jetých aut týče, tak celica z roku 2002 se dá koupit za cca. 300tis Kč stejně jako Coupe.
Já se nechci hádat, jen se ti snažim ukázat, že existujou i jiný alternativy. Sám jsem v tomhle segmentu nějakou dobu vybíral a zjišťoval veškerá pro a proti.
Obrázek
Uživatelský avatar
Petr HC
**
Příspěvky: 399
Registrován: 10 úno 2006, 08:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Ještě pokud jde o "starej krám" Ford Cougar, tak ten se v roce 2002 ještě taky prodával, takže se do těch tvejch 5ti let taky vejde.
Obrázek
Uživatelský avatar
Airfan
*
Příspěvky: 41
Registrován: 04 črc 2007, 11:11

Příspěvek od Airfan »

Kolega si Couglara koupil a zbavil se pidiauta jménem Tigra(nadával na něj, kudy chodil). Prostor kuguára je fantastický, motor srovnatelný s kupátkem, váha větší. Má ročník 99 , nalítáno 115t a kupoval ho před týdnem za necelých 120tisíc i s úpravou na plyn(nesmysl co? :lol: ) To je velmi dobrá cena. Jen ty tvar se mi nelíbí- typický ocucaný američan z 2.půle 90. let. Rovněž podvozek není sportovní, Mondeo se nezapře.
Tiburon 2.0 FX , model 2002 , Žatec , Most
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Příspěvek od Hardcam »

Petr: proc sis vlastne kupoval Coupe? Vsude od tebe vidim chvali jen na ostatni znacky.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Uživatelský avatar
Petr HC
**
Příspěvky: 399
Registrován: 10 úno 2006, 08:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Airfan píše:Kolega si Couglara koupil a zbavil se pidiauta jménem Tigra(nadával na něj, kudy chodil). Prostor kuguára je fantastický, motor srovnatelný s kupátkem, váha větší. Má ročník 99 , nalítáno 115t a kupoval ho před týdnem za necelých 120tisíc i s úpravou na plyn(nesmysl co? :lol: ) To je velmi dobrá cena. Jen ty tvar se mi nelíbí- typický ocucaný američan z 2.půle 90. let. Rovněž podvozek není sportovní, Mondeo se nezapře.
Spousta lidí hází do jednoho pytle Tigu a Pumu, Tigra je ale opravdu nákupní taška pro ženskou zatim co Puma se dá považovat za malý sportovní auto - má docela slušnej podvozek a s 1.7 ZETEC motorem to celkem i jede. Co se těch Cougru týče tak ty motory nejsou nic moc - dává se tam 2.0 16v kterej je sice držák, ale má jen 130koní, což je při tý velký váze auta žalostně málo. O tom 2.5 V6 zase ve Fordu tvrděj, že je to "skleněnej motor" a furt se na něm něco sype :( Jinak ten design mě taky nějak moc neoslovil - ikdyž předek je pěknej, ale z profilu to na mě působý tak nějak uměle nataženě.
Obrázek
Uživatelský avatar
Petr HC
**
Příspěvky: 399
Registrován: 10 úno 2006, 08:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Hardcam píše:Petr: proc sis vlastne kupoval Coupe? Vsude od tebe vidim chvali jen na ostatni znacky.
Tak to neni :) Hyundai Coupe (teď mam na mysli 1.gen) je hodně zajímavý auto (hodně kontroverzní a na svou dobu odvážnej design, poměrně hodně slušnej poměr cena vs. "užitná hodnota" a v době uvedení na trh, v roce 1996, i konkurenceschopnej výkon 2.0 motoru). V době kdy jsem ho kupoval se mi na něm líbilo i to, že jich tu jezdilo strašně málo, což už dneska bohužel neni pravda :( Ale ač mám tohle auto opravdu rád a jsem tak nějak i jeho fanda (narozdíl od značky Hyundai), nikdy jsem si nemyslel, že je to nejlepší auto na světě, ani, že všechno co má na přední kapotě "křivý H" je naprostá špička co současný automobilový trh nabízí. Nikdy jsem prostě neměl problém kritizovat i svoje věci :D Spoustě z vás tady by občas taky prospělo, sundat si ty růžový brejle a kouknout se na věci tak nějak oběktivně...potom by se tu nemnožily hlášky typu: "Když jsem jel dneska po dálnici, tak jsem předjel 4 BMW, protože to jsou mrdky líný a vůbec nevim, jak si takový krámy může někdo kupovat, když nám šikmookej bůh seslal Hyundai." Například tohle BMW, stejně jako třeba Honda, Toyota a další, pořád ještě dělá (a dlouhou dobu ještě dělat bude) daleko lepší auta než Hyundai. :D
Obrázek
Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Petře,tobě není co napsat.Za tu dobu vím,že jsi prudič a bylo by lépe,kdyby jsi šel chválit na forum značky auta,které máš. :roll: Já jsem auto kupoval v roce 2003,chtěl jsem NOVÉ a NIC ani podobného se tady neprodávalo :!:Vzhled mě chytil(a i teď po 4 letech zaparkuji kdekoliv na náměstí a staří i mladí se chodí dívat,což se ti třeba s cenově srovnatelným BMW1,nebo Mercedesem A,o šlupkách od VW nemluvě nikdy nestane :!: )a Tiburom mě vyhovuje po všech stránkách,včetně spolehlivosti :!: :!: a délky záruky,kterou mě tvé značky nemohli dát :lol: .Jak už jsem psal,rozhodně nejsem fanatikem značkyH. a pokud jiná značka bude vyrábět lepší podobné auto....Hlavně,když to nebude nudná,šedivá bedna bez tváře jako VW,nebo 50 roků stejný vzhled BMW(i když technika BMW je špičková o tom nepochybuji).Vzhled je to první co ostatní a hlavně já každý den vidím jako první-a ten mě musí chytit.To se Tiburonu povedlo :!: Konec. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Uživatelský avatar
Petr HC
**
Příspěvky: 399
Registrován: 10 úno 2006, 08:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Borek píše:Petře,tobě není co napsat.Za tu dobu vím,že jsi prudič a bylo by lépe,kdyby jsi šel chválit na forum značky auta,které máš. :roll: Já jsem auto kupoval v roce 2003,chtěl jsem NOVÉ a NIC ani podobného se tady neprodávalo :!:Vzhled mě chytil(a i teď po 4 letech zaparkuji kdekoliv na náměstí a staří i mladí se chodí dívat,což se ti třeba s cenově srovnatelným BMW1,nebo Mercedesem A,o šlupkách od VW nemluvě nikdy nestane :!: )a Tiburom mě vyhovuje po všech stránkách,včetně spolehlivosti :!: :!: a délky záruky,kterou mě tvé značky nemohli dát :lol: .Jak už jsem psal,rozhodně nejsem fanatikem značkyH. a pokud jiná značka bude vyrábět lepší podobné auto....Hlavně,když to nebude nudná,šedivá bedna bez tváře jako VW,nebo 50 roků stejný vzhled BMW(i když technika BMW je špičková o tom nepochybuji).Vzhled je to první co ostatní a hlavně já každý den vidím jako první-a ten mě musí chytit.To se Tiburonu povedlo :!: Konec. :wink:
Tak touhle větou jsi mě zase dostal, je vidět, že jsi opět nic nepochopil. Já totiž, narozdíl od tebe, nemám potřebu se donekonečna plácat po ramenou jak mám skvělé auto a jak jsem udělal dobře, že jsem si ho koupil, tudíž nemám potřebu lézt na nějaké forum, abych si tam svoje auto "chválil"- kvůli tomu na jakákoli diskuzní fóra nelezu.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“