Skusenosti a zabeh 1.4 16V

Motorové součásti, spojka, provozní kapaliny

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Odpovědět
xyz123
*
Příspěvky: 21
Registrován: 25 pro 2006, 23:51
Kontaktovat uživatele:

Skusenosti a zabeh 1.4 16V

Příspěvek od xyz123 »

Zdravim vsetkych.

Presiel som si toto forum a zda sa mi celkom prinosne oproti ostatnym a preto Vas ziadam o Vase nazory a skusenosti.
Nakolko by som chcel v priebehu 1 mesiaca kupovat tuto motorizaciu: accent 1.4 16V 71 kW ACTIVE poprosil by som Vas o Vase skusenosti s tymto autom. Spotreba, kvalita spracovania, jazdne vlastnosti a proste vsetko podstatne co Vas napadne. Farbu budem vyberat medzi striebornou alebo sedou metalizou.-viete odporucit dake foto v tychto farbach?????

Este taka otazka: Dali Vam daku zlavu pripadne kolko stiahli z ceny. aby som vedel co mozem pozadovat.... Budem kupovat na leasing cca 25% akontacia.

Zatial vsetkym dakujem a nech Vam to jazdii....
Reklama
 

jaara
**
Příspěvky: 107
Registrován: 25 črc 2007, 15:03

Příspěvek od jaara »

Mám asi dva měsíce měsíc 1.4 benzín elegance, zatím najeto 2000 km.

Spotřeba: záleží jak a kde se jezdí, tak od 6 do 7.5 l/100km. Podle účtenek z benzinek mám zatím průměrnou spotřebu 7.3, ve vedrech teď jezdím dost se zapnutou klimou.

Kvalita zpracování: tady mají korejci ještě co dohánět, řekl bych, že kvalita zpracování je horší, než třeba u fábie (i u té staré). Co se mi moc nelíbí je třeba elektrika, kabely jsou omotány nějakou černou páskou, která se už teď začíná na některých místech rozmotávat a odlepovat. Nechci vědět, co to bude dělat za pár let. Vedení kabelů taky není nic moc, třeba kabel k naklápění pravého světla mám moc krátký, takže je napnutý, ohnutý, mechanicky namáhaný a konektor pořádně nezapadne. Ono to funguje (zatím), ale důvěru to ve mně nebudí. Vedení kabelů je taky dost chaotické, nějaké kabelové svazky Hyudai moc neřeší, prostě se to natáhne tak, jak je zrovna potřeba. V motorovém prostoru to ještě jde, ten si každý zákazník prohlídne, ale když se člověk podívá třeba zespodu od pedálů nahoru pod palubovku (nutno posvítit baterkou), tak je to trochu kabelový chaos. Zpracování interiéru taky nic moc, říkal jsem si, proč se mi válí na podlaze kancelářská sponka a tapecírunk je místy secvaknutý kancelářskými sponkami (třeba pod palubovkou u spolujezdce), které nic nevydrží a samozřejmě vypadnou. V plastech palubky občas při přejetí nerovností zapraská, dělá to hlavně když je horko a na palubku svítí slunce, ale nedělá to nějak moc ani často a zatím mi to nevadí.

Jizdní vlastnosti: podvozek je o něco měkčí než u fábie, sice možná tak dobře nesedí v zatáčkách, ale zase je cestování pohodlnější, není to na závodní jízdu, ale v běžném provozu normální člověk na limit nenarazí (dřív dostane strach). Auto je relativně velké a lehké, takže je trochu citlivější na boční vítr, to se projeví hlavně při vyšších rychlostech na dálnici. Motor má hodně vyrovnanou chrakteristiku, táhne dobře od nějakých 2500 otáček až do 6000 bez nějakého výrazného maxima nebo propadu, trhač asfaltu to nění, ale jezdí se s ním přijemně.

Závady: zatím žádné, ale dvakrát se mi stalo, že při jízdě byl uvnitř i venku auta cítit zápach, jako by se něco pálilo. Snažil jsem se zjistit, co to bylo, všechno co jsem mohl prohlídnout jsem prohlídnul, ale nic jsem nenašel. Mám podezření, že to byla spojka, ale nevím, proč by měla smrdět, nějak moc jsem ji netrápil. Na funkci se to nijak neprojevilo, takže to zatím neřeším.

Na leasing jsem nekupoval, takže se slevou neporadím. Oni sice nějakou oficiálně dávají, ale když jsem to počítal, tak mi vycházelo, že za tři roky bych i po započítání slevy na leasingu přeplatil asi 35000 Kč (i se započítáním pojištění, které je v ceně leasingu). Na leasing bych zkusil spíš něž slevu ukecat nějakou výbavu navíc (zamykání zpátečky, rádio...).
martin09
*
Příspěvky: 16
Registrován: 19 čer 2007, 15:31

.

Příspěvek od martin09 »

Ja mam 1,4 elegance. Mam tiez 2000km zerie mi to 8,5 a uz ma to sere, sice chodim vacsinou po meste ale to nevadi. V papieroch je 8. Ten smrad to je spojka. Bol som zvyknuty na skory zaber spojky tato zabera neskoro a tak som ju zopra krat spalil. INak celkou prijemne autičko na každy den aj na dovolenku.
Uživatelský avatar
geronimo_cz
**
Příspěvky: 179
Registrován: 20 čer 2007, 12:52
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

1.4

Příspěvek od geronimo_cz »

taky mam 1,4 mesic a tehnle tejden udelam tu hranici 2000 km... v aute zatim nic nevrze, spotreba porad 7,8-8l a je uplne jedno, jestli jedu po meste, po dalnici, do kopce, z kopce, s klimou nebo bez.. tech osm litru sem mel vzdycky, kdyz sem gumoval..tim narazim na to, ze auto JE i na sportovnejsi jizdu.. motor to ma uplne super, pac sem gumoval s peti lidma na palube vc. me.. tech kobercu pridelanejch sesivackou sem si uz taky vsim a docela me to pobavilo.. jinak urcite planuju koupit zasterky, pac bez nich je to na cernym aute fakt bida.. a jedinej problem, kterej mam, tak obcas u ridice, kdyz vytahuju okynko, tak pri dojeti to v nem docela hodne praskne, tak se vzdycky bojim, aby se nevysypalo.. jinak absolutni spokojenost a koupil bych znova..

jo a nejlevnejsi sou v autobos v trutnove.. tam mas za 309 1.4ku ve vybave elegance v zakladni barve.. odtamtud ji mam i ja.. a treba v liberci a v jablonci bys dostal za 309 tu stredni vybavu... navic maj slevy, takze do leasingu des s cenou mylsim 264.. pak to vychazi celkem na tech 309 a to se vyplati...
martin09
*
Příspěvky: 16
Registrován: 19 čer 2007, 15:31

.

Příspěvek od martin09 »

Inakmne ešte niekedy vypdne spiatočka. Zaradim ju pušťam spojku a niečo jak cvakne, asi vypadne, a už len taky zvuk ako sa naprazdno toči. Inak pohoda to sa stava občas.
Uživatelský avatar
geronimo_cz
**
Příspěvky: 179
Registrován: 20 čer 2007, 12:52
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od geronimo_cz »

o ty spatcce se tu psalo nekde fakt hodne, ale vzivote se mi to nestalo.. vzdycky tam zajede na poprvy a pohoda... mozna malo slapete spojku :lol:
Alesk
*
Příspěvky: 11
Registrován: 02 kvě 2007, 00:34

1.4 ON AIR

Příspěvek od Alesk »

Ahojte.
JA som kupil 1,4 on air vybavu.
Nejaky zapach spojky ani nic podobne som nezaznamenaj.
Kedze som si sam montoval dvojcestny alarm ta sice musim potvrdit ze tie kable su obmotane klasickou izolackou ale hladanie kablov bolo o 100 percent logickejsie spravene nez u napr fabie kde som montoval podobny alarm. Podla mna aspon pod palubovkov boli kable prehladne vedene , ziadny chaus a velice prijemne pristupne.
No ste zavodnici :) lebo ja mam priemer Len v meste 7.4 s klimou a zase je to auto take ktore si pyta :)
Az na to ze ma zo zadu po mesiaci jeden Id..ot (H servis je v SR-BA priserny, trva im to, nestihaju) nabural som spokojny.
Zatial ziadne praskanie ani nic podobne nezaznamenavam , ale ja som taky ze by mi to nedalo a uz by som rozoberal:)
No zlavu aspon v BA ziskat nic moc, pri normalnom odbere sa mozu predajcovia ze vraj hybat -5 percent, ine je to ked ich beres aspon 2 KS.
Daewoo lanos - pokusam sa predat
Hyundai accen 2007 objednany
lunek
*
Příspěvky: 10
Registrován: 18 lis 2006, 17:33

accent 1,4i elegance celadon blue

Příspěvek od lunek »

Ahojky,
už ho mám půl roku, najeto 8.000 km a zatím bez poruchy.
Ze začátku byla průměrná spotřeba okolo 8 litrů, ale po zajetí se snížila
na 7,1 litrů v průměru i s klimoškou. Ale dá se sním jezdit i za 6 litrů.
Jediné co trošku kazí dojem, je trošku hlasitější projev převodovky při
řazení, ale prý je to normální. S autem se mi jezdí velmi hezky, i když trošku větší boční vedení sedadel řidiče a spolujezdce by neškodilo.
Auto je dělané spíše na rovinky, v ostřejších zatáčkách se trošku více
naklání. Ale aspoň neprojiždím zatáčky ve velkých rychlostech a jezdím bezpečněji.
Uživatelský avatar
Pavel46
*
Příspěvky: 82
Registrován: 11 úno 2007, 11:44
Bydliště: Ústí nad Labem

Postřehy po dovolené

Příspěvek od Pavel46 »

Postřehy po dovolené - najeto necelých 1500 km, dva dospělí, dvě děti 5 a 13 let, v kufru bagáž na čtrnáct dní. Z ÚL k Vyškovu a po týdnu na Novomlýnské nádrže. po dálnici asi tak 750 km ostatní po silnivích Moravy. Po dálnici rychlost mez 110 - 130, někdy málo přes, mimo dálnice normálně do devadesátky. Skoro celou dobu puštěna klimatizace.
Spotřeba spočítaná mi vyšla cca 6,7, počítač v autě ukázal 6,7. celkem spokojen, když uvážím výlet do Brna - ucpané město, ucpaná Praha a místy i D1 při cestě tam i zpět. Když je auto plné, tak je jízda velmi klidná, jen se to pohupuje. Jinak jsem si tento týden zkusil eko jízdu do Roudnice a zpět, svižně ale plynule a držel jsem se na 6l. Zítra jedu do Nového Města na Moravě tak uvidím
Přeji hezkou sobotu a neděli :D
Hyundai Accent ´07 1.4- Elegance - Beige Gold
Uživatelský avatar
geronimo_cz
**
Příspěvky: 179
Registrován: 20 čer 2007, 12:52
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od geronimo_cz »

hoj,
po vikendu mam najeto 3000,-. se zpateckou nikdy problem nebyl, ted jde akorat do servisu asi s tim stabilizatorem.. vcerejsi spotreba byla po jablonci 5,4l (50-60km/h na 4ku), mimo mesto 5,6l pri 80-90km/h a po dalnici 5,5-5,7l pri 90-120km/h.. docela me to dostalo, ze po meste mam mensi spotrebu, nez na dalnici.. vsechno udaje bez klimy... jinak svetlej interier je pomerne fpoho, jen u sedacky ridice se zacali parat ty prosivany ctverecky tou bilou niti.. coz me stve..
H ix35 4x4 2.0i DOHC Comfort Sirius Silver (2016 - soucastnost)
H Accent 07 1.4 Elegance Black Ebony (2007-2016)
radar67
Příspěvky: 1
Registrován: 04 pro 2010, 12:11

Re: Skusenosti a zabeh 1.4 16V

Příspěvek od radar67 »

Ahojte,

priemernu spotreba 6,5l/100 km, najazdenych 12 000km...so spotrebou som spokojny, pri pokojnom jazdeni sa da dostat na 6l...spiatocka mi sem tam vyskoci aj pri maximalne stlacenej spojke, ked som sa pytal v servise pri prezuvani a vyvazovani zimnych pneumatik tak odpoved bola ze niekedy zuby v prevodovke dobre nesadnu ](*,) inak celkovy dojem dobry a kupil som znovu...
Uživatelský avatar
adam221
****
Příspěvky: 1449
Registrován: 12 pro 2007, 23:24
Bydliště: Bratislava

Re: Skusenosti a zabeh 1.4 16V

Příspěvek od adam221 »

Ahaaa, novacik :)
Vitame ta tu :)
Co sa tyka spiatocky tak ona si sadne.. Mne vyskakovala tiez, pricom ked som cuval do prudkeho kopca hore tak som ju musel drzat... Po cca 15tis km to bolo celkom v pohode, a po 45tis km je to tak ako to ma byt a lahko sa radi :D/
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Uživatelský avatar
Martun
Moderátor
Příspěvky: 4475
Registrován: 28 pro 2008, 22:53
Bydliště: Teplice

Re: Skusenosti a zabeh 1.4 16V

Příspěvek od Martun »

No takjá taky vítám dalšího novýho acentíka. Je to zázrak, že ještě přibejvaj noví členové s ácou =D>
Tak ať ti dobře slouží! :wink:
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
Uživatelský avatar
palčo
**
Příspěvky: 306
Registrován: 15 lis 2007, 17:41
Bydliště: RK

Re: Skusenosti a zabeh 1.4 16V

Příspěvek od palčo »

Aj ja vítam nového člena medzi nami. Tá spiatočka robí trošku problémik aj mne (viac ako 53000km), ale len v tom zmysle, že pri jej zaradení je potrebné si všimnúť, či šla páka až tam, kam má ísť (myslím dĺžku dráhy). Ak nešla, nuž ju zaradím znova. Vyskočila mi raz-či dvakrát a odvtedy si dávam pozor. Ale manželka sa ešte nesťažovala. (Myslím na zaraďovanie spiatočky.) Inak spokojnosť.
HYUNDAI Accent, 1,4 Dynamic-Gold beige
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Motor a převodovka“