je tu někdo, kdo má problémy?

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
tomas

je tu někdo, kdo má problémy?

Příspěvek od tomas »

Zdravím,
existuje někdo na tomto fóru, kdo má s Getzem 1,3 problémy? Mám najeto 40000km po 2 letech. Každou chvíli něco vrže - boční plasty kufru, palubovka, 3x v servisu kvůli brzdám, špatný lak - stačí projet jednou myčkou a lak je jak po 5 letech, před výměnou plechových disků auto plavalo jak vznášedlo. Jsou to samé takové drobnosti, které mě občas přivádějí k šílenství. Jinak motoricky v pohodě, až na spotřebu, ta je spíše vyšší než průměrná :-))
Reklama
 

Uživatelský avatar
Adam
*
Příspěvky: 53
Registrován: 06 črc 2005, 15:57
Bydliště: Olomouc

Příspěvek od Adam »

Zdarec, pár se jich tady najde co si těžují na různé vrzání, ja mám zatím štěstí :lol: , mám ho od podzimu 2004 a najeto 17000km. Plná spokojenost a spotřeba kolem 6litrů. V myčce jsem byl jednou jinak myju ručně, zatím lak nemůžu posoudit, každopádně ůplně nej není a jde vidět takové ty jemné kroužky po mytí.
Getz 1,3l 5dv., r.v. 2004
Juraj
**
Příspěvky: 191
Registrován: 18 dub 2005, 20:42
Bydliště: Košice /Slovensko/
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juraj »

...spotreba je fakt vyššia ako Korejčania oficialne uvádzajú,ak ju chceš dodržať , treba sakra jemne jazdiť. Ja som mal problém s vrzganím tlmičov, resp. ich gumených púzdier, a vrzga mi tiež niejaký predný stabilizátor.
Čo sa týka, vrzgania plastov v kufri, skús ich odobrať a premazať hranu WD40, resp. neviem či máš podlepenú zadnú ŠPZ, lebo tá je na plechu a často rezonuje.
Inak ja svoje auta umývam zásadne ručne. Kefy nikdy :!: Auto potom vyzerá o 10rokov staršie a je bez lesku :!: To nieje vada laku ale opotrebovanie kief v autoumyvárkach :idea:
Hyundai Getz 1.1 5dv /VS celadon blue/
Uživatelský avatar
ROOOM
**
Příspěvky: 184
Registrován: 14 dub 2005, 12:54
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

hmmm :o(

Příspěvek od ROOOM »

Odpovim na tvou otazku ... nekdo EXISTUJE ...ja :P

bocni plasty v kufru jsem take pozoroval ... WD40 to poresilo ... ono kdyz stahnes tu tesnici gumu tak vidis jak se opiraji palsty s kovovu sponou o kastli ... tak tam sem to striknul a je klid ....

Co se mi nedari poresit je stradovy sloupek u ridice.... s uchytem pasu ..... kdyz je zima tak povrzava :?

Kola .... nekomentuji

Lak ... rucni myti

Spotrebu ... neresim :lol:
Getz 1.1 Cool - Green Bean
Mercedes Benz M-Class W164 3.0
Tomas

Příspěvek od Tomas »

Díky za radu s tím mazáním. Stáhnul jsem tu gumu a prostříknul, už je to O.K. Autopalace Butovice už mi to jednou opravovali, aspoň jsem viděl jak-strčili mezi plast a karoserii kus gumy a tím to "vyřeili". Teď ještě dobrou radu na tu drnčící středovou část palubovky.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tomas píše:Díky za radu s tím mazáním. Stáhnul jsem tu gumu a prostříknul, už je to O.K. Autopalace Butovice už mi to jednou opravovali, aspoň jsem viděl jak-strčili mezi plast a karoserii kus gumy a tím to "vyřeili". Teď ještě dobrou radu na tu drnčící středovou část palubovky.
Mně hrkalo rádio taky. Dostal jsem ho v ceně vozu a podle toho bylo asi namontované. Po dvou letech jsem to nevydržel a podíval se na to. Rádio bylo jen zasunuté do rámečku a vzadu volně. Přitom je tam připravený v karoserii jakýsi držák. Na zadní středový šroub rádia jsem dal kousek gumové hadičky a vložil zpátky. Od té doby je pokoj. Ke středu přístrojovky jsem se dostal vyklopenou schránkou u spolujezdce (nevím jak je to u vozu s airbagem).
Mimochodem mám Getze 1.1 a spotřebu stále sleduju. Po 22 tis.km je průměr 6,3. Nijak ho nehoním, cesty jsou tak půl na půl delší/město. A to myslím jde. :)
Janjan
**
Příspěvky: 186
Registrován: 29 pro 2005, 20:53
Bydliště: Třinec

Příspěvek od Janjan »

Ahoj. První věc, co mě nemile překvapila, je hlučnost kolem 2500ot/min. Bohužel se v těchto otáčkách pohybuji dost často. Druhá, zadní stěrač. Nejdřív musím zapnout stírání a pak ostřikovač. Co tomu asi říká ta gumička?
solva
*
Příspěvky: 40
Registrován: 02 led 2006, 10:16

Příspěvek od solva »

jaja7 píše:Ahoj. První věc, co mě nemile překvapila, je hlučnost kolem 2500ot/min. Bohužel se v těchto otáčkách pohybuji dost často. Druhá, zadní stěrač. Nejdřív musím zapnout stírání a pak ostřikovač. Co tomu asi říká ta gumička?
2500ot/min mi pripada hodne malo, zvlast jestli je vuz v zabehu. Kdyz jsem mel Getze v zabehu tak se mi pri 2000ot/min klepal motor, coz je spatne a byl jsem upozornen, ze tak nizke otacky nemam mit. To je Benzin nebo diesel? S dieselem zkusenosti nemam

Ten sterac je opravdu nedomysleny.
Janjan
**
Příspěvky: 186
Registrován: 29 pro 2005, 20:53
Bydliště: Třinec

Příspěvek od Janjan »

Je to benzin. 2500ot. je něco pod 90km/hod při pátém rychlostním stupni.
Uživatelský avatar
ondra.rs
**
Příspěvky: 118
Registrován: 26 led 2006, 19:49
Bydliště: Brno

Příspěvek od ondra.rs »

Nám tedy při 2000ot/min nic neklepe... naopak mi připadá, že to motoru snad vůbec nevadí... takto může člověk už při cca 60km/h řadit za pět. Závady? Nic závažného a to je to hlavní. Zbytek jsou drobnosti, ale zde jsou. Jako první bylo potřeba předělat uchycení autorádia, tak jak to udělali v servisu :x , dál pěkně odhlučnit jeho rámeček a zůstala tu jen rezonace plastových tlačítek a s tím už nic dělat asi nebudu. Povrzávání plastů v kufru je klasika, nejjedodušším je vzít ten olej a... Dál cvakají středové úchyty bezpečnostních pásů (ještě jsem to nevyladil), ale hlavně mě štve hučení způsobené od 80km/h obtékáním větru někde kolem zadních pravých dveří - výzkum s lepící páskou v ruce se teprve chystá. Co ještě? No jednou nám klesl olej pod rysku MIN, takže od té doby se v kufru preventivně vozí olej. Ale jinak v pohodě.
Getz 1,3 MAX
Zdeněk-stříbrný Getz
*
Příspěvky: 22
Registrován: 08 pro 2005, 19:38

je tu někdo,kdo má problémy

Příspěvek od Zdeněk-stříbrný Getz »

Zdravím všechny příznivce našich miláčků,chtěl jsem Vás poprosit o radu,jestli se Vám to taky nestalo.Auto mám garážované a asi po měsíci jsme chtěli ject k rodičům a auto se nechtělo rozject,asi na potřetí se mi to podařilo,cosi dole prasklo,/naštěstí z dob,kdy jsem měl škodovku,tak vím,když auto déle stojí ,tak se stáhnou pakny a auto se nerozjede/,volal jsem do servisu a tam mně to potvrdili.Tak jsem se Vás chtěl zeptat,zda jste s tím nepřišli do styku nebo jestli to není něco jiného.Děkuji všem za odpověď a mnoho ujetých kilometrů bez nehod.
Zdraví Zdeněk-stříbrný Getz :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „GETZ“