HID sady

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Uživatelský avatar
jandaxx
***
Příspěvky: 508
Registrován: 21 čer 2005, 19:31
Bydliště: Praha

Příspěvek od jandaxx »

Tvoje reakce Hanzy, jsou značně slaboduché. Tak na úrovni dvacetiletého tunera ale s malým T. Tímto z mé strany končí diskuze na toto téma. Začíná se to tady hemžit urážením, ustříkáváním, fyzickým napadáním. Holt klávesnice snese mnoho :(
Reklama
 

Uživatelský avatar
antek
***
Příspěvky: 695
Registrován: 22 dub 2007, 19:29
Bydliště: pomoraví

Příspěvek od antek »

Hanzy píše:Plky jsou podminky pro xenony a podle toho je potreba k tomu zaujmout postaveni... :wink: To jako si dat do stareho auta abs nebo airbag a nekdo me buzeroval ze to neni povoleno...proste nesmysly kterych jak sami vime nase vlada a ne jen ta vypudi pozehnane a dlouho jim trva nez pridou na to ze je to nesmysl....asi tak moj nazor na vec... :wink:
Každé typ auta při uvedení na trh byl homologován pro provoz na pozemních komunikacích,a proto pokud bys měl potřebu něco změnit v konstrukci(ABS,airbagy,xenony a pod.)měl bys žádat o přestavbu v které je i vyjádření výrobce.To je zase můj názor.
Accent LC CF1 1.3 2006
Hanzy
*
Příspěvky: 39
Registrován: 06 črc 2007, 13:01
Bydliště: Frýdek Místek

Příspěvek od Hanzy »

jandaxx píše:Tvoje reakce Hanzy, jsou značně slaboduché. Tak na úrovni dvacetiletého tunera ale s malým T. Tímto z mé strany končí diskuze na toto téma. Začíná se to tady hemžit urážením, ustříkáváním, fyzickým napadáním. Holt klávesnice snese mnoho :(
Spis je to o tom ze mam na vec vlastni nazor a ne se slepe ridit kde jakym nesmyslem,to tady bylo 45let kdy tohle lidi delali a nemeli na vec vlastni nazor a kdyby schvalili skoky z okna z desateho patra misto chuze po schodech taky jdes skakat????Mam totiz dost averzi na policajty co travi den na pumpe na kavickach zdarma nebot jim obsluha leze do zadecku a pak zjisti ze den proflakali a tak jdou rychle nekoho zbuzerovat jen at maji nejaky vysledek pro sefa...
Jinak nikoho neurazim a tak si taky nech ty narazky o dvacetiletem tunerorovi s malym T nebot te taky muzu nejak nelibe nazvat podle tve zatvrzelosti a nevlastniho nazoru na vec... :wink:
Rodiče-Hyundai Getz 1.3 60kw Ja-Daewoo Leganza 2.0 16V 98kw LPG sekvence plná vybava kůže trochu hudby...jen pul kufru :-)Nyni se pracuje na Evande
Uživatelský avatar
jandaxx
***
Příspěvky: 508
Registrován: 21 čer 2005, 19:31
Bydliště: Praha

Příspěvek od jandaxx »

Moje zatvrzelost spočívá v tom, že mi každý den hovádka s oslňujícími dovražděnými xenony otravují jízdu autem. Nejsou to nějaký nesmysly, který jsem četl a tady je papouškuju. Když si přečteš moje přízpěvky zpět, tak zjistíš, že nemám nic proxi xenonům, která svítí v rámci normy. A právě těch 90% dodělaných jsou vraždy na vzetí techničáku a 10 litrů pokuty. Takže to není útok proti Tobě a ani proti tomu, co máš ve světlech - jestli jsou tam čočky a svítí to normálně, nemám s tím problém a může to být O.K. To je konstatování, že většina lidí co mají tyhle vraždy, jsou sobecká hovada. Oni dobře vědí že to oslňuje. Potkávají totiž stejné umělce jako jsou oni, takže jim to musí být jasné. Ale stejně to tam nechají, protože oni vidí a ostatní ať si trhnou. Až potkáš někoho takovýho v noci na okresce a on Tě oslní tak, že přehlídneš někoho na kole a srazíš ho do pangejtu, nebo nezatočíš v zatáčce protože jí neuvidíš a vybouráš se, budeš na to koukat jinak a jistě tomu dotyčnému nepoděkuješ. Ale on už bude v trapu a bude mu to jedno. Už mě to fakt nebaví. Svoboda a demokracie je krásná věc. Ale v tomto případě to jsou z Tvé strany jen prázdná slova. Tvoje svoboda končí tam, kde se začíná dotýkat svobody toho druhého. Zjednodušeně řečeno, nedělej druhému to, co nechceš, aby dělal on Tobě.
To co propaguješ Ty, je anarchie ve stylu, já si budu dělat co uznám za vhodné a ostaní mě nezajímají.
Přečti si své vlastní odpovědi ve stylu "s měštákem si to vyřídím/asi mu rozbiješ hubu" "kdo na mě bude blikat dálkovými /protože ho pravděpodobně oslňuji tak si připlatím a propálím ho xenonama". Ostatní ať si udělají obrázek sami.
Michal.M
*
Příspěvky: 63
Registrován: 23 říj 2007, 17:33
Bydliště: Vrbice

Příspěvek od Michal.M »

jandaxx píše:Moje zatvrzelost spočívá v tom, že mi každý den hovádka s oslňujícími dovražděnými xenony otravují jízdu autem. Nejsou to nějaký nesmysly, který jsem četl a tady je papouškuju. Když si přečteš moje přízpěvky zpět, tak zjistíš, že nemám nic proxi xenonům, která svítí v rámci normy. A právě těch 90% dodělaných jsou vraždy na vzetí techničáku a 10 litrů pokuty. Takže to není útok proti Tobě a ani proti tomu, co máš ve světlech - jestli jsou tam čočky a svítí to normálně, nemám s tím problém a může to být O.K. To je konstatování, že většina lidí co mají tyhle vraždy, jsou sobecká hovada. Oni dobře vědí že to oslňuje. Potkávají totiž stejné umělce jako jsou oni, takže jim to musí být jasné. Ale stejně to tam nechají, protože oni vidí a ostatní ať si trhnou. Až potkáš někoho takovýho v noci na okresce a on Tě oslní tak, že přehlídneš někoho na kole a srazíš ho do pangejtu, nebo nezatočíš v zatáčce protože jí neuvidíš a vybouráš se, budeš na to koukat jinak a jistě tomu dotyčnému nepoděkuješ. Ale on už bude v trapu a bude mu to jedno. Už mě to fakt nebaví. Svoboda a demokracie je krásná věc. Ale v tomto případě to jsou z Tvé strany jen prázdná slova. Tvoje svoboda končí tam, kde se začíná dotýkat svobody toho druhého. Zjednodušeně řečeno, nedělej druhému to, co nechceš, aby dělal on Tobě.
To co propaguješ Ty, je anarchie ve stylu, já si budu dělat co uznám za vhodné a ostaní mě nezajímají.
Přečti si své vlastní odpovědi ve stylu "s měštákem si to vyřídím/asi mu rozbiješ hubu" "kdo na mě bude blikat dálkovými /protože ho pravděpodobně oslňuji tak si připlatím a propálím ho xenonama". Ostatní ať si udělají obrázek sami.
myslim si ze norma nenorma seriove xenony take oslnuji a ja kdyz ted mam halogeny taky skoro nic nevidim kdyz proti me jede hovado se seriovyma xenonama...a kdyz tam dam silnejsi zarovky taky to bude oslnovat...a ty tvoje priklady jako je srazeni cyklisty nebo chodce a nebo to ze neuvidis zatacku jsou az prehnany pac jsem jich uz par potkal co maji prestavbove sady HID a videl jsem celkem v pohode kdyz proti m jel nejaky borecek s HID...ale nebudu se tady hadat ja si sem prisel spise pro rady...
Hyundai Accent 1.5i GLS r.v.95
ivan
Moderátor
Příspěvky: 2247
Registrován: 08 srp 2005, 00:10
Bydliště: Domažlicko

Příspěvek od ivan »

No,já si myslím,že tahle debata už nikam nevede,protože je to diskuze o ničem,HID sady prostě do normálních světel nepatří ,u nás je to zakázáne ,tak se s tím smiřte,proč asi je na nich dopsaná věta ,že nejsou homologované :roll: Není to tam jen pro srandu,je to na každým z nás jestli je tam namontujem.
Mě už zaráží jen to ,proč bych měl dávat ,tak velký prachy za něco ,co je mi prakticky k ničemu,proč??? Vysvětlím HID jsou zakázáné,Stka neprojdou(úředně),chytnou mě policajti(pokuty a pár bodů do řidčovi karty a hádat se s veřejným činitelem??Někdy to pomůže,ale ve většině případech ne :!: )
Další věc nedej bože,když to do mě někdo napálí(nezaviním nehodu :!: )
A pojišťovna zjistí,že mám něco na autě co tam nepatří,tak mi zbydou oči pro pláč :shock: A věřte,že znám pár případů,stačí aby ten druhej řidič,že
vás oslnil :!: Což jako pro mě normálního smrtelníka přijde tento fakt velmi důležitý :!:
Ti co tímhle prošli maji dneska xenony doma ve sklepě a jezděj opět na žárovky,ale homologované :lol: :lol:
Takže sumasumárum asi tak nakolik vyjdou asi xenony v celku :?: :?: :roll:
Už dost, já sám jsem si nad tím lámal hlavu ,jak docílit vyšší světelnost moji Sonáty a přišel jsem na tohle: Tlumená světla : Philips BLUEVISION / Osram NIGHTBRAKER
Dálková světla : Osram COOLBLUE
Mlhová světla : Osram ALLSEASON
Vysvětlení:
Osram COOLBLUE : Barva světla 4000K. Ovšem "jen" +30% výkonu. Tyto žárovky jsou nápadné bílomodrým světlem. Hodí se do dálkových světel, kdy je paprsek soustředěn do úzkého kuželu. Rovnoměrnost v tlumených světlech je na úrovni standartní žárovky, ovšem pro oko v lepší barvě. V dálkových světlech jsou ale naprosto perfektní. Veškeré reflexivní značení budete vidět výrazně zřetelněji. To se hodí třeba při svižné jízdě po dálnici.

Osram ALLSEASON : To jsou žárovky svítící výrazně nažloutlou barvou. Není to přirozená barva světla, je jí dosaženo pomocí barevného skla. Zvláštností těchto žárovek je v tom, že pří prosvetlování například mlhy, nezatěžují díky svojí barvě oko řidiče v takové míře jako standartní žárovky. Díky těmto vlastnostem se hodí zejména do mlhových světlometů. Použítí v tlumených světlech bych se asi raději vyhnul.

Osram NIGHTBRAKER: Barva světla velice podobná jako Osram Silverstar, jen svítí o malinko více bíle. Ovšem hustota a rovnoměrnost osvětlené vozovky je na vyšší úrovni. Rozdíl oproti standartní žárovce H7 je propastný. Avšak na mokré vozovce nepřináší výrazné zlepšení. Takže pokud jezdí někdo jen za dešte, investice do NIGHTBRAKER se mu nevyplatí. Tomu kdo jezdí i za sucha, vřele doporučuji !
Philips BLUEVISION : Barva světla 4000K,čili "studená bílá" dobré jak do tlumených tak do dálkových světel. Svítí výrazně "bíle", protože baňka žárovky je zabarvena do modra jen slabě. POZOR! Některé tuningové noname žárovky nemají barevné sklo, ale jen filtr na něm nanesený. Ten se vlivem vysoké teploty časem odlupuje a padá do paraboly světla. Zatím jsem byl s BLUEVISION nejvíce spokojen. Pokud máte dobře seřízená světla, budete opravdu spokojeni.
Myslím si,že je to slušná náhrada za xenony a hlavně bez vedlejších problémů,tak a teď do mě bando :shock: :lol: :lol: :wink:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Uživatelský avatar
jandaxx
***
Příspěvky: 508
Registrován: 21 čer 2005, 19:31
Bydliště: Praha

Příspěvek od jandaxx »

Z mé strany uzavírám tuto debatu. Jsem totiž přesně ten případ, co píše Ivan. Taky jsem měl xenony a to kupované v roce 2004 kdy byla jejich cena násobně více než dnes. Uvážil jsem po čase rizika a míru oslnění ostaních a dal jsem to pryč. Koupil jsem Tungsram Megalight a taky žiju.
Ten prříměr se sražením je extrémní to je fakt. Nicméně ta situace, kdy něco přehlédneš, nastat může. Takže tak.
Hanzy
*
Příspěvky: 39
Registrován: 06 črc 2007, 13:01
Bydliště: Frýdek Místek

Příspěvek od Hanzy »

Svym zpusobem mate pravdu ze zalezi hlavne na osobni discipline kde tu sadu date,myslim ze by mely byt jen v cockach za cirou optikou,svetlo cviti a je krasne oriznute jak u halogenu a vim ze neoslnuju nebot i pritelkyne mi rikala ze oslnuju min nez kamos co to ma origo v nove BMV x5 a to tam ma origo.Dnes jsem jel jen 20km a potkal tak 5 aut s neserizenymi halogeny a v mokru oslnujou jak prase taky...Prave na podzim jsem malem sejmul chodce ktery sel v desti po kraji silnice a vubec jsem ho nevidel az temer jsem se s nim minul.Xenony beru jako vec pro zvyseni bezpecnosti v jizde pro sebe a ostatni a kdybych vedel ze oslnuju tak ze nekoho ohrozuji tak to taky vyndam ale vim ze tomu tak neni nebot na serizeni svetel jsem pedant a doporucuju i ostanim taky cena za serizeni je smesna.Jinak je logicke ze kdyz maji 3x vetsi svitivost tak budou vic oslnovat jako kazde jine silnejsi zarovky...
Rodiče-Hyundai Getz 1.3 60kw Ja-Daewoo Leganza 2.0 16V 98kw LPG sekvence plná vybava kůže trochu hudby...jen pul kufru :-)Nyni se pracuje na Evande
Uživatelský avatar
antek
***
Příspěvky: 695
Registrován: 22 dub 2007, 19:29
Bydliště: pomoraví

Příspěvek od antek »

A právě těch 90% dodělaných jsou vraždy na vzetí techničáku


Omyl 100%
Accent LC CF1 1.3 2006
Hanzy
*
Příspěvky: 39
Registrován: 06 črc 2007, 13:01
Bydliště: Frýdek Místek

Příspěvek od Hanzy »

Omyl 130%!!! :lol: :lol: :lol:
Rodiče-Hyundai Getz 1.3 60kw Ja-Daewoo Leganza 2.0 16V 98kw LPG sekvence plná vybava kůže trochu hudby...jen pul kufru :-)Nyni se pracuje na Evande
Uživatelský avatar
mirec
**
Příspěvky: 439
Registrován: 01 úno 2006, 23:09
Bydliště: Košice, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirec »

no kazdy sa tu hadal ze ci patria alebo nie....pokial sa vas mozem spytat ja....rozmyslam o xenone ale fakt nechcem oslnovat...aspon nie jak prasa...je jasne ze oslnovat bude mozno trosku viac...ale ked uvazim ze ten moj accent svieti dost na hovno tak by to mohlo byt celkom v pohode do toho dat xenon....no ale chcel by som to vidiet nazivo....ma niekto xenony h4ky doma ktore nepouziva a mal by ochotu mi ich len pozicat....? urcite vratim alebo ked budu dobre odkupim....ak nie tak aspon skusenosti na accente 96ke....planujem HID H4 Bixenon 4300k....prosim zdrzte sa komentarov ze to tam nema co robit....a fakt vas prosim o skusenosti podla vas ako to svietilo a ked ste sa pozreli do nich z dialky ci oslnovali alebo nie....planujem este aj znizit auto takze to oslnenie by malo este trosku eliminovat podla mojho nazoru a svetlomety mam stale uplne dole natocene....takze cakam na rady....
Sonata 2,4 2006 Elegance
Accent GLS 1996 1,5 12V 5dv.
Hanzy
*
Příspěvky: 39
Registrován: 06 črc 2007, 13:01
Bydliště: Frýdek Místek

Příspěvek od Hanzy »

Tady se dobre rady nedockas teda si myslim ale asi nemas cirou optiku a cocku tak bych do toho nesel nebo to fakt to na to neni a oslnuje to me osobne vadi i cira u fabie i s halogenem oslnuje a ne jen ta....ale hlavni je serizeni svetel ted se na to zameruju a spousta hovad asi ani nevi ze nake serizeni svetel existuje... :?
Jinak je tady par lidi co by byli nejradsi aby jsme svitili petrolejkami a meli pred sebou pesiho beziciho s pochodni a pak by snad byli spokojeni... :lol: :lol: :lol:
Rodiče-Hyundai Getz 1.3 60kw Ja-Daewoo Leganza 2.0 16V 98kw LPG sekvence plná vybava kůže trochu hudby...jen pul kufru :-)Nyni se pracuje na Evande
Uživatelský avatar
antek
***
Příspěvky: 695
Registrován: 22 dub 2007, 19:29
Bydliště: pomoraví

Příspěvek od antek »

Hanzy:Pokud nevidíš s instalovanými(schválenými světlomety)je mi líto.Budeš se muset řídit pokyny které jsou ve vyhlášce tj.přizpůsobit rychlost vozidla povaze prostředí ve kterém jedeš,nebo si pořiď vozidlo které je vybaveno od výroby lepším zdrojem světla.O petrolejkách tu myslím nebyla řeč.Pamatuji si doby,kdy místo asymetrických žárovek se dobastlovaly H4,a můžu ti říct že to doopravdy byl mazec.Stačilo pár sebraných techničáků(na technické si tě potom opravdu vychutnali)a začaly se houfně dokupovat schválené paraboly.
Accent LC CF1 1.3 2006
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7953
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Naozaj si myslite, ze xenony do 10 rocnych Accentov patria? Mne sa to zda vyhadzovanie penazi. Zaujima ma kolko najazdite za tmy za mesiac, u mna je to tak okolo 2000 km a nemozem sa stazovat na originalne reflektory, treba ich vsak drzat v cistote, ak su spinave tak tam mozte mat aj 2000w halogen a nesvieti to nic moc

vyroky Hanzyho nebudem komentovat, vidno ze sa na ceste riadi animalnymi pravidlami. Ked niekomu bliknem dialkovymi znamena ze ma oslepuje... a je mi jedno co tam ma, ci stretavacie-xenony, alebo dialkove -xenony, strevavacie haloge alebo dialkove halogeny. Ked to oslepuje tak bliknem na nesuhlas.. a ak vodic za cestu zazije ze mu par ludi blikne do drzky, tak okamzite idem do servisu a necham to skontrolovat

Proste je fakt, ze dostavane xenony oslepuju viac nez klasicke halogeny, pretoze svietia silnejsie. Myslim si, ze pokial nejde o vyrobcom auta schvalene a namontovane svetla, nemaju tam co robit. Je to proste nefer voci nam ostatnym

tak to nejak zhrniem, otazka bola HID do ACCENTA? moj nazor, je to skoda penazi
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
Hanzy
*
Příspěvky: 39
Registrován: 06 črc 2007, 13:01
Bydliště: Frýdek Místek

Příspěvek od Hanzy »

Vidim ale sam jak jsem psal jsem na podzim malem srazil cloveka ktereho jsem se az lekl na posledni chvili a pokud jste nekdo s xenony nejeli ta asi nevite jaky je rozdil videt a VIDET,radeji budu riskovat nejakou tu pokutu a jezdit bezpecneji nez abych nekoho srazil.Jinak na me nikdo neblika cim to asi bude?????Jen tim ze jsou spravne serizene a sviti presne na chlup jak halogen.Schvalne se ted divam a zameruju na to a denne potkavam plno pitomcu co jezdi s halogeny sviticich do oblak a oslnujou stejne jako blbe xenony sic dneska jsem potkal jednoho xenonaka ktery to mel myslim v berlingu a to byla havarka i pres den.Takze radeji budu jak jsem rek ryskovat nejakou pokutu nez abych srazil nekoho treba i z vas nebo vasich blizkych a stk je zatim o tom kdo tam jede ane s cim tam jede a to same na cestach a takze zatim v pohode... :wink:
Rodiče-Hyundai Getz 1.3 60kw Ja-Daewoo Leganza 2.0 16V 98kw LPG sekvence plná vybava kůže trochu hudby...jen pul kufru :-)Nyni se pracuje na Evande
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“