Trajet-nefunguje plynový pedál
Moderátor: Moderátoři
Re: Trajet-nefunguje plynový pedál
Ok, drzim palce...Dej vedet, jak si dopadl.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
- Reklama
Trája píše:kanal píše:Myslim, ze to dopadne, jak jsem psal v prispevku vyse- budes mit problem v elektroinstalaci, nejakej studenej spoj, zakorodovanej pin, prerusenej kabel... Beh na jeste delsi trat, bohuzel. Senzor dle meho neni pricinou problemu, jako u me. Zbyva Ti jen vyhledat hodne dobryho autoelektrikare, nebo servis, kde umeji pouzivat osciloskop, rozumi tomu a neboji se jit pripadne do svazků. Nebo zkus Bosch Diesel servis, kde vyresili muj problem (ale v Plzni), nejblize k Tobe je http://www.bosch-service.cz/Autoservisy ... rvice.html . Porad trpim pocitem, ze tyhle servisy jeste maji jistou profesni cest a profesionalitu a mohli by auto dat do kupy. Bude to ale bohuzel stat penize...
Jinak uz nedovedu poradit a pomoci. V pripade, ze se ukaze problem mimo senzor, dostůj, prosim, nasi dohode.
Ahoj, ten náš senzor byl vadný.Trajet jezdí ale cuká. Jednu vadu jsem odstranil a jdu po té druhé ,bohužel.Zítra jdu na podrobnější diagnostiku
Tak jsem dnes byl na diagnostice ale auto moc nekomunikovalo, nevyskočila žádná chyba.Zaměřil se na motor ale nic, žádnou vadu to neukázalo. Nevím jakým směrem se mám dát asi navštívím Hyundai a když neporadí tak Bosch servis.
Na netu jsem hledal co znamená "obvod senzoru A teploty paliva" ale nic jsem nenašel, náš mechanik taky neví kde a jaký čidlo nebo snímač by měl hledat.
Jinak ten obrazek je z kompletniho servisniho manualu k Trajetu, nahral jsem Ti ho na ulozenku leteckaposta.cz, odkazy mas v mailu, tak si to stahni. Cely je to v anglictine, ale je tam vsechno, co se Trajeta tyka, jen se v tom trochu pohrabat a prekonat "nejen" jazykove bariery. Hledej sekci Engine D4EA. Je tam i soupis chybovych hlaseni a P0180 je skutecne na Fuel temperature senzor.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Jeste: v sekci Engine D4EA, soubor FL, stranka 66- tam najdes, jak postupovat pri oprave hlaseni chyby P0180.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Dnes jsem vyzvedl auto z Bosch-servisu. Ke všemu byla v háji řídící jednotka.Doufám že závady mám zas na dlouho vybrané,moc děkuju za ochotu a pomoc.
souhrn závad: špatné čidlo na plyn. pedálu
špatná řídící jednotka
čidlo teploty paliva se nepotvrdilo
souhrn závad: špatné čidlo na plyn. pedálu
špatná řídící jednotka
čidlo teploty paliva se nepotvrdilo
To jsem rad, ze se ti to nakonec podarilo vyresit. Nakonec vsichni s CRDi skoncime v Bosch diesel servisu
Tenkrat, kdyz jsem resil svuj problem (viz str.1), tak me taky v Boschi hrozili konecnou instancí- vymenou ridici jednotky. Nakonec k tomu nedoslo, takze gratuluji- dostal ses dal. Jestli to neni prilis osobni, mohu poprosit info o cene ridici jednotky, pokud jsi kupoval novou? Vis co, kdyby... Dik.
Tenkrat, kdyz jsem resil svuj problem (viz str.1), tak me taky v Boschi hrozili konecnou instancí- vymenou ridici jednotky. Nakonec k tomu nedoslo, takze gratuluji- dostal ses dal. Jestli to neni prilis osobni, mohu poprosit info o cene ridici jednotky, pokud jsi kupoval novou? Vis co, kdyby... Dik.
Trajet 2.0 CRDi, 2003
Byl to měnič v napětí z 12V na 5V. Tak že ji jen rozebral a opravil. Práce 4500,- a oprava ř.jednotky 4500,-Kč. Zatím jezdím a jede bez závad tak doufám že se trefil s opravou.