falzifikáty motorových olejů

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: nulda, 89majlo96, Moderátoři

Hardcam

Re: falzifikáty motorových olejů

Příspěvek od Hardcam »

lada71: napsal jsem ti SZ, prijde mi to vhodnejsi...

souhlasim s Rybarem... :wink:
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Reklama

lada 71

Příspěvek od lada 71 »

Rybář: Soulasím s tím, že debata je tak nějak o ničem a každý ať si víceméně kupuje to, čemu věří a co mu vyhovuje. Kvalitu olejových filtrů samozřejmě já osobně a ani nikdo jiný na pozici běžného uživatele a laika, nemá šanci poznat. Občas ale ohledně olejů a filtrů navštívím webové stránky www.oleje.cz a i tam nějaká debata ohledně kvality olejových filtrů je http://www.oleje.cz/forum/olejove-filtr ... tml#p22259. P.S. Závěr této debaty: Ty věř tomu, že rozdílná kvalita olejových filtrů je blábol a já si zas pojedu taky to své. A všici jsme a budeme spokojeni =D> .
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Prvni stranka a uz jsem nesmirne pobavenej...uplne stejny, jako kdyz pujdu do ctvrty cenovy, Ferda tvrdi, ze filtr A jsou super, to Pepa ale rikal, ze ty Ackovy filtry jsou smejdy. Jenze Pepa videl tech filtru uz pet, zetimco Ferda jen dva, takze Pepa bude mit pravdu a vsichni dame na Pepu. Forum o olejich by melo zustat olejum a ne se poustet do jinych oboru, ktere maji zcela odlisnou technologii vyroby byt jsou pospolu pouzivany. Nekdo tam hned na prvni strance zminuje, ze Champion uz je posledni dobou (psal to ale v roce 2009) jedina pouzitelna znacka, ja osobne jsem ji pro zmenu prestal delat. Co clovek, to pohled.

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Rybář

Příspěvek od Rybář »

Tyhle debaty jsou názory laiků, kteří o tom zpravidla nic nevědí, stejně jako my. Ale já dám zejména na osobní zkušenost => filtrů už jsem měl spoustu a ani s jedním jsem neměl problém. Tys tady tvrdil, že v kvalitě filtrů je "sakra" rozdíl. Ale pro své tvrzení nemáš žádný důkaz. Pouze odkazuješ na názory jiných "odborníků".
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
lada 71

Příspěvek od lada 71 »

Kvalita a věrohodnost příspěvků na fóru o olejích a tady, mi přijde daleko víc věrohodnější právě na těch olejích. Tedy co se olejů a celkově mazání týče. Tam je pár profíků (Pitris, Škodovkář), kteří se mazání a olejům věnují trochu déle a na trochu jiné úrovni, než zdejší "jen uživatelé" aut určité značky. Nejsem ten typ, co se do nekonečna bude dohadovat o ničem a bezhlavě prosazovat to své, ale na druhou stranu, jsem hravý typ a rád vracím míček ](*,) . Harde, nemá cenu vytahovat nějaký článek nebo příspěvek, který je z roku 2009. Teď tím vůbec, ale vůbec nic nemyslím, páč s tou značkou nemám žádné zkušenosti, ale proč neděláš značku Champion? Máš na mysli nějaký konkrétní produkt Champion? Neděláš je proto, že kvalita této značky je špatná, nebo podstatně horší než dříve a to máš doloženo svou vlastní praxí a zkušeností ze servisu, nebo je neděláš z důvodu horších obchodních podmínek (drahá nákupka, nízká následná prodejní marže, horší dostupnost dílů), prostě menší atraktivita pro tebe, jako pro obchodníka?
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

lada: nikdy jsem neuprednostnoval financni atraktivitu (marzi mam defaultni bez rozdilu znacky ci produktu, na tohle ja nehraju a proto tu praci nedelam) pred kvalitou produktu a to snad doslo kazdymu, kdo se mnou kdy obchodoval. Ridim se pouze a jenom vlastnimi zkusnostmi popr. zkusenostmi tech, kteri dane zbozi montuji. Mel jsem i nahodou moznost srovnat rok stary produkt a temer novy a rozdil byl citelny i pro lajka. Tu praci delam proto, ze mam auta rad, uz z toho principu bych is v zivote nedovolil prodat olej s vedomim, ze je v nem Ceresol.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Rybář

Příspěvek od Rybář »

Vůbec nevím, kdo je Pitris a Škodovkář a ani mě to nezajímá. Pokud to jsou absolventi například VŠCHT v oboru, který se zabývá mazivy, tak tomu by se dal přikládat význam. Pokud se jedná pouze o zkušené uživatele, tak jejich názor je prakticky bezcenný. Nehledě na to, že velká část populace je velmi snadno manipulovatelná pomocí marketingu. Tato fóra jsou toho důkazem. Když někdo například napíše, že Starline vyrábí sračky, je hned jasné, že to je naprostý amatér. Ale to je jiná věc. Nehodlám se tady hádat, mám důležitější věci na práci. Stejně si to nenecháš vymluvit a mně je to nakonec fuk. Já tam zase klidně naleju Cinol (ten asi nikdo nefalšuje :lol:), mrknu, kde mají nejlevnější filtr a pak si dám kafe u počítače nad diskuzí, který olej a filtr je nejlepší :mrgreen:
lada 71

Příspěvek od lada 71 »

Pravda, to kafe si jdu dát taky, ale vychutnám si ho u sledování tenisu. Já spokojen, ty spokojen a tak to má být :mrgreen:
benny
**

Příspěvek od benny »

Kluci tak jsem z vás úplně jelen :D , tak já bych taky do svého áci nedal nic špatnýho , ale jak to mám poznat , já laik , kterej díl je dobrej a kterej špatnej. Každej máme nějakou svoji značku kterou preferujeme a říkáme o ní že je dobrá a věříme ji. Já jsem třeba slyšel :lol: od jednoho kluka co opravuje auta že díly od auto kelly starline nejsou zase až tak nejhorší , někdy jsou naopak lepší než jiné známější značky. Ale co mi třeba nejde do hlavy je to že já koupím na internetu v prodejně olejů - oleje pema - motorový olej 4 lt - shell helix ultra 5W - 40 za 536 Kč v akci a ten samej olej stojí v plzni na pumpě shell 2275 Kč !!! No a co mi nato řeknete ? Mám si nejspíš myslet že ten levnej olej může být neorigo shell , že tam je stočenej nějakej řepkovej sajrajt ?
New Accent - 1,4i , elegance , gold biege , 10/2008
Mirek B
*

Příspěvek od Mirek B »

Hardcam: O rabatech v Auto kelly opravdu nevím nic (dle tebe kulový),paniku nešířím jen jsem poukázal na to co všechno se může v této době falšovat a myslím si že díly a náplně pro automobily by se měli více hlídat proti různým falzifikátorům -taky jsem sledoval jako lada 71 tu reportáž z číny co všechno tam padělají do aut -po rozborech brzdových destiček které byly zabalené v krabičkách jako originální díl vw zjistily že brzdové destičky obsahují příměs drcené slámy....
Řešením pro to aby jsi měl jakou takou jistotu že nekoupíš v láhvi od značkového oleje nějaký druhořadý olej je asi nakupovat toto zboží i za cenu větší ceny od oficiálních distributorů značky kteří nemají zapotřebí něco falšovat a ne od nějakých no name překupníčků na webu.
U mě není problém (podnikám v elektromontážích) když po mě zákazník požaduje certifikát a typový list mu tento automaticky dodat -taky se netajím svými dodavateli -tyto uvádím ve smlouvách o dílo a nebojím se že tím kdyź konkurence zjistí mého dodavatele tak o něho automaticky pŕijdu.... stejně v určitých oborech podnikání o sobě většina v branži ví že ten bere od toho a ten od toho... to je o něčem jiném.
neber to osobně.
Hyundai I30 1,4 LPG 2010 černý
Honda CRV 2015 2.0 benzín černá
Rybář

Příspěvek od Rybář »

Ne, to je zcela normální, že v rámci maloobchodní sítě jsou různé ceny. V samoobsluze na návsi taky stojí Cola 2x tolik co v hypermarketu.
To je právě ono. Tyhle povídačky. Starline, pokud je mi dobře známo, nic nevyrábí. Je to pouze distribuční značka. To znamená, že se jedná o díly od různých výrobců a proto je nelze plošně hodnotit. Asi se ve většině případů jedná o nějaké levnější díly, ale nemusí. Je to podobné jako například Albert, Tesco, Globus produkty apod. Na krámě máte dvě pomazánková másla a jedno je značkové a druhé pod značkou obchodu. Jsou naprosto totožná, ale liší se v obalu a ceně samozřejmě. A to stejné je Starline.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Mirek B: zakladni zde vyskytujici problem je nazor, ze co je drahy, je dobry a co je levny, je spatny. Nejvic me prekvapuje to, ze tyto informace se doctu na Hyundai foru, tedy znacky, ktera je o chlup drazsi, nez nejlevnejsi Dacie. Certifikat a typovy list je uplne neco jinyho, nez, nazveme to timto vyrazem, Know-how. Samozrejme, ze kdyz prodam tazny zarizeni, musim k nemu vystavit typovy list od vyrobce popr. dat k nahlednuti certifikat, ale to nema vubec nic spolecneho s dodavatelem taznyho zarizeni, ale s vyrobcem. Vyrobce se pochopitelne u me i u kazdyho jinyho prodejce dozvis vzdy. Co se tyce dodavatele, muj to ma nastavene tak, ze nepodnikatel k nim pristup nema a pokud budou vedle sebe pusobit dve firmy s autodily, tak muze odebirat pouze jedna.
Tvuj obor je specificky, jsi remeslnik a mate to postaveny jinak, aspon co vim od tvych vzdalenych kolegu. A u nich take vim, odkud berou, protoze zde v sirokem okoli jsou pouze dve moznosti.

Rybar: mile prekvapujes... :mrgreen: ano, Starline v zivote nevyrobil ani tuzku, prebaluje, oleje Mogul, startery Valeo...jedna se o zbozi, kde docili nejnizsi nakupni ceny a vetsinu asi prekvapi, ze Cina v tom nehraje roli.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Rybář

Příspěvek od Rybář »

Jak to jako myslíš? :lol: :mrgreen:
lada 71

Příspěvek od lada 71 »

Rybář píše:....Na krámě máte dvě pomazánková másla a jedno je značkové a druhé pod značkou obchodu. Jsou naprosto totožná, ale liší se v obalu a ceně samozřejmě. A to stejné je Starline.
Můžu se tě ze zvědavosti zeptat, v jakém oboru pacuješ? Máš pravdu v tom, že v dnešní době, jeden výrobce vyrábí, nebo může vyrábět stejný produkt, pro více odběratelů, ale v žádném případě se nejedná o stejnou kvalitu. To by logicky ten výrobce se svým dražším produktem znevýhodňoval sám sebe. Pokud jsi použil příklad pomazánkového másla, tak Tesco nebo jiný obchodní řetězec si u výrobceho toto máslo objedná, ale s jiným složením, než je ten originál od toho samého výrobce. A stejně tak tebou použitá značka Starline. Oni nic nevyrábí, ale objednají výrobu produktu u konkrétního výrobceho. A sami si řeknou, v jaké kvalitě a za jaké peníze to chtějí vyrobit a dodat. Já s tím mám své vlstní zkušenosti a vím, o čem mluvím a tím si stojím. Proto se zvědavě ptám, v jakém oboru ty pracuješ?
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Vzdycky jde o zadani, taky bych uplne nepredpokladal, ze ta masla budou stejna - viz napr. subjekt CZ309, ktery vyrabi dva typy sunkovy pizzy pro Tesco (draha alevna, oboje pod znackou Tesco), Spar (opet tusim dva typy sunkovy) atp....jenze v ty levny neni 0,001% procenta sunky (deklarovano 0,2%) a v drazsi i vic nez je deklarovano (tusim 13%), pritom to vyrabi stejni lide.http://www.stream.cz/peklonataliri/8144 ... za-podruhe

Edit: tak ted Googluju a Vanek se asi spletl a bude to jen smernice, nikoliv vyrobce.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Odpovědět

Zpět na „i30 Motor a převodovka“