Moc se mi to nezdá

2008 -

Moderátor: Moderátoři

Karel20
*

Moc se mi to nezdá

Příspěvek od Karel20 »

Zdravím, tak jsem po nehodě šel do tohoto malého autíčka z Lantry 1,8 jsem vcelku spokojený jezdím hlavně město.Mám pár výhrad k tomuto autu, nebo se mi spíše nedzají nějaké věci.
1, při jízdě po nerovnostech jdou strašně cítit,jakékoliv nerovnosti ( možná tuhé pérování)
2, při nastartování jde slyšet pískání nižšího tónu od zadních sedadel a též z venku (nejspíše palivové čerpadlo)
3, dosti hlučné i když recenze píší že né, též slyším hučení od pravého předního kola ( možná nekvalitní korejské gumy)
4, při jízdě občas jako by vystřelí a pak jako by ho někdo začal brzdit ( možná nezaběhlý motor najeto cca 1500Km a měsíc starý, též možná palivo, tankuji výhradně na shell)
5, uváděná spotřeba př městském provoz 6,4l u 1,2 - nereálná ( má spotřeba je kombinováná do práce cca 10km po městě ,15km po rychlostní komunikaci ) se pohybuje okolo 6,7 - 7 l ( ekonomickou jízdou, žádné brzda plyn až na podlaze)

Automobil jsem kupoval u Hášy, chtěl jsem 1,1 a prodejce mi nabídl 1,2 r.v. 09 za stejné peníze ze své pobočky v Praze, najeto bylo na automobilu při převzetí 25 km, ale jestli to bylo třeba nějaké sflekované opravené to nepoznám.
Možná kdybych se svezl jiným autem ztejné značky a třídy.
Sám jsem očekával tedy více od nového auta
S pozdravem Karel :(
Reklama

Hardcam

Re: Moc se mi to nezdá

Příspěvek od Hardcam »

Spotrebu mas, myslim, velmi peknou na tu vzdalenost. Co bys chtel na 10km, kdyz 3 km zahrivas? Mozna to pujde dolu, kdyz si pohrajes s plynem. Kamarad z Loun ma 1,1,ale kratky trasy moc nejezdi a spotrebu ma logicky niz. Na maly prcky od Hyundaie se myslim davaji pneu Kumho - z Getze taky sly hne pryc, strasne huci.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Karel20
*

Příspěvek od Karel20 »

Hardcam píše:Spotrebu mas, myslim, velmi peknou na tu vzdalenost. Co bys chtel na 10km, kdyz 3 km zahrivas? Mozna to pujde dolu, kdyz si pohrajes s plynem. Kamarad z Loun ma 1,1,ale kratky trasy moc nejezdi a spotrebu ma logicky niz. Na maly prcky od Hyundaie se myslim davaji pneu Kumho - z Getze taky sly hne pryc, strasne huci.

jo to jsou přesně ty gumy, a ještě při upozornění prodejci se autem svezl, dal mu pěkně na frak, kroužil sním a řekl mi že je to jen vsugerace a rozloučil se semnou prý ostatní jevy jsou zcela normální, to ale třeba například u kia picanto ( mých rodiču ) mám z jízdy radost.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Picanto je prijemny auto, o tom zadna. Ale urcite bych zkusil ty pneu. Kumho jsou opravdu bida. Ale je mozny, ze treba vnimas neco, co je naprosto beznych u malejch prcku. Projev Getze a Elantry se taky diametralne lisi a je to o zvyk...abych Ti rekl pravdu, od Hasi jsme koupili nove auto, po dvou letech jsme zjistili, ze bylo poskozene a lakovane na jednom dilu.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Amalfi

Příspěvek od Amalfi »

Karel20 píše:Zdravím, tak jsem po nehodě šel do tohoto malého autíčka z Lantry 1,8 jsem vcelku spokojený jezdím hlavně město.Mám pár výhrad k tomuto autu, nebo se mi spíše nedzají nějaké věci.
Tak Kadle
1, při jízdě po nerovnostech jdou strašně cítit,jakékoliv nerovnosti ( možná tuhé pérování)
Ano i10 je tvrdsi - doporucuju drzet kola 14" (maximalne) a nelezt na vetsi disky.
2, při nastartování jde slyšet pískání nižšího tónu od zadních sedadel a též z venku (nejspíše palivové čerpadlo)
Pokud neco piska je to vyssi ton - a pokud je to od zadnich sedadel tak je to cerpadlo presne jak rikas. To by melo jit slyset po otoceni do predstartovni pozice ale po chvili stichnout - zkus si to overit, proste jen otoc klicek, ale nestartuj.
3, dosti hlučné i když recenze píší že né, též slyším hučení od pravého předního kola ( možná nekvalitní korejské gumy)
Mne to prijde hlucne tak normalne a bezne - zkontroluj mimo jine i predepsane tlaky v pneu.

4, při jízdě občas jako by vystřelí a pak jako by ho někdo začal brzdit ( možná nezaběhlý motor najeto cca 1500Km a měsíc starý, též možná palivo, tankuji výhradně na shell)
Zajizdis ten motor vubec? musis ho honit mrsku. Jinak problem se zapalovanim muzes klidne mit - vadna civka se chova podobne. Ale v tvem pripade jde o nove auto - takze treba zapnuti klimatizace?

5, uváděná spotřeba př městském provoz 6,4l u 1,2 - nereálná ( má spotřeba je kombinováná do práce cca 10km po městě ,15km po rychlostní komunikaci ) se pohybuje okolo 6,7 - 7 l ( ekonomickou jízdou, žádné brzda plyn až na podlaze)
Spatna spotreba - spatne zajete auto, ale to bys mel jeste normalne zajizdet. Tak nesetri benzin.
Kia Sportage 2016 aktualne
Uz uplne bez Hyundai, ale bylo to fajn.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
Karel20
*

Příspěvek od Karel20 »

Amalfi píše:
Karel20 píše:Zdravím, tak jsem po nehodě šel do tohoto malého autíčka z Lantry 1,8 jsem vcelku spokojený jezdím hlavně město.Mám pár výhrad k tomuto autu, nebo se mi spíše nedzají nějaké věci.
Tak Kadle
Ano i10 je tvrdsi - doporucuju drzet kola 14" (maximalne) a nelezt na vetsi disky.
Pokud neco piska je to vyssi ton - a pokud je to od zadnich sedadel tak je to cerpadlo presne jak rikas. To by melo jit slyset po otoceni do predstartovni pozice ale po chvili stichnout - zkus si to overit, proste jen otoc klicek, ale nestartuj.
Mne to prijde hlucne tak normalne a bezne - zkontroluj mimo jine i predepsane tlaky v pneu.

Zajizdis ten motor vubec? musis ho honit mrsku. Jinak problem se zapalovanim muzes klidne mit - vadna civka se chova podobne. Ale v tvem pripade jde o nove auto - takze treba zapnuti klimatizace?

Spatna spotreba - spatne zajete auto, ale to bys mel jeste normalne zajizdet. Tak nesetri benzin.
Tak auto zajíždím teprve, to pískání jde slyšt pořád, do té doby než vypnu motor a je odlišné od toho když otočím jen klíček, a klima nemám.
Karel20
*

Příspěvek od Karel20 »

tak teď jsem se objednal do servisu na čtvrtek,hovořil jsem s technikem a je to divné to pískání a k tomu mi dnes když jsem jel z práce začalo něco bouchat, zblázním se!Pak písnu aŤ jsou nějaké zkušenosti,Čau :-&
Amalfi

Příspěvek od Amalfi »

Tybrdo, tak to piskani nesmi byt porad .. to je fakt neco hodne spatne - tolik problemu, to je sila.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
amaize
Moderátor

Příspěvek od amaize »

Karel20 píše:
Hardcam píše:Spotrebu mas, myslim, velmi peknou na tu vzdalenost. Co bys chtel na 10km, kdyz 3 km zahrivas? Mozna to pujde dolu, kdyz si pohrajes s plynem. Kamarad z Loun ma 1,1,ale kratky trasy moc nejezdi a spotrebu ma logicky niz. Na maly prcky od Hyundaie se myslim davaji pneu Kumho - z Getze taky sly hne pryc, strasne huci.

jo to jsou přesně ty gumy, a ještě při upozornění prodejci se autem svezl, dal mu pěkně na frak, kroužil sním a řekl mi že je to jen vsugerace a rozloučil se semnou prý ostatní jevy jsou zcela normální, to ale třeba například u kia picanto ( mých rodiču ) mám z jízdy radost.
kdyby mi prodejce řekl , že mám nějakou "vsugeraci" tak s ním prorazím nový vjezd do salónu, oni jsou tu kvůli nám a moje rada je nedat se a být otravný třeba každý den a nebo sjet i do jiného salónu,měli by zn. :hyu: brát všude v :hyu:
i20 1,2/57kW comfort - 3/2009 do 11/2018 ~89007 km
R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
Karel20
*

Příspěvek od Karel20 »

také jsem přemýšlel o jném Hyundai a nejradši bych jim to auto vrátil, protože mi na 100% prodali nejaký kšunt.Dnes ráno mi při nastartování nešel posilovač a začal fungovat až po chvilce, asi ještě spal. Jo a to čerpadlo mělo být v úterý a když jsem tam volal tak mi řekli,že ho ještě neobjednali.Hrůza jednání,opravdu hrůza, nejhorší je že vidí mladýho člověka oproti nim a hned se k vám chovají o 50% hůře než třeba k 50-ti letému. :oops:
Rexcor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rexcor »

Jo hochu ještě pro ně nejsi dost velikej zákazník. Snad se Ti povede vše rychle vyřešit, aby jsi mohl být s dalšími kilometry jen a jen spokojen. Hodně trpělivosti když slyším jak se chovají.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Amalfi

Příspěvek od Amalfi »

Karel20 píše:také jsem přemýšlel o jném Hyundai a nejradši bych jim to auto vrátil, protože mi na 100% prodali nejaký kšunt.Dnes ráno mi při nastartování nešel posilovač a začal fungovat až po chvilce, asi ještě spal. Jo a to čerpadlo mělo být v úterý a když jsem tam volal tak mi řekli,že ho ještě neobjednali.Hrůza jednání,opravdu hrůza, nejhorší je že vidí mladýho člověka oproti nim a hned se k vám chovají o 50% hůře než třeba k 50-ti letému. :oops:
Vykasli se na ne a jdi do jineho servisu. Nejsi povinen to u nich servisovat ... a to ze se ti auto se.. to me mrzi - ale vic by to melo mrzit slusneho prodejce a prave ti vice vychazet vstrict.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Moc by mě zajímalo, který servis je tak "kvalitní", ale Karel nemá uvedené město :(.

A jedna prosba bokem, nezaměňovat, prosím, prodejce (člověk, který auta prodává) a autosalón (firma mající prodej i servis vozů). Prodejci za pitomce na servisu nemůžou :D.
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
amaize
Moderátor

Příspěvek od amaize »

Mr. HYUNDAI píše:Moc by mě zajímalo, který servis je tak "kvalitní", ale Karel nemá uvedené město :(.

A jedna prosba bokem, nezaměňovat, prosím, prodejce (člověk, který auta prodává) a autosalón (firma mající prodej i servis vozů). Prodejci za pitomce na servisu nemůžou :D.
Svatá pravda , ale když to má tolik problémů, co tak nechat auto posoudit soudním znalcem , na jedno stratíš nějaký peníz ale na druhé bys moh mít pružnější opravu z jejich strany,možná i víc....
to karel20 : A měl by jsi tu skutečně uvést o který servis se jedná
i20 1,2/57kW comfort - 3/2009 do 11/2018 ~89007 km
R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Nemyslím si, že by soudní znalec byl v tuto chvíli k něčemu. Servis kam jezdí stojí za starou belu, tak bych doporučoval začít změnou servisu. Auto se může "nepovést" i sebe prestižnější značce, ale servis se musí umět okamžitě a střelhbitě postarat o nápravu. A tento toho není schopen a poškozuje dobré jméno značky. Když tam nebude nikdo jezdit, tak skončí a "neviditelná ruka trhu" udělá svou práci :wink:. Pokud by byl Karel z dostupného okolí Prahy, tak bych mu mohl se servisem pomoct, pár známých ve značkových servisech mám.
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Odpovědět

Zpět na „i10“