Korejská auta a pokles ceny při prodeji

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
venousek
**

Korejská auta a pokles ceny při prodeji

Příspěvek od venousek »

Ahoj, dnes už jsem nevydržel na Autorevue v diskuzi o Fabii 1.6 TDi, kde samozřejmě padnul klasický argument o tom, že korejská auta ztrácejí cenu rychleji, než škodovka a majitel škodovky tak ve finále vydělá, i když má dražší auto.
Tak jsem se pustil do toho, co jsem chtěl udělat dlouho a podíval se na nabídku a jal se počítat. Tady je kopie mých příspěvků ze zmíněné diskuze:
Podívejme se na dva roky staré zástupce nižší střední třídy Octavii a i30.
Octavia Ambiente 1.9TDi, rv. 2008, cena v AAA Auto 330 tisíc při platbě hotově. Kupní cena kolem 500 tisíc. Ztráta hodnoty po dvou letech 34 % a přijdu o 170 tisíc korun.
i30 CW Classic Plus, rv. 2008, cena v AAA Auto 260 tisíc při platbě hotově. Kupní cena kolem 390 tisíc. Ztráta hodnoty po dvou letech 33,3 procenta a přijdu o 130 tisíc korun.
A teď ještě pro srovnání Fabii:
Škoda Fabia Ambiente 1,2 HTP, rv. 2008, v AAA Auto za 190 tisíc při platbě hotově. Kupní cena cca 300 tisíc. Ztáta hodnoty po dvou letech 36,6 procenta a přijdu o 110 tisíc.
Ještě si myslíš, že korejci obecně ztrácejí více hodnotu?
Tak ještě jeden příklad: Kupoval jsem i30 CW komfort, jako nový vůz s motorem 1.6i jako skladovku za 299900 Kč letos v březnu. Kdybych ho teď prodával, dostanu za něj cca 280 tisíc. To jde, ne?
a druhý:
A teď ještě zběžně podle Tipcars:
Rio v nejvyšší výbavě - za dva roky pokles ceny z 349 tisíc (nový vůz dnes) na 189 tisíc, pokles ceny 46 procent.
Škoda Fabia 1.4 TDi Sport - za dva roky pokles z dnešní ceny 405 tisíc na 210 tisíc, tedy 48 procent.
Tudíž, pokud vám někdo bude tvrdit podobný nesmysl, můžete ho poslat do háje, tentokrát i s argumenty. Vím, že to není naprosto reprezentativní srovnání, ale jen tak pro představu.
Hyundai Getz MAX 1.3 12V od 29.12.2004 do 6.3.2010
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010
http://moje.auto.cz/nextright/hyundai-i30.html
Reklama

ZdeněkH
**

Re: Korejská auta a pokles ceny při prodeji

Příspěvek od ZdeněkH »

Že se rozčiluješ já nějaké hodnocení a podobně vzdal ať si každý myslí co chce. Já jsem třeba rád, že jsem za pětileté auto s momentálně 88tkm dal jen 80000kč. Když jsem obcházel bazary a inzeráty a viděl co lidi chtějí za staré plečky jiných značek jen kvůli oné značce tak vůbec nelituju že jsem koupil Hyundai.
Cena každého auta může padat různě i podle toho jaký vyjde další model a tak. A abych pravdu řekl jsem se Sončou spokojen nejvíc ze vše aut. Krom dvou věcí a to spotřeba a lak (měkký)
PetrB
**

Příspěvek od PetrB »

Hezky si to spočítal. Já když čtu podobné rady ve stylu "u Škoda klesne cena méně než u Korejce, proto kupujte lepší investici..." , tak si vždycky představím oddělení nejmenované automobilky, kde sedí smutní reklamní odborníci a snaží se vytvořit novodobé mýty, když ty staré už nefungují.
Pro mne osobně bylo při nákupu I30 důležité to, že za relativně málo peněz (300T) jsem dostal daleko více muziky, než bych dostal od Škodovky ve stejné ceně. A hlavně, i30 se mi líbí daleko více. Tečka. =D>
Teď: Stříbrný a Elegantní Santa Fe 2008 2,2 CRDi řízený manuálně pořízený před prázdninami 2009
Pastelově červený I30 Gamma Comfort 1.4 benzínek s manuálem narozený v roce 2010
Předtím: Peugeot 307SW
Předtím: Š120 S jako spolujezdec navigátor
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

A někteří si kupují auta proto aby s nimi jezdili.
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
alarm

Příspěvek od alarm »

Keď som kupoval svojho prvého :hyu: , hovorili mi, že je to auto na celý život-vraj to už nepredám... :cry:
Opak bol pravdou a dnes mám tretieho :mrgreen: . Značka :hyu: už nepatrí do kategórie áut, v ktorej by sa malo hovoriť ako o menejcennom vozítku.
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)

Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD

alarm.ba@gmail.com
laufas

Příspěvek od laufas »

znacku hyundai lidi stale berou jako neco horsiho, osobni zkusenost. dlouhodoba.

Ad autorevue - tam to nema cenu. Procitam ten server dnes a denne uz nejakej patek a muzu ti rict, ze te obdivuju. Snazit se jim tam neco namluvit o hyundaich je marny. V podstate to odrazi i nasi spolecnost - znam vice lidi, kteri mi reknou, ze je to sikmookej smejd nez ti, co uznaji, ze se hyundai pochlapil. Jejich problem.
i30 1.4 + kn, 12/2007
PetrB
**

Příspěvek od PetrB »

Jo, Hyu má ještě u dost lidí příznak něčeho nekvalitního. Také jsem se k nim názorově blížil ](*,) no a teď mám na dvoře dva .... :D/
Teď: Stříbrný a Elegantní Santa Fe 2008 2,2 CRDi řízený manuálně pořízený před prázdninami 2009
Pastelově červený I30 Gamma Comfort 1.4 benzínek s manuálem narozený v roce 2010
Předtím: Peugeot 307SW
Předtím: Š120 S jako spolujezdec navigátor
Farrael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrael »

No na druhou stranu to má občas i výhody. Lidi je nekupujou, protože shade je přece lepší a díky tomu jsou :hyu: i levnější. Takže aspoň nezaplatíme ve výsledku tolik no :-) Ale ono se to časem poddá. Ukázkou jsou prodeje i30tek apod.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Odpovědět

Zpět na „Pokec“