Údržba před zimou
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Údržba před zimou
Dobrý den všem, jsem naprostej technickej antitalent. A potřeboval bych poradit co udělat s Getzem před zimou, tak aby tu zimu přežil(dostal jsem ho darem a do teď byl garážovanej). Bude muset nocovat venku na parkovišti. Mám jet do servisu? Nebo to zvládnu sám? Auto je celkem zánovní, žádná viditelná vada a byl i pravidelně prohlížen. Já zatím jen přezul a vyměnil vodu v nádržce ostřikovače. Je ještě něco potřeba? Jo baterku jsem koupil taky radši novou. Děkuji moc za radu.
- Reklama
Re: Údržba před zimou
Radši zajeď do servisu. Ať Ti zkontrolujou bod zamrznutí vody v chladiči. V mrazech bys pak mohl uvařit motor. Další kritický místo může být starší baterka, ta by taky nemusela dát ty mrazy, ale nic tím nezničíš. Takže pokud zatím dobře točí a nejsi na autě nějak extra závislý, tak ji dojezdi. Pokud chceš mít jistotu, tak se taky dá změřit, případně vyměnit.
Co můžeš udělat sám, je otřít nějakým glycerinem nebo podobným sajrajtem na ošetření gumy těsnění na dveřích a kufru - nepřimrznou. Já konkrátně taky měl asi 2x problém se zamrzlým zámkem. Byl takovej dost suchej a pak v tom kroužku, který se točí zamrzla voda. WD problém vyřešilo. Dost citlivej je taky zadní stěrač, který v zimě chytá všechen bordel z posypu, co se víří za autem a pak ztratí přítlak a nestírá. Taktéž doporučuju trochu WD do kloubu, co odklápí stěrač od skla.
Co můžeš udělat sám, je otřít nějakým glycerinem nebo podobným sajrajtem na ošetření gumy těsnění na dveřích a kufru - nepřimrznou. Já konkrátně taky měl asi 2x problém se zamrzlým zámkem. Byl takovej dost suchej a pak v tom kroužku, který se točí zamrzla voda. WD problém vyřešilo. Dost citlivej je taky zadní stěrač, který v zimě chytá všechen bordel z posypu, co se víří za autem a pak ztratí přítlak a nestírá. Taktéž doporučuju trochu WD do kloubu, co odklápí stěrač od skla.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6