Přehřátí katalyzátoru

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
getzik
**

Přehřátí katalyzátoru

Příspěvek od getzik »

Ahoj, stala se mi s getzikem taková divná příhoda. Auto jakoby v průběhu cesty ztrácelo na výkonu, tak jsem posléze zastavil. Žádná kontrolka nesvítila, teplota OK. Až těsně před zastavením mi na chvilku probliklo mazání motoru. Trochu se přehřál katalyzátor. Poté, co se opět ochladil jsem zkontroloval olej v motoru, ten byl samozřejmě v pořádku - zhruba asi v polovině mezi minimem a maximem. Auto jsem po chvíli znovu nastartoval, a bez problému zase odjel. Od té doby se problém znovu neobjevil. Máte někdo s tímto problémem zkušenosti?

EDIT 24.4.: Díky za rychlou reakci ... ne, na E85 nejezdím ... tankuju normálně Natural 95. Byl jsem s tím i v servisu, a tam to připojili na diagnostiku - žádná chyba nebyla - ptali se, jestli jsem těsně předtím netankoval, a poté říkali, že to zřejmě bylo špatnou svíčkou nebo vyklepanými kabely, a proto vynechal válec motoru, a jak to jelo jen na 3 válce, plynovalo to, a proto se přehřál katalyzátor. Zkusili jsme dotlačit kabely ke svíčkám, a pro jistotu svíčky vyměnit. Jsem rád, že už je vše v pořádku.

EDIT 28.4: Tak zatím stále všechno v pořádku. Spadl mi kámen ze srdce . Musím zaklepat, že je vše OK.
Naposledy upravil(a) getzik dne 13 kvě 2012, 11:44, celkem upraveno 3 x.
Hyundai i30 1,4 T-GDI 7-DCT Style Ultimate, Demitasse Brown
Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4x4 Style Premium, Polar White
Reklama

Hardcam

Re: Přehřátí katalyzátoru

Příspěvek od Hardcam »

Pricin muze byt vic - napr. spatny vstrikovac nebo civka. Nejezdis na E85?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Odpovědět

Zpět na „GETZ“