Vďaka za postrehy nakoľko plánujem v lete na Jadran,tentokrát zanechám "domáce liečenie" a zverím to odborníkom,ale pravda nie takým,čo vymenia celý altík

,ako som spomínal,mne pomohlo streknúť WD na tú osku,ale to je určite len dočasné riešenie. Inak ma sklamala nízka životnosť,lenže poľské ložiská boli povestné svojom mikrovýdržou aj za socíka,najmä pri ložiskách nábojov kolies,tie sú doddnes povestné,za socíka boli najlepšie ruské, pravda z tých bežne dostateľných,lebo SKF sa predávali len v Tuzexe,naše a NDR taký slušný priemer,ale ako nahr. diel do Trabantov a Wartburgov sa ,čuduj svete,predávali nekvalitné poľské,resp, bulharské, podobne ako dnes do Matizov,kedysi sa dali naše ložiská zohnať v predajni ZVL v Žiline,otec chodil zháňať tam, po skusenostiach s poľskými zo značkovej predajne, aj som menil na Matize ložiská nábojov kolies v r.2009 a dal som si tam namontovať ložiská našej výroby,ktoré platia ešte vždy za lepšie ako poľské.
Inak k samotnemému pískaniu remeňov, predtým na Matize aj Opli,ak nepomohlo došponovanie,vymenil sa remeň a bol pokoj,lebo 83 000 km sa mi vidí slušný interval na výmenu remeňov,ale smrť ložísk altíka smiešne málo
DACIA Sandero 1,0 SCe Arctica, ex-HUNYADI GETZ 1,1i/2004 ,zvaný Veľrybák, 132 000 Km,kupovaný ako fungláč-nedám naň dopustiť,len zub času
predtym 2x Daewoo, 2x OPEL ASTRA,SEAT Ibiza, 2x Škoda,