i40 perfektný. Je to krásne auto, ktoré ale tak, ako takmer každé iné, má svoje muchy.
 i40 perfektný. Je to krásne auto, ktoré ale tak, ako takmer každé iné, má svoje muchy.INTERIER:
-

vŕzganie lesklých čiernych plastov v lete vo vyhriatom aute (
 vŕzganie lesklých čiernych plastov v lete vo vyhriatom aute (  rieši v záruke aplikovaním textilnej pásky na kontaktné miesta)
 rieši v záruke aplikovaním textilnej pásky na kontaktné miesta)-

ošúpaný volant po krátkom čase užívania, vadí mu horúce slnko (
 ošúpaný volant po krátkom čase užívania, vadí mu horúce slnko (  rieši v záruke prečalunením volantu)
  rieši v záruke prečalunením volantu)-

pískanie zámkov opierok zadných sedadiel (pomôže páska)  https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 15#p418604
 pískanie zámkov opierok zadných sedadiel (pomôže páska)  https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 15#p418604-

nepríjemné ťukanie zámkov obalu sieťky za zadnými opierkami (pomôže páska a malá podložka) https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 15#p418604
 nepríjemné ťukanie zámkov obalu sieťky za zadnými opierkami (pomôže páska a malá podložka) https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 15#p418604-

vŕzganie/ťukanie v palubovke (
 vŕzganie/ťukanie v palubovke (  rieši v záruke, prelepením vŕzgajúcich častí textilnou páskou
 rieši v záruke, prelepením vŕzgajúcich častí textilnou páskou  )
 )-

vŕzganie tesniacich gúm na dverách (proste menej kvalitná guma,
 vŕzganie tesniacich gúm na dverách (proste menej kvalitná guma,  rieši v záruke aplikovaním prostriedku na obnovu/údržbu gumových tesnení)
  rieši v záruke aplikovaním prostriedku na obnovu/údržbu gumových tesnení)- sedadlo vodiča sa hýbe do strán (
 rieši v záruke, ak nie je možné inak, výmenou sedadla)
 rieši v záruke, ak nie je možné inak, výmenou sedadla)-

LEDka signalizujúca zaradenú spiatočku prestáva svietiť - len model s automatickou prevodovkou (
 LEDka signalizujúca zaradenú spiatočku prestáva svietiť - len model s automatickou prevodovkou (  rieši v záruke výmenou)
 rieši v záruke výmenou)EXTERIER:
-

predné stierače pri ostrekovaní nedokončia cyklus a ostanú stáť cca 5cm vyššie (ďalšie zotretie bez ostrekovania zastaví stierače v správnej polohe)
 predné stierače pri ostrekovaní nedokončia cyklus a ostanú stáť cca 5cm vyššie (ďalšie zotretie bez ostrekovania zastaví stierače v správnej polohe)- problémové predné aj zadné snímače prekážky (
 rieši v záruke výmenou snímačov)
 rieši v záruke výmenou snímačov)-

prehnuté strešné lišty (
 prehnuté strešné lišty (  opraví, prípadne vymení v záruke)
 opraví, prípadne vymení v záruke)-

cúvacia kamera pravdepodobne navlhne a potom je obraz značne znehodnotený (
 cúvacia kamera pravdepodobne navlhne a potom je obraz značne znehodnotený (  vymení v záruke) http://youtu.be/XYObrXsG-ng
 vymení v záruke) http://youtu.be/XYObrXsG-ngRIADENIE:
-
 problém s prednými kotúčmi / trasením volantu pri brzdení (
 problém s prednými kotúčmi / trasením volantu pri brzdení (  rieši v záruke výmenou kotúčov)
  rieši v záruke výmenou kotúčov)- problém so zaradením 1. a 2. rýchlostného stupňa za studena (len manuálna prevodovka,
 rieši v záruke výmenou spojkovej sady)
 rieši v záruke výmenou spojkovej sady)-
 brzdové platničky súce na výmenu po cca 45.000 km (
 brzdové platničky súce na výmenu po cca 45.000 km (  vymení za peniaze od majiteľa)
 vymení za peniaze od majiteľa)NAVI:
- problém s dotykom na displeji NAVI (nepoznám riešenie)
- náhodné zamŕzanie NAVI (ak nie je možné inak,
 rieši v záruke výmenou)
 rieši v záruke výmenou)OSTATNÉ:
-
 špiniace sa prahy všetkých dverí za nepriaznivého počasia. Následne zašpinené nohavice. (poznám veľmi dobre a dávam si pozor
 špiniace sa prahy všetkých dverí za nepriaznivého počasia. Následne zašpinené nohavice. (poznám veľmi dobre a dávam si pozor  )
 )-
 pri otvorení piatych dverí keď je napršané, chvíľu padá na hlavu špinavá voda (poznám veľmi dobre a zatiaľ si dávam pozor
 pri otvorení piatych dverí keď je napršané, chvíľu padá na hlavu špinavá voda (poznám veľmi dobre a zatiaľ si dávam pozor  )
 )- vybitie batérie v niektorých prípadoch už po 14 dňoch nepoužívania (nepoznám riešenie)
 = s tým som sa stretol aj ja. Teraz (marec 2015) mám nabehaných kúsok pred 45000km.
 = s tým som sa stretol aj ja. Teraz (marec 2015) mám nabehaných kúsok pred 45000km. = opakovane sa vyskytujúce po oprave
 = opakovane sa vyskytujúce po oprave = u mňa už opravené / vyriešené
 = u mňa už opravené / vyriešené SERVIS:
Jedna vec je kvalita i40 a druhá ako sa
 stavia k riešeniu problémov:
 stavia k riešeniu problémov:Keď to zhrniem, na základe vašich aj mojich doterajších skúseností, väčšinu nedostatkov sú kozmetické a
 ich rieši zdarma v rámci záruky, aj keď treba niekedy cestovať ďalej k slušnému servisu.
 ich rieši zdarma v rámci záruky, aj keď treba niekedy cestovať ďalej k slušnému servisu.  Veľa z vás sa presvedčilo, že vedia byť aj veľmi ochotní.
  Veľa z vás sa presvedčilo, že vedia byť aj veľmi ochotní.  Nie vždy sa im podarí problém odstrániť na prvý krát, ale mám pocit že sa snažia.
 Nie vždy sa im podarí problém odstrániť na prvý krát, ale mám pocit že sa snažia. 
Ak sa importér dobre postará o svojich zákazníkov, nemusí byť všetko stratené. Bohužiaľ, niekedy to stojí veľa času a nervov, kým sa nájde naozaj slušný servis. A keď sa už nájde, znova to stojí voľný čas strávený v servise. Aj keď sa nakoniec podarí auto priniesť do požadovaného stavu, často to zanechá na majiteľovi jazvu, ktorú si so sebou ponesie hodne dlho.
 Preto je dobré si vymieňať informácie a takto si navzájom pomôcť.
 Preto je dobré si vymieňať informácie a takto si navzájom pomôcť.  
 Uvedené nedostatky sú zozbierané, nie su všetky moje.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Tie vŕzgania a pískania a škrípania a ťukania, by sa možno neprejavili ak by sme mali na SR slušné cesty.
 Tie vŕzgania a pískania a škrípania a ťukania, by sa možno neprejavili ak by sme mali na SR slušné cesty. Možno rozdiel je v tom ,že mám benzín.
 Možno rozdiel je v tom ,že mám benzín.  Je fakt,že mám jedno z prvých áut importovaných na SK a na to všetko toho nie je veĺa.
  Je fakt,že mám jedno z prvých áut importovaných na SK a na to všetko toho nie je veĺa.