Jestli to je výrobní vada to nevím, ale občas se stává, že motor naskočí v nouzovém režimu a jediné co jde udělat je vypnout a nastartovat znovu. Pokud si ale vzpomínám, ten problém byl i u 1,2. O jiné podobné "výrobní" vadě (kromě toho že asi všech furt někde něco drnčí nebo vrže) nevím.
Proč nejsou v bazarech? Protože většina majitelů i20 kupovala kvůli ceně a tak končili u 1,2 buď holé nebo v lepším případě s nižší výbavou. i20 s motorem 1,4 ve výbavě Style byly cenou na stejné úrovni na středně vybavená i30 a tak raději něž malou i20 ve vyšší výbavě koupili větší i30. Mimo to taky pro 1,2 u spořivých majitelů hraje nižší spotřeba odpovídající nižšímu výkonu (s 1,2 jsem jel jednou a oproti 1,4 to byl opravdu lenoch vyžadující v kopcovitém terénu hodně časté kvedlání fofrklackem) a hlavně nižší zákonné pojištění.
na tu vyrobnu vadu sa pytam preto, lebo som uz niekde cital, ze boli uz nejake pripady, kedy sa motor pokazil, nastastie este v zaruke a museli menit cely motor. vraj to boli prve modely, asi rok 2009, co sa este vyrabalo v Indii, pocitam, ze menej kvalitne ako teraz v Turecku, pripadne i30 v CR.
konkretne auto, co som skoro aj kupil, malo tiez tento problem. po 4 rokoch sa pokazil motor - auto nepojazdne, majitel ho dal do hyundaiu, kde bolo asi mesiac. vraj menili cely motor. toto auto som mal kupit, teraz ma 5 rokov aj nieco, rok po vymene motora. sice majitel tuto vymenu motora bral ako vyhodu, ze vlastne kupujem auto s "novym" motorom, ktory ma najazdenych okolo 15tis km, no ja som nebol az taky nadseny, ked sa raz pokazil motor, moze sa pokazit znova a co potom, ked uz nebude v zaruke... aj to som nakoniec nejako "prekusol", no nakoniec som si rozmyslel kupu po tom, ako som sa s majitelom dohodol, ze ho dam pozriet do servisu. majster pozrel auto - skoro vsetko bolo v poriadku, az na predny naraznik - z vnutornej strany bol modry (auto je cierne). z prednej strany bola trosku od kamienkov odreta vrchna farba a pod nou bola tiez ta modra - metalizovana farba, ktora sa "tvarila" ako zakladna - plasty su vacsinou bez farby, resp ciernej farby bez nateru, aspon si to myslim. majitel tvrdil, ze je prvy majitel a je si isty, ze auto NEBOLO burane, cize predny naraznik je povodny. majster zistil, ze je chladic ako novy, cisty, cize aj ten bol meneny a potom este nejaky unik oleja pod chladicom, co si nevedel vysvetlit, kde sa to tam nabralo. takze majitel stale tvrdil, ze auto nebural a vsetko je povodne az na ten motor, ktory sa menil cely v ramci zaruky pred asi rokom. majster zo servisu si bol zase isty, ze ma pravdu on a ze to auto bolo urcite burane a bol meneny predny naraznik a chladic. takze aj ked sa mi auto pacilo a bolo vo vybave style, tak som si kupu rozmyslel.
inak tipek to auto po dlhsom case znova predava:
http://www.autobazar.sk/6957807/hyundai ... 16v-style/