Můj dojem z úterní rádoby "kalamity" trasa Opava-Litomyšl-Lanškroun-a zpět.Odpoledne už kvůli kalamitě(Mohelničák totálně zablokovaný kamiony) cesta zpět přes Štíty,Šumperk,Bruntál.
Od té doby co "vysoutěžila" zimní údržbu silnic(dálnice a silnice I.tříd) Eurovia je to naprostá katastrofa

Prostě se na těchto cestách-pouze na nich-nedá jezdit
Ne že by nejezdili,jezdí-sice pozdě,ale jezdí.Jenže pluhy nahoře a jen se solí-nic víc
Takže na cestách mýdlová sračka,na které neuděláš prostě skoro nic.Po anabázi z Lanškrouna do Štítů,jsem to vzdal a ze Štítů to vzal horama po cestách II a III.třídy,které ošetřuje Správa silnic.Cesty krásně vyplužené-posypané drtí a naprostá pohoda.Potkával jsem autobusy,kamiony a všichni v pohodě jeli.A pokud to tam někdo znáte,je to tam fakt docela drsná cesta a nebyl problém.Vyjel jsem u Olšan a hlavní cesta na Šumperk a dál až po Sobotín,opět stejná katastrofa.Maximálně 30km/hod. a auto pořád jenom chytáš.Sobotín-Rýmařov-Bruntál vcelku pohoda.Bruntál-Opava půl cesty trochu boj a pak už bez sněhu až k nám.Po tom co sleduju v různých zpravodajstvích si myslím,že prostě absolutně nezvládnutá práce Eurovie.A divím se,že na to zatím nikdo pořádně nepoukazuje,až na světlé vyjímky...
https://olomouc.idnes.cz/zimni-udrzba-s ... zpravy_stk
Takže tohle je můj pohled na věc a opravdu držím pěsti všem,kdo na těch cestách musíme jezdit,ať zvládáme ty situace se stejnou bravurou,jako Richard555.