řazení s odporem

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jankoo
*

řazení s odporem

Příspěvek od Jankoo »

Zdravím všechny, chtěl bych se vás zeptat zda tady někdo neporadí, jak vyřešit můj problém s řazením který se mě projevil týden zpátky. Jde o to, že dříve mě pružinky v řadičce při řazení krásně vedly do jednotlivých kvaltů a z ničeho nic po dlouhé jízdě na dálnici nešlo vyřadit z pětky na sjezdu z ní. A teď musím hledat polohu kde mě řadicí páka pustí. Když tam mám tu pětku nebo šestku tak se páka posunu mírně do středu tak při řazení musím prvně do strany a pak nahoru či dolu. Ostatní kvalty to taky postihlo ale v mnohem menším měřítku. Tam je to spíš pocitově horší. Nejspíš to bude prasklá pružina co navádí řadičku, ale nejsem odborník. Setkal jste se někdo s tím? Jestli se to dá opravit jednoduše doma nebo je to problém jako býk? Díky předem za odpovědi :)
Reklama

ivan
Moderátor

Re: řazení s odporem

Příspěvek od ivan »

Jestli to má takove kable https://cz.ebay.de/itm/135136045846 Stačí jen seřídit :!: Pokud jinej model cablu tak vyměna budou vytahany :( Stava se to :wink:
Ps podivat se na převodovku na kulisu ,jestli tam neni nějaky problem :!:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Jankoo
*

Příspěvek od Jankoo »

Ahoj, a to se může vytahat z ničeho nic během jedné jízdy? Řazení jelo ten den bez problému 300km a následujících 100km jsem se vracel domu již se závadou.
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Jestli si dobře pamatuju, tak v kulise je takovej malej plastovej bazmek. A když křupne nebo vypadne, tak kvalty lovíš jak na udici.
Zajeď ráno do servisu a budeš moudřejší.
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
Felotron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Felotron »

Je to jak pise Mr.Hyundai - muj tucson mel ten samy problem. Zavolej nejdriv do servisu, jestli na to maji dily. Jezdit se s tim da, i kdyz blbe
Santa Fe TM 2.2 2020
ELANTRA XD 1.6 2006

dříve:
i30 PDe fastback 1.5 DCT
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
Odpovědět

Zpět na „Tucson 2015- Motor a převodovka“