i30 kombi N-line: tažné a kola

Tlumiče, nápravy, brzdy.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
mrkef

i30 kombi N-line: tažné a kola

Příspěvek od mrkef »

Nedávno jsem tak trochu neplánově a spontánně pořídil mírně ojetou i30 kombi N-line 2023 DCT.

Hned z kraje mě trochu rozladily 2 věci:

1) kola - v TP pouze 225/40R18 - člověk by rád na zimáky něco normálnějšího, ale v legální formě to nepůjde jen lusknutím prstu. Nemá tu někdo už zkušenost jak je na tom zastoupení HD ČR s benevolencí k zápisu dalších rozměrů kol - aby to šlo řekněme snazší cestou? Co jsem hledal, brzdy jsou na to stejné jako na standardní verzi, tak by to neměl být problém z hlediska montáže. Našel jsem pouze omezení pro vozidla s elektronickou ručkou, většími kotouči vzadu - nelze kola 15".

2) tažné - sice je dle TP možné, ale narazil jsem na komplikaci pro verzi N-line. Naprostá většina běžně dostupných tažných má uvedeno: ne pro verzi N-line, případně nutno upravit výfuk. Dopátral jsem pouze něco od westfalie a německé MVG přímo schválené na tuto verzi, ale jeho pořizovačka je 18 000 bez elektriky a montáže. Plánoval jsem si jak nahodím tažné a pořídím si nosič na kola, ale trochu mi to zhořklo. Řešení existuje, ale přijde mi až zbytečně drahé. Pomalu se přikláním k verzi střešních nosičů, které v rodině nějaké cestují bez využití ...

Neřešil tu kdosi tažné na N-line kombi? Zda existuje nějaká dostupnější varianta?
Přílohy
IMG_7667s.jpg
IMG_7667s.jpg (149.05 KiB) Zobrazeno 158 x
2023 HD i30 N-line 1.5 TGDi
Reklama

HarvyM
*

Re: i30 kombi N-line: tažné a kola

Příspěvek od HarvyM »

Ahoj, já mám na Nline kombi toto tažné: H14NDHY0135 TZ vertikálně odnímatelné + EL 13-pin + redukce, pouze s přípravou Hyundai (N-line). Výfuk nikdo neupravoval.
Hyndai i30 kombi N Line, 1,5 TGDi Mild hybrid (2023), 26.000 km
Kia Cee'd SW Exclusive, 1,6 GDi (2012), 260.000 km
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Podvozek a řízení“