Blinkry

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Michal N.

Blinkry

Příspěvek od Michal N. »

Ahoj Tusoňáci, setkali jste se s tímto problémem už?
Mám Tusíka 2016 a nastal takový problém s blinkry. Po zapnutí blinkru na levo či pravo, je jedno na kterou stranu dříve, naskočí chyba na display - zadní žárovka. Přední a v zrcátku žárovka bliká, zadní jen nepatrně pomžourává, skoro není vidět. Po zapnutí výstražných blinkrů chyby zmizí a zadní žárovky blikají o sto šest, ale po znovu zapnutí blinkrů páčkou chyba opět naskočí na display a zadek zase jen pomžourává. Preventivně jsem objednal a vyměnil originální relé pro blinkry - výsledek stejný. A teď přijde ta perlička. Toto se děje nepravidelně, tři dni se děje toto v popisu, ale pak čtvrtý den naskočím do auta a bliká zase vše, včetně blinkrů zapnutých páčkou.
Má někdo nějakou radu, či se s tímto problémem už setkal a umí poradit. Díky.

27.12.2025 - Poznatek z dnešního dne: Co jsem náhodou zjistil bylo, že když vypnu na páčce úplně osvětlení auta na 0 - blinkry blikají jak mají. ALE... jakmile opět zapnu světla, je jedno na jakou polohu, naskočí chyba a nejdou zadní blinkry. Když opět vypnu na polohu 0, zase jdou.

Pojistky - ok
Relé - nové
Reklama

dibarbora

Re: Blinkry

Příspěvek od dibarbora »

Začal si od zlého konca, takéto problémy sa riešia primeranou analýzou situácie.. t.j. pohľad do schémy zapojenia a dôkladné meranie. Vzhľadom na chovanie tam máš niekde odhnitú kostru ale vylúčiť sa nedá ani rozpadnutý podvolantový modul (páčky). Takže už nič nekupuj ale meraj.. prípadne to daj niekomu, kto tomu rozumie.
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Odpovědět

Zpět na „Tucson 2015- Elektronika“