Instalace teploměru

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
hunter_x
*
Příspěvky: 19
Registrován: 03 pro 2009, 17:59

Instalace teploměru

Příspěvek od hunter_x »

Zdravím všechny accenťáky.
Mám Accenta 1.5 GLS r.2000 a chci vyhodit stávající hodiny ve středovém panelu (nejdou z nějakého důvodu nastavit, o půlnoci se mi odpojovat baterku nechce, kdyby někdo chtěl rýpnout :-D ) a vsadit tam budík s teploměrem.
A teď ta otázka. Kam a jak mám táhnout teplotní čidlo? Má s tím někdo nějakou zkušenost? Ppopřípadě doporučení nějakého budíku. Já jsem uvažoval o něčem akovémhle: http://www.pemacar.cz/teplomer-in-0ut-h ... zastrckou/ nebo něco podobného 8-)
Předem díky za rady.

S pozdravem Jirka.
Reklama
 

Jirka RCK
**
Příspěvky: 196
Registrován: 09 led 2010, 18:14
Bydliště: Brno/Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace teploměru

Příspěvek od Jirka RCK »

Ahoj, auta co mají vestavěný teploměry maj čidlo někde pod předním nárazníkem. Děda kdysi takovej teploměr koupil do svýho Forda a kabel táhl od středovýho panelu, ke dveřím, část schoval do kastlíku u spolujezdce, potom dveřma kolem gumy ve výšce toho kastlíku ven a tam byla skulina kolem předního okna a blatníku, kterou to protáhl do motorovýho prostoru. Ale nemáme moc dobrý zkušenosti s přesností měření. Auta co maj origo teploměr maj to čidlo nějak upravený, v nějakým pouzdře proti teplotě od motoru. Dědovi to měří přesně jenom se studeným motorem nebo po takovejch pěti minutách jízdy přes 40km/h, když stojí na místě s běžícím motorem, nebo popojíždí na křižovatkách ve městě, ukáže někdy teploměr i 30°C v zimě :( ... Jestli si zručnější, táhl bych čidlo ven raději vnitřkem přístrojovky a potom průchodkou na zemi u spolujezdce (byla tu někdy zmiňována v souvislosti se šťávou pro audio) a umístil bych ho na podvozek co nejdál od výfuku.
Ford Escort 1.6, r.v. 97'
Hyundai Accent 1.3, r.v. 95', TP 97'
Uživatelský avatar
Jirka
****
Příspěvky: 1046
Registrován: 14 črc 2005, 15:12
Bydliště: České Budějovice

Re: Instalace teploměru

Příspěvek od Jirka »

Já mám teploměr dole na středovým panelu, protáhl jsem ho u spolujezdce v podlaze průchodkou, pak předním podběhem do rohu předního nárazníku. Měří to dobře. Při zahřátým motoru to při stáním na místě zvedne tak o 2 stupně, jinak přesně
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv., Obrázek
PRODÁNO 05/2012
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“