Tak uz Getzika nejakou dobu mam, tak je nacase trosku zhodnotit nakup
Jsem zacatecnik, nejvic mam najeto jako spolujezdec ve fabii RS, ve starsi sonate a v i30, jako ridic mam zkusenosti s americkejma suv (kde jsem nejakou dobu jezdil bez ridicaku

), dal taky neco malo ve Fabii I a II se kteryma jsem jezdil v autoskole - takze s temito auty budu srovnavat.
Koupil jsem getz CRDi 2005, klima, imobilizer, litaky, predni okna v elektrice, vyhrivana + el. nastavitelna zrcatka, central, 4x airbagy, radio s usb a bluetooth atd
Prostor - z toho jsem mel jak jsem psal nahore nejvetsi obavy, ale bylo to uplne zbytecne. Dva lidi se muzou timhle autem dopravit kamkoliv, predek je mnohem lepe navrzen nez ve fabiich, do nich jsem se se svoji vyskou nemohl nikdy naskladat a porad jsem se v nich nejak kroutil, sedi se mi v nem lepe i nez v i30 ale to uz je asi znacne subjektivni. Auto je hodne zive coz me u naftaku prekvapilo a zda se mi ze hodne dobre sedi, naopak jsem zvykly z rs a i30 na lepsi brzdy. Cetl jsem kdesi ze podvozek by mohl byt tvrdsi - s tim nesouhlasim, podvozek mi prijde super. Stejne tak posilovac je akorat. Jedina nevyhoda je ze motor skutecne vibruje, zejmena se zapnutou klimou, ale to je mi uprimne jedno, mam zvuk chrochtaku rad a pocital jsem s tim pred koupi.
Mam 14" kola, puvodne jsem uvazoval o 15" ktere mam tez v TP, ale rychle jsem si to rozmyslel, nyni jsou silnice ve strednich cechach jako tankodrom a nedovedu si jizdu s nimi moc predstavit

Jako velike plus hodnotim skladani sedadel, nalozit se da opravdu hodne, pro me je vyhodou ze se do kufru potom vejde kolo (pokud sundam predni kolo - otazka vteriny). Pozitivne jako student hodnotim, ze vir v nadrzi se skutecne nekona a da se s nim jezdit levne i na dalnici kde ma motor zatah i ve vyssich rychlostech. Potvrzuji, ze krasne tahne od 2000 otacek. Nastesti se mi povedlo s nejakymi slevami vyresit dobre pojisteni (povinne + zivel a kradez + velka asistence za 4900/rok, coz vzhledem k tomu ze nemam bonusy a mam trvale bydliste v Praze neni spatny) + spolehlivost + spotreba geze = relativne nizkorozpoctova zalezitost

Shrnuto - za ty prachy jsem velice spokojen, nemohl jsem koupit lepe. Prvni jizda s getzikem po fabii byla prijemne sokujici