Odskakování a hluk zadní nápravy.

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
choucas
*
Příspěvky: 16
Registrován: 07 lis 2010, 13:19

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od choucas »

Ja mám asi jedno z prvých ix20 ktoré som kupoval v nvembri 2010. Musím podotknúť, že som donedávna mal aj skodu fabia 2011 ktorá podvozkom bola úplne niekde inde. Ktorú som predal bo som sa nevedel voziť na dvoch autách súčasne a priatelka to vzdala, lebo sa nedokázala adaptovať na Bratislavskú premávku. Tak jedno auto išlo preč a ostalo nám nešťasné ix20. Okrem priestoru to auto nič neponúka. To auto je nešťasný výber. Od začiatku som riešil nepríjemný hluk od A stlpika ktorý sa vyriešil až po roku. Lebo v povodnom servise kde som auto kupoval sa vyjadrovali, že to je vlastnosť hyundaia. Potom som zmenil servis a tam konečne auto skúšali a hladali chybu. Samozrejme ju našli jednalo sa o netesnosť bočného skla kde chýbalo 1mm lepidla. Samozrejme pri testovaní museli demontovať plaubovku a od tej chvíle mám v nej lomoz ako keby sa to auto malo rozpadnúť. Samo sa to ide riešiť, lebo to je chyba servisu, ktorý to zle poskaldal. Už od prvých momentov som sa sťažoval na hluk od zadnej nápravy ktorý mi do dnešného dňa nevedel nikto vyriešiť. Samozrej podobný hluk bol aj od prednej nápravy ale tam to vyriešilo nalepenie spadnutých dorazov na tlmičoch. Mimochodom skontrolujte si to na svojich hyundaioch, lebo tým trpí drvivá väčšina ix20 a i30. Príchodom na túto tému som pochopil, že vyriešenie klepotu od zadnej nápravy nebude až také jednoduché a preto sa v servisoch k tomu moc nevyjadrovali a presviedčali ma, že to tak má byť. Mám navyšiu výbavu aj s automatom a auto ma stojí kopec prachov. A neponúka mi spokojne zvezenie, lebo tam stále niečo brní, klepe vŕzga a ja neviem šo ešte. Možno niekomu to je jedno, ale mne nie a viem že iné autá za podobnú cenu to určite nerobia. A preto by sme sa mali spojiť a riešiť tie záležitosti cestou reklamácie a nie tu investovať do adaptéru za ktorý si este budem musieť zaplatiť a padne mi záruka na auto. I keď je to jedna z možností ako zlepšiť jazdné vlastnosti ix20. Ale ja už nie som ochotný do toho nešťastia investovať peniaze. Nech to rieši hyundai však to auto stojí kopec prachov a je tam vraj 5 ročná záruka. Treba ich donútiť nech sa o to začnú zaujímať.
Reklama
 

frantaservis
**
Příspěvky: 168
Registrován: 15 říj 2011, 02:18

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od frantaservis »

koudý píše:..další, co odskakuje: Veloster
http://www.novinky.cz/auto/testy/251579 ... tni-clanky

Ovšem podvozek se zadní tuhou torzní nápravou v kombinaci s příplatkovými osmnáctipalcovými koly (s pneumatikami Hankook) má tvrdé naladění pružin, na dírách odskakuje, je sice dlouho neutrální, ale prudké změny směru nezvládne bez náklonu. Pocitově se s velosterem neprojedete tak dobře, abyste se po jízdě na technicky náročnějších silnicích spokojeně usmívali. Podvozek za skvělým designem karoserie zaostává o světelné roky.

to tam asi z úsporných důvodů dali tu samou skvělou nápravu, jak máme my. :-)
Dobrý den,podívejte se na tento článek prosím,pravdu mám já pane řediteli a až dosáhnu svého,ať již s Vaším přispěním,nebo bez něj,bude z toho pořádná ostuda. http://www.novinky.cz/auto/testy/251579 ... tni-clanky Použité řešení není možno označit jinak,než jako sabotáž v úmyslu poškodit dobré jméno značky Hyundai a KIA. Takovéto řešení nemá nikde naprosto žádnou podporu,popírá všechna známá fakta a fyzikální zákony a,kdybych dostal zadání udělat to špatně,zvolil bych právě takové řešení. Váš nezájem si opravdu neumím vysvětlit,je to vážná věc. Bude se muset nejdřív někdo zabít,aby se něco začalo dít? Silnice začínají klouzat,nebude to dlouho trvat,vyzývám Vás pane Jedličko,jednejte a učiňte to co máte ve své kompetenci ! S pozdravem Franta Lasovský.
frantaservis
**
Příspěvky: 168
Registrován: 15 říj 2011, 02:18

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od frantaservis »

[ A preto by sme sa mali spojiť a riešiť tie záležitosti cestou reklamácie a nie tu investovať do adaptéru za ktorý si este budem musieť zaplatiť a padne mi záruka na auto. I keď je to jedna z možností ako zlepšiť jazdné vlastnosti ix20. Ale ja už nie som ochotný do toho nešťastia investovať peniaze. Nech to rieši hyundai však to auto stojí kopec prachov a je tam vraj 5 ročná záruka. Treba ich donútiť nech sa o to začnú zaujímať.[/quote]

Ahoj,četl jsem to celé pozorně. Konstrukční chyba zadní nápravy a vlastně celého podvozku je takového charakteru,že to ani za chybu není možno považovat.Kdo ví jak jsou karty rozdané a jak se někde u kulatého stolu mocipáni dohodli. Jisté je,že nereaguje nikdo,jak se o tenhle problém otřeš,mlčí i ti co to mají v popisu práce a jsou za to nejen odpovědni i placeni. To o něčem svědčí ne? Tak jestli to svoje auto neprodáš,ozvi se,až vyčerpáš všechny možnosti. Pokud ještě budu mít,namontuju Ti ty odsuzované adaptéry a budeš mít alespoň jeden důvod k úsměvu:o)) Řeči o ztrátě záruky a podobných hloupostech jsou neopodstatněné a nemají nikde žádnou oporu,myslíš,že nevím co dělám a jsem sebevrah? F.
choucas
*
Příspěvky: 16
Registrován: 07 lis 2010, 13:19

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od choucas »

Som rád že ste tu a chcete sa s tým problémom popasovať. Ak budete potrebovať pomoc určite so mnou môžete rátať. A všetci ktorý vlastníte ix20 sa chodte previezť po rozpadnutejšiej ceste aby ste pochopili že sa to týka aj vás. Najlepšie ak budete sedieť v aute sám, lebo pri zaťaženom aute to paradoxne nerobí. A hlavne ak sa bude dať, tak tu cestu absolvujte aj s iným autom pre porovnanie.
Uživatelský avatar
airwaves
****
Příspěvky: 1053
Registrován: 30 pro 2010, 08:21
Bydliště: Vysočina

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od airwaves »

Jedlička, ajó! Když jsem byl malej tak jsem ho měl rád. V televizi , pro děti. Uměl dělat spoustu zvuků různých zvířat a byl moc fajn. Vždycky v neděli dopoledne ... strýček Jedlička. http://www.youtube.com/watch?v=SLclps_JrGU Je to on ne? :D
A on je dneska řiditel? A má ještě hodinky na noze? :D . No ale ten nám nepomůže! Tyhle lidi jsou placení za udržení stádečka v ohradě. Jsou motivování za to, že nebudou žádný problémy. Jejich odpovědi píšou psychologové na prodej, kteří velmi pozorně čtou toto forum. Musí to nějak uhrát, prodlužovat, opakovat základní fakta, čekat na znalecké posudky, zásadně nepřipustit chybu, nic neslibovat, nedostat se pod tlak, a pak, no jéje co to tady máme??? Nový model 2012 už je vylepšený (podle Františka) a neodskakuje! Podle mého skromného názoru je jediná cesta si tam namontovat to co František vymyslel.
Už mám vyrobené všechny rotační vysoustružitelný díly a už jen čekám na ten velkej plech - bumerang jsem ho nazval- a pak se to pod autem pokusím hevtnout.
Naposledy upravil(a) airwaves dne 16 led 2012, 16:16, celkem upraveno 2 x.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
jima
*
Příspěvky: 11
Registrován: 16 lis 2011, 18:17

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od jima »

Souhlasím s těmi, co mají problémy s lomozem přední nápravy a odskakováním a hlukem zadní nápravy. Je potřeba na tyto problémy upozornit ve značkových servisech H., protože pouhým psaním na foru toho asi moc nezmůžeme. Já osobně souhlasím s názory a se vším s Frantou, který ví, o čem píše. Já sám jedu příští týden do servisu H. se svým H ix20, 1.6 style již podruhé ( mám najeto pouhých 2500 km) a budu je na tyto nedostatky opet upozornovat a budu požadovat nápravu a odstranění těchto závad. Na zadní nápravě používám adaptery od Franty a náprava přestala odskakovat. Při mé první návštěvě jsem upozornil servisního technika na lomoz od přední nápravy při přejíždění větších nerovností, bylo mi řečeno, že je to prý normální. Já ale vím, že to není normální. Měl jsem možnost se svézt s H ix20 1.4 diesel a 1.4 benzin a u obou dvou vozů hluk od nápravy nebyl tak silný. Tak nevím, jestli je to jen u 1.6. benzin? Připadá mi to na přední tlumiče nebo jejich uložení a dorazy. V servisu budu požadovat, aby mi to zkontrolovali a popř. vyměnili za nové. Je škoda, že na takovém celkem vydařeném voze kazí radost z jízdy tyto nedostatky.
Uživatelský avatar
cert
****
Příspěvky: 1414
Registrován: 29 zář 2008, 09:39
Bydliště: Pelhřimov
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od cert »

Jo, pánové, tlumiče na :hyu: jsou prostě na dvě věci. Trágo je to, že IX20 je natolik nová, že aftermarket ještě není.
Mimochodem, tohle je test tlumičů mého Accenta po +/- dvou a půl roce provozu a 25k km: http://www.cert123.ic.cz/test_tlumicu1.jpg . Podotýkám, že po D1 nejezdím a auto šetřím jak jen můžu.
Mimochodem kamarád má Octavii 1,9 TDI z roku 1997, najeto cca 213k km na původních tlumičích. Jezdí dost po dálnici a i po Praze - výsledky má o dost lepší jak já se skoro desetinovým nájezdem (kdo by měl zájem, můžu poslat výsledek ze stejného testovacího zařízení).
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Uživatelský avatar
Chasnik
******
Příspěvky: 4140
Registrován: 08 srp 2011, 19:23
Bydliště: Litoměřicko

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od Chasnik »

Abychom byli objektivní, tak zase z několika zdrojů vím, že ty testy tlumičů jsou vachrlaté a ty samé tlumiče testované na různých zařízeních, nebo i na tom samém o pár hodin později, vykazují úplně jiné hodnoty opotřebení.

Tím nechci tvrdit, že tlumiče v Hyundaích jsou všechny OK, jen to, že objektivně změřit jejich funkčnost je problém :(
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
Uživatelský avatar
cert
****
Příspěvky: 1414
Registrován: 29 zář 2008, 09:39
Bydliště: Pelhřimov
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od cert »

Hele, ber to asi tak, to, že jsou tlumiče v řiti pozná každej kdo má trochu citu. Čísla jsou jen taková ta tečka. Pokud na ten cit (případně na ty čísla) dáš a tlumiče vyměníš, tak poznáš, že ten test dočista nelže. :wink:
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Uživatelský avatar
Chasnik
******
Příspěvky: 4140
Registrován: 08 srp 2011, 19:23
Bydliště: Litoměřicko

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od Chasnik »

To ti věřím, jenom jsem chtěl říct, že když to půjdeš reklamovat, tak má prodejce, případně servis, dost velké pole působnosti pro vytáčky :( (to tak bývá i na jiných vozidlech, to je u tohoto typu normální apod.). Dokud ten tlumič neteče nebo není kolo schovaný v podběhu, tak se bude servis snažit tvrdit, že je to OK...
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
Uživatelský avatar
cert
****
Příspěvky: 1414
Registrován: 29 zář 2008, 09:39
Bydliště: Pelhřimov
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od cert »

Tak to bez pochyb - taky mě poslali do... No, holt jsem to zatáhl ze svýho (a bylo nás víc - viz sekce New Accent), ale auto je v pořádku.
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Uživatelský avatar
tombas
**
Příspěvky: 334
Registrován: 23 pro 2010, 09:14
Bydliště: Ostrava

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od tombas »

Hoši, já nejsem žádný odborník, ale vím, že média dokážou ututlat havárii jaderné elektrárny stejně jako rozpoutat třetí světovou.
Dopisy a stížnosti :hyu: je jako hrách na stěnu házet - zbytečné.
Vy, kteří máte problémy, zkuste to napsat na facebook na stránky :hyu:, poslat dopisy do odborných časopisů i do televize, třeba se někdo chytne a ničeho se automobilky neděsí víc, než kritiky v médiích.
Pokud by bylo možno vaše tvrzení doložit třeba odborným posudkem, bylo by to ještě lepší a mělo mnohem větší váhu.
Za zvážení by stála třeba i žaloba - viz. případ s vysokou spotřebou vozu :hyu:, která neodpovídala deklarovaným údajům, dejte podnět na Sdružení na Ochranu Spotřebitelů (SOS), kdo máte třeba DASku, tak to řešte přes ně.

Diskuse na fóru jsou fajn, člověk se dozví spoustu věcí a někdy mu pomohou vyřešit problém, ale v tomto případě je nutné se spojit a jít tvrdě za svým cílem, jsou to vaše peníze a vaše zdraví. Desetkrát se vám může podařit tu zatáčku projet a po jedenácté se vysekáte...

Třeba to moc dramatizuji, ale pokud je možnost dosáhnout nápravy a domoci se úpravy auta ke zvýšení bezpečnosti a komfortu, tak to za tu námahu stojí.
Accent 1,4 Dynamic, 2007, Celadon Blue
frantaservis
**
Příspěvky: 168
Registrován: 15 říj 2011, 02:18

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od frantaservis »

airwaves píše:Jedlička, jedlička ajó když sem byl malej tak jsem ho měl rád. V televizi , pro děti. Uměl dělat spoustu zvuků různých zvířat a byl moc fajn. Vždycky v neděli dopoledne ... strýček Jedlička. http://www.youtube.com/watch?v=SLclps_JrGU Je to on ne? :D
A on je dneska řiditel? A má ještě hodinky na noze? No tak to má sekretářku na kávu, jednu na papíry, jednu na pero, jednu na ochranné pomůcky, služebního superba..v metle v kombíku a na hlínách. :D . No ten nám nepomůže on je taky s tenisovou raketou v pojišťovně. Tyhle lidi jsou placení za udržení stádečka v ohradě. Jsou motivování za to, že nebudou žádný problémy. Jejich odpovědi píšou ti nejlepší psychologové na prodej kteří velmi pozorně čtou i toto forum. Musí to nějak uhrát, prodlužovat, opakovat základní fakta, čekat na znalecké posudky, zásadně nepřipustit chybu, nic neslibovat, nedostat se pod tlak, a pak, no jéje co to tady máme??? Nový model 2012 už je vylepšený a neodskakuje! Podle mého skromného názoru je jediná cesta si tam namontovat to co František vymyslel a všem nám tady i zadarmo popsal a vysvětlil. Díky Franto že tady jsi ! A neplácat časem, energií a nervama při komunikaci s magory kteří neví jak vypadá zadní náprava a jejich jedinou kvalifikací je kurz asertivity a diplom z psychologie :D . Tudy cesta podle mého názoru opravdu na 1000% nevede. Co by se asi dalo, tak pokud by novinář SM otestoval úpravu tak udělat tu ostudu jak jsi mu napsal :D ale to je tak všechno.
Už mám vyrobené všechny rotační vysoustružitelný díly a už jen čekám na ten velkej plech - bumerang jsem ho nazval- a pak se to tam pokusím hevtnout.
Jo jo,poslal jsem mu to mailem a pro vás tady to okopíroval,ale bude to jak píšeš,mrtvej brouk.....nestane se nic,ani mi neodpoví. Myslím,že jsou tak jistí,že nic nezmůžeme podle mého je ani toto fórum nezajímá. F. Potřeboval bych se dopátrat adresy nějakého šéfa v Koreji,hledejte,pomozte,pošlu mu to v AJ s fotkami,určitě neví co se tu děje. F.
frantaservis
**
Příspěvky: 168
Registrován: 15 říj 2011, 02:18

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od frantaservis »

choucas píše:Som rád že ste tu a chcete sa s tým problémom popasovať. Ak budete potrebovať pomoc určite so mnou môžete rátať. A všetci ktorý vlastníte ix20 sa chodte previezť po rozpadnutejšiej ceste aby ste pochopili že sa to týka aj vás. Najlepšie ak budete sedieť v aute sám, lebo pri zaťaženom aute to paradoxne nerobí. A hlavne ak sa bude dať, tak tu cestu absolvujte aj s iným autom pre porovnanie.
Děkuji Ti,Franta
frantaservis
**
Příspěvky: 168
Registrován: 15 říj 2011, 02:18

Re: Hyundai IX 20,odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od frantaservis »

cert píše:Tak to bez pochyb - taky mě poslali do... No, holt jsem to zatáhl ze svýho (a bylo nás víc - viz sekce New Accent), ale auto je v pořádku.
Ahoj,k té vaší diskuzi o tlumičích......Nikde se nedá najít údaj o tom,kolik mají tlumiče vlastně vydržet kilometrů a tento údaj není k dispozici pro žádné tlumiče jakékoliv značky. Vycházet by se dalo ze záruk,jaké někteří výrobci dávají ve stylu 2 roky (ze zákona) nebo 50 000 Km a podobně. Pokud jsem se ale v servisní praxi s tímto problémem setkal,obecně se doporučuje kontrola tlumičů po ujetí 30 000 Km,bývá to i v servisních knížkách,nebo jako doporučení v odborné literatuře. To napovídá,že po této době mohou být tlumiče špatné.Servisy se toho drží poměrně statečně a po těchto kilometrech vám ochotně tlumiče vymění,ovšem za vaše peníze,protože je to je díl podléhající opotřebení stejně jako brzdové destičky u,kterých každý chápe,že celých 5 let záruky nevydrží a bude si muset také koupit nové,podobně jako oleje a další. Mimo jiné vykonávám také funkci externího technika reklamací autodílů a musím i tyto reklamace řešit,pozn.Geometrii vám zadarmo také nikdo neudělá,tedy pokud se vám gumy nesjedou během prvních kilometrů. Geometrie náprav podle servisu také podléhá opotřebení a ještě vás obviní,že jste někam vlítli a geometrii poškodili. Prostě i na to se záruka nevztahuje hned jak vyjedete ze vrat servisu. Samozřejmě to mohu doložit,u Toyoty,jsem musel zaplatit geometrii hned několikrát,než ji udělali správně :o((. Takže,kdo chce tlumiče reklamovat,musí hned,potom už budou opotřebované provozem a jistě chápete,že............jako bych je slyšel. F.
Odpovědět

Zpět na „ix20“