Když jsme se nastěhovali tak byla uražená jedna termoregulační hlavice od topení (to čím kroutíte). Nakonec po trochu laborování se mi ji povedlo přidělat zpět a držela. Bohužel časem se ji přítelkyni povedlo ukroutit a ten malinkej kousíček co ji držel na kovovém kroužku se závitem se odlomil a hlavice tam už nedrží ani na heslo.
I jal jsem se shánět novou. V Hornbachu mě poslali do někam, protože tam ji nemaj. Prý musí být stejná atd. Jde o TAčko, starší model. Na jejich radu jsem navštívil firmu Ptáček a jejich velkosklad. Tam naštěstí něco měli. U Hornbachu byl hlavně problém v tom, že neměli takovou co by měla stejnej závit. Tady byla. Stála sice majlant, ale měli. Je od firmy Comap a je to tahle: http://www.vorcz.cz/termostathlav-senso ... p/d-18368/
No a teď problém.
Doma jsem to namontoval a hlavice očividně nějak funguje, neboť když ji dám na plno tak topení hučí (jak v něm teče nová horká voda), když stahnu hučení se sníží. Ne však úplně trošku jde slyšet a zde se dostáváme k problému. Topení zůstává celkem teplé. Prostě nevychladne.
Tak a teď mě zajímá, zda je to chyba toho, že hlavice není schopna tlakem zcela uzavřít ventil - zřejmě bych to teda musel asi podložit ten rozdíl mezi hlavicí a ventilem (bodcem), nebo to je tím, že hlavice je termostatická (kapalinová) a i když ji uzavřu úplně tak vlivem okolní teploty začne i přesto topit. Bavíme se o zimě.
Děkuji za všechny rady. V tomhle jsem naprostej laik co se topení týče. Sice to namontovat atd. umim, ale horší je to už s tím, když to nefunguje