Je vidět že pomalu začíná léto a toto téma ja jako dělané do té pravé okurkové sezony.
1) Není prdel jezdit s kamionem, kterej má na délku 17 - 19m a plně naloženej váží 40 tun.
2) Už to tu taky Deegr naznačil, pokud se kamion loudá do kopce 40km/h nebo i pomaleji, tak mu to vážně momentálně víc nejede. Ten řidič si to auto nekupoval většinou sám a bylo mu přiděleno, tak že pan majitel, kterej koupí auto s výkonem 360 - 400 koníků a vozí se na autě náklad do plnejch 24 - 25 tun, tak v kopcích to prostě nepojede!
3) Bejt omezenej denním výkonem a denní dobou jízdy, je skutečně někdy psychicky stresující. Těšíš se po delší době domů a díky tomu, že někdy chytneš zácpu, nebo tě pozdě naloží nebo složí a ty to už nestíháš na výkon dojet domů a trávit další víkend v boudě na čerpačce jen třeba 50km od baráku, to prostě zamrzí. Každá práce má ale něco a ani toto v žádném případě nedává pravomoc řidiči TIR jet jako prase, nebo si prostě něco na silnici vynucovat jen z pozice silnějšího a většího.
4) Větší ohleduplnost ostatních řidičů, k řidičům kamionů je na místě. Hlavně nedělat záměrné schválnosti (pustit, neomezovat).
5) Bohužel, mezi řidiči TIR, jich je asi tak jen 50%, co jsou skutečnými profíky, svou práci mají rádi a ovládají vše, co tato nárožná práce vyžaduje. Ostatní z nich jsou lidé, kteří když nic neumějí a nemůžou sehnat práci, tak si řekne, že si udělá profesák a půjde jezdit kamionem. Po odjetí prvních 500 km po dálnici si najednou začne o sobě myslet, že to je brnkačka a už je z něj hotovej tirák a nikdo na něj nemá.
6) Na nákladní auta neexistují zimní pneumatiky. Jsou to univerzály. Tahač s návěsem má celkem 12 pneu a firma, která má dejme tomu 50 kamionů, by musela mít uskladněných 600 pneu.
7) Když je někdo magor, tak je magor ať sedí za volantem osobáku, nebo i toho náklaďáku.

I když řidičům TIR já osobně rozumim a mooc dobře vím, co jejich práce obnáší a sám o sobě si myslím, že jsem k nim maximálně tolerantní, tak sem tam mě chování a reakce nějakého individua taky pěkně vytočí. Ale rozhodně v sobě nemám touhu se nějak mstít, nebo vychovávat. Silnice je pro všechny a neplatí tam žádné upřednostňování pro většího, silnějšího, rychlejšího nebo prestižnějšího řidiče jakéhokoliv auta.