Odskakování a hluk zadní nápravy.

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
Olda47
**
Příspěvky: 140
Registrován: 05 pro 2007, 09:59

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od Olda47 »

MMV nikdy nespí [-o<

Aby tu nebylo tak smutno:
http://www.cars.cz/autorecenze/auta/Vol ... 20723.html

Auto mám jako služební, ale nejsem si jistý, jestli bych jej chtěl domů. Na Golfa jsem se docela těšil, protože je médii i některými rádoby znalci neustále vychvalován. Teď z něj mám trochu rozpačitý dojem, který odstartovalo odpadlé těsnění dveří řidiče po 5 dnech od převzetí auta.

Interiér: je prostorný. I větší postavy s dlouhýma nohama se tu budou cítit pohodlně ale nepříjemně je omezí široký středový tunel, a to hlavně řidiče. Jedná se totiž o obyčejný tvrdý plast. Řidič má horší výhled přes silný A sloupek, což bezpečnosti provozu nepřidá. Jinak je výhled z auta bez problémů. Vzadu je dost místa, 2 osoby obvyklé výšky a váhy tam nemají problém. Zavazadlový prostor je na velikost auta objemný, sice zdaleka ne jako u Octavie takže jeho polovinu mám permanentně plnou, ale zatím dostačuje. Příplatkové rádio má sice čtečku SD karet a AUX vstup ale nechápu proč chybí USB konektor, který je u ostatních výrobců standartem už několik let. Dvakrát už stávkovalo handsfree. Trochu jiné ovládání má i klimatizace, ale dá se na to rychle zvyknout.

Jízdní vlasnosti: bych popsal jako průměrné. Řízení je přesné a i v rychle projížděných zatáčkách se auto chová dobře. ESP funguje docela dobře, s řidičem se nepere a spíš mu pomáhá. Podvozek je ale trochu zbytečně tvrdě naladěný a to i na standartních 15" pneu. Když je Golf 7 prázdný a jede pouze s řidičem, pořádně jej natřásá a zadní kola jakoby odskakují od silnice. Jednou jsem podcenil upevnění telefonu v držáku a na výmolu mi z něj vyskočil. Je znát, že auto je naladěno pro kvalitnější vozovku než je ta česká. Od zvýšených otřesů se odvíjí i občasné drnčení interiéru, vrzání a lupání, které se ozývá nejvíce z prostoru palubní desky a odněkud od zadních sedadel. Řazení by mohlo být také přesnější, první týden šlo dost ztuha, teď už se vychodilo a možná jsem si i zvyknul. Aerodynamický hluk je nízký, při dálničních rychlostech se auto chová dobře, ale silný vítr nebo poryvy od kamionů s ním občas docela zamávají. Problém je malá svítivost halogenových světel. Nejhorší je to na mokré silnici nebo když musím jet po dálnici na potkávací. To už je na hraně a někdy radši zpomalím.

Motor: základní 1,2 TSI auto dokáže rozjet a udržet v pohybu, ale to je vše. Silnější 77 kw verze taky nebude žádné terno, ale snad bude aspoň trochu lepší než tohle. Motor ztrácí sílu už od středních otáček a už kolem 140 km/h už mu dochází dech. Řidič si musí každé předjíždění rozmyslet a hodně předvídat. Na víc než 176 km/h se mi jej rozjet nepovedlo. Pokud přiberete pasažéry a ještě nějaký těžší náklad do kufru, motor zleniví a musí se pořádně šlapat na plyn. To se projeví zvýšenou spotřebou a zvukovým projevem, který se může stát po delší době obtěžující. Nedivím se, že tu chybí 6. rychlostní stupeň, tenhle motor by jej neutáhl. Spotřeba 5 l/100km kterou uvádí VW je docela mimo. Při běžné jízdě je to těsně nad 7l. Po dálnici a po městě ještě víc.

:-$
Reklama
 

Uživatelský avatar
milda h
*****
Příspěvky: 1661
Registrován: 15 led 2012, 21:08
Bydliště: Vysočina NMnM

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od milda h »

Zajímavý postřeh Oldo . A to je auto o dobře 100 papírů dražší než :hyu:
Obrázek ix20 1.6 CVVT trikolor Cashmere Brown 12/2011
Uživatelský avatar
airwaves
****
Příspěvky: 1053
Registrován: 30 pro 2010, 08:21
Bydliště: Vysočina

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od airwaves »

Cenová válka zuří! Rozpoutal ji bohužel Hjondé a KIA. Ostatní lapaj po dechu a začínají se statečně adaptovat. Pokud si dneska někdo myslí že koupí kvalitu OII před FL tak se šeredně plete. A Golf vypadá po odplastování úplně stejně jako každý auto uvedený na trh v roce 2012. Taky prodejní ceny jsou většinou po třech letech boje o 100 tisíc dole. Kdo chce kvalitu musí jít do A6. Zadáním pro vývoj není požadavek zákazníka, ale výsledná cena!
Naposledy upravil(a) airwaves dne 27 bře 2013, 16:05, celkem upraveno 1 x.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Uživatelský avatar
geoch
*
Příspěvky: 22
Registrován: 12 bře 2012, 07:12

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od geoch »

Zdravím,
dlouho jsem již nepsal žádný příspěvěk k tématu ix 20, protože po 11 000 km a 12 měsících použivání jsem názor, který jsem prezentoval v předešlých mých příspěvcích nezměnil, ale zdá se mi, že toto forum jaksi ztratilo úplně podstatu pro co bylo založeno, popisy Golfu (v rubrice odskakování nápravy??!!) , Oktávek a podobné nesmysly nemající nic společného s ix20 rozhodně na tyto stránky nepatří. ..a někdy dost nevybíravé výpady mezi jednotlivými aktéry diskusí nesvědčí o ničem dobrém. Ještě před rokem byly příspěvky celkem solidní a k tématu. Je to škoda, že se to dostalo až do takové podoby!!
ix20 3/2012 1,4 CVVT /66kW Blueberry metalická
Uživatelský avatar
airwaves
****
Příspěvky: 1053
Registrován: 30 pro 2010, 08:21
Bydliště: Vysočina

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od airwaves »

Je tady z toho opravdu smeťák a taky mám svůj podíl. Chtělo by to alespoň admina a rozházet podle témat....
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od mmv »

právě jsem vstal a za chvíli jdu na noční, to jen pro pořádek že nespím :-) takže od cca 19:00 se mi změní jedna ze dvou IP co se u mně povětšinou vyskytujou, to pro ty co si myslí že já sem třeba 3 :-)

od doby co jsem koupil auto mám stále a pořád jeden a ten samej nejhlavnější problém, zadní náprava (zadní část vozu) poskakuje podskakuje uskakuje skáče ... nikdy jsem netvrdil že o metr, o půl metru , jestli jsem schopen posoudit z pozice řidiče tak v extrému dejme tomu 15 cm ale s pozice vzádu sedícího je to vždy v násobku !!!
a celou dobu tu odrážím výpady typu : to musí skákat protože to má vlečenou nápravu ... keci, keci, keci, moje předchozí rodinné auto (berlingo - kupodivu také s vlečenou nápravou neskákalo, měl jsem ho téměř 80k Km , vše mimojiné původní díly najeto 200000 Km
moje současné druhé auto škoda felicia pickup (natahal jsem s nim materiál na celý barák) kupodivu také s vlečenou nápravou, neskáče, tlumiče jsou 1x měněny najeto celkem 310000 .
moje současné služební FII combi 2 roky starý taky neskáče
Tak mi tady doprkýnka neříkejte že mi :hyu: neskáče !!!
když projdete diskuzi tak prudič sem tu jenom "já", ostatní (nebudu jmenovat) co jim to taky skáče sem přispívají jenom sporadicky, se jim ani nedivým, tady se z lidí co jim to skáče dělaj zrůdy co neuměj jezdit a můžou si za to samy protože :
a) jezděj jako závodníci - neni to závodní auto
b) nevěnujou pozornost stavu a povaze vozovky - když vím, že tam je zpomalovací práh tak tam nejezdim a jedu ulicí vedle
c) jsou to vrození prudiči (asi jako já) a auto nevlastní jenom tu přepapouškovávají názory jiných z předešlých bodů

fakt mě příjdou keci typu, že OIII OII G7 taky skáčou, že to psali tam či onde, nebo příspěvky typu "jel sem s O3 ... a jinejma koncernovejma sračkama - nechápu jak si někdo tak hnusný a drahý auto s velkým kufrem kde nakonec nic nevozí můžeže koupit" a TAKY katastrofa, skákalo to celou předváděcí jízdu jako koza...
tím mimo jiné nevědomky říkají, že jim to taky skáče ale že hledaj u souseda jestli jim koncern taky skáče, když řekne že jo, tak usínají s blaženým pocitem :-( ale vo tom to přece neni, , když mi auto rezne, tak se přece nespokojím s tím, že mercedes taky rezne, nebo jsem snad v jiným časoprostoru ????

je pravda, že ten čurbes co tu je, by potřeboval uklidit, stačilo by , kdyby někdo kdo má oprávnění udělal chlívečky jako např v i30 a pak se našel někdo kdo by s prvním tříděním co kam dát FRAWDovi pomohl
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Uživatelský avatar
enjoy
****
Příspěvky: 1272
Registrován: 19 srp 2011, 20:23
Bydliště: Praha 3

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od enjoy »

Já do vaší diskuse moc nevidím, ale zaujalo mě, že si byl spokojený s Berlingem a ix20 nemůžeš odpustit imaginární problém :D
Imaginární pro mě proto, že když jsem s ním jako s náhradním vozem 14 dní každodenně jezdil, tak jsem odskočení nezpozoroval ani jednou a můžu tě ubezpečit, že nejezdím jako řidič slečny Daisy a dost jsem se na tu zadní nápravu těšil.
Naproti tomu, Berlingo, to je pro mě sprostý slovo, rok jsem s ním měl tu čest jezdit a nic hůř vyrobeného, jsem snad nikdy neřídil :D
Chtěl bych tímto zájemce o ix20 ubezpečit, že o zadní nápravě nebudou vědět, na rozdíl třeba od mrtvého motoru 1.4i 66kW, jeho hlučnosti při dálničních rychlostech atd..Jinak jako evoluce Hyundaie Matrix je to auto o několik generací vepředu.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od mmv »

proto tu říkám, že co kus to originál :-) ať už citroen nebo hyundai, proto jsem ochotnej věřit tomu, že to dělá jenom někomu, soused má funglovýho partnera a oproti bývalému mondeu si to nemůže vynachválit, pak si vyber
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od Hardcam »

airwaves píše:Cenová válka zuří! Rozpoutal ji bohužel Hjondé a KIA. Ostatní lapaj po dechu a začínají se statečně adaptovat. Pokud si dneska někdo myslí že koupí kvalitu OII před FL tak se šeredně plete. A Golf vypadá po odplastování úplně stejně jako každý auto uvedený na trh v roce 2012. Taky prodejní ceny jsou většinou po třech letech boje o 100 tisíc dole. Kdo chce kvalitu musí jít do A6. Zadáním pro vývoj není požadavek zákazníka, ale výsledná cena!
Tenhle paskvil jsi vymyslel sam?
Za prve - kdo jinej by mel tu valku rozpouta, nez ten, kdo ceny stabilne drzi na minimu a jeste si muze dovolit jit niz?
Za druhe - nevim, zda uz k tomu doslo, ceny Hyundaie me uz nejaky patek nezajimaji, ale neco v podobnem duchu se zacalo planovat v roce 2011. Kdyz jsem ty plany slysel primo z ust Vosickyho, chtelo se mi blit a v tu dobu jsem si rekl, ze Hyu si v CR uz nekoupim a nebudu tohle podporovat.
Za treti - kvalita konci OI, OII s kvalitou ma spolecnyho zhruba tolik, co ja s kybernetikou. i30 je na tom rovnako.
Za ctvrte - Golf predevsim vypada uz 15 let porad stejne, svym designem je urceny pro toho, kdo nevidi rozdil Emilem Fillou a vytvorem triletyho ditete. Plasty to rozhodne nevyvraci.
Za pate - za prvotni snizovani mohla krize, nikoliv dobra vule, ono se ted najednou dost blbe zdrazuje zase o 100 zpatky,
Za seste - prosim te, kolik lidi s A6 znas (novou, starou, to je vlastne fuk), ze tvrdis neco o kvalite? Pravda, s A6 neznam zastupy lidi (s poslednima dvema generacema asi 3), spis s Mercedesy (auta City Taxi, trida E, dale B a C), to jsou tak neuveritelny jebky, ze bych s usmevem na rtech sel radsi pro Dacii Logan. Masazni sedacky jsou strasne fajn, ale chodit se nechat masirovat do servisu mi prijde trapny. To mi pripomnelo, jak se do nepojizdnyho Mergla chodili koukat do garaze na DVD, to bylo docela vtipny.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
JirN
**
Příspěvky: 213
Registrován: 07 led 2013, 14:51

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od JirN »

mmw: zajdi si do nekolika autosalonu :hyu: (ale pokud pujdes s :hyu: zaparkuj nekde pobliz, aby Te nevideli :D) Pujc si na zkusebni jizdu ix20 a projdi nejakou trasu kterou predtim porjdes svym. Kdyz bude odskakovat stejne, tak je to blby (proto pisu nekolik dealeru). Pokud ne, tak se vrat, presun se od prodavace k servisnemu technikovi, chyt jej za pacesy, hod na zadne sedadlo a projdi s nim jak ve svem voze tak v predvadecim, at doslova citi rozdil a potom dobiteho se jej zeptej, jestli nejaky rozdil citil a kdyz ano, jestli je to v normalu. A kdyz se mu to tak zdat nebude, tak ze co s tim mini udelat.
Uživatelský avatar
airwaves
****
Příspěvky: 1053
Registrován: 30 pro 2010, 08:21
Bydliště: Vysočina

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od airwaves »

ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Uživatelský avatar
frawd
Moderátor
Příspěvky: 400
Registrován: 21 pro 2011, 09:09
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od frawd »

Takže tie naše tlmiče to je "feature" nie "bug". :)
2014 Hyundai ix20 1,6 A/T Style
2012 Hyundai ix20 1,4 CRDi Style - predané
Uživatelský avatar
airwaves
****
Příspěvky: 1053
Registrován: 30 pro 2010, 08:21
Bydliště: Vysočina

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od airwaves »

To nevím, moc tomu nerozumím. Raději se nebudu do ničeho pouštět abych zase nevyplodil nějakou blbost. Ale stejně dostanu už jen za ten odkaz protože tady v sekci ix20 nemá co dělat k...a. :D
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Martinnn
Příspěvky: 2
Registrován: 29 bře 2013, 17:57

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od Martinnn »

geoch píše:Zdravím,
dlouho jsem již nepsal žádný příspěvěk k tématu ix 20, protože po 11 000 km a 12 měsících použivání jsem názor, který jsem prezentoval v předešlých mých příspěvcích nezměnil, ale zdá se mi, že toto forum jaksi ztratilo úplně podstatu pro co bylo založeno, popisy Golfu (v rubrice odskakování nápravy??!!) , Oktávek a podobné nesmysly nemající nic společného s ix20 rozhodně na tyto stránky nepatří. ..a někdy dost nevybíravé výpady mezi jednotlivými aktéry diskusí nesvědčí o ničem dobrém. Ještě před rokem byly příspěvky celkem solidní a k tématu. Je to škoda, že se to dostalo až do takové podoby!!
Zdravím musím se přidat,ix 20 v provozu tez březen 2012 najeto 13500 po první garančni a zatím maximalni spokojenost jak po jízdní strance tak technicke.Nikde nic neklepe ani neodskakuje jak zde někteří popisuji. =D> A musím souhlasit co se týká jiných značek golf,škoda atd..mě opravdu nezajímá.
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Odskakování a hluk zadní nápravy.

Příspěvek od mmv »

tak jsem přezul z5 na letní original co byly na autě od :hyu: , Continental ContiPremiumContact 2 , plecháče , propadliny na bocích za zimního skladování nezmizeli, pneu nafoukány na tlak 2,2 a jsem z5 na zemi :( , auto přitvrdilo a zadní osa skáče stejně jako před zimou , auto je od silnice najednou slyšet ,na ZIMNÍCH !!! byl klid , gumy vydávají takový žvatlavý zvuk mńumńumńum jakoby ty gumy byly šišatý , upozorňuju, že je mám skladovaný na plocho a dělali to už od koupi auta :-)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Odpovědět

Zpět na „ix20“