Čerstvé zkušenosti po 10 000 km s novym Santou

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

JARDA11
*
Příspěvky: 21
Registrován: 02 srp 2006, 22:16
Bydliště: Brno

Příspěvek od JARDA11 »

K tomu zapínání klimy - prostě vypněte ji tlačítkem A/C, zmizí nápis AUTO, ale klima dál funguje automaticky- teplota,síla i směr vzduchu. Zkuste to, fakt to funguje :lol:
SF 2.2Crdi AT Elegance
Reklama
 

SantaNew
*
Příspěvky: 30
Registrován: 31 bře 2006, 23:12

Re: Santa 2,2CRDi po 10 000 km

Příspěvek od SantaNew »

SuperMUF píše:
remyd píše:Rád taky přidám své zkušenosti se Santou 2,2CRDi po 10 000 km. Úvodem musím říci, že jsem byl a stále jsem z tohoto vozu nadšen a předčil mé očekávání (respektive zmizel můj despekt vůči této značce). I ze všech ostatních zkušeností uživatelů vyplývají podobné závěry.

Přesto hned na začátku mi auto způsobilo pár vrásek na čele:

a) koupil jsem si spolu s vozem i 4 ks nosičů na kola Thule Freeride (bez upozornění prodejce, že díky příčníkům tam nepasují) - byl jsem velmi rozhořčen a po mém nátlaku mi byly bezplatně vyměněny za MontBlanc Barracacuda, které pasují (díky vyšší ceně u Barracudy jsem byl nakonec spokojen)

b) roletky v kufru se mi stále samy odepínají a čekám na řešení od Hyundaie

k reklamaci vyhřívání se taky přidám, roletky totéž, ale to považuju za detail. Kdo se toho ujme? Je tu nějakej právník?

c) po cca 1000 km se mi začalo ozývat cvakání v přední nápravě, především při změně tahu, tzn. ze zpátečky dopředu a naopak nebo při podřazení - dvakrát mi to opravovali a "něco" v přední nápravě utahovali a mazali až nakonec přiznali problém výrobce a do měsíce přišel "upgrade" od výrobce - od té doby bez problémů

d) dodatečně montované vyhřívání sedadel opravdu hřeje velice málo a zvažuji jeho reklamaci vzhledem k tomu, že neplní účel pro který jsem si jej pořídil - hromadná reklamace i dalších "poškozených" přímo na importéra by byla určitě účinná, takže kdo by se přidal, ozvěte se! (kryty sedaček mi po montáži taky odpadly!)

Jinak spotřeba okolo 7,6 l, tah motoru je velice dobrý, hlučnost minimální - prostě motor se povedl, brzdy jsou dostatečné, pozor při prudkém brždění jsou hodně jedovaté - musel jsem dvakrát prudce brzdit a z 50 jsem stál skoro na dvou metrech - vše ostatní v autě se výrazně posunulo kupředu.

Prostě tak nějak jsem si představoval svůj rodinný vůz, do kterého se vše vleze. který bude bezpečný a silný a se kterým se všude dostaneme .. uvidíme na sněhu! :-)
Ahojky ... Reklamace vytápění - jo, do toho půjdu ... a ty kryty zadní sedaček mi zatím drží ( hurá dle odezvy na foru jsem asi jediný komu to při montáži nez....vili )

A ty roletky ... to myslíš takový ty 2 krátky samonavíjecí kousky co se mají připínat za hlavové opěrky ??? v mém případě ne za hlavové opěrky ale za mříž N1 za takové ty knoflíky ??? no to se mi taky odepíná, již jsem na to rezignoval a myslel jsem že jde o chybu mříže že ty knoflíky jsou menší ... Ne... teď jsem se díval a mají stejný průměr jako ty opěrky takže to budu taky asi reklamovat ...

Uděláme hromadnou reklamaci ... a uvidíme co se bude dít ... ( nic, jsem v Česku, ne ? kurňa co bysme asi tak chtěli za 3/4 mega bez DPH, ne ? )
k reklamaci vyhřívání se připojuju. Je tu někdo právník?
Hyundai Santa Fe 3/2006 Dynamic 2,2CRDi VGT 4x4 5míst M/T
remyd
Příspěvky: 2
Registrován: 31 říj 2006, 14:08
Bydliště: Ostrava

Příspěvek od remyd »

na to nemusíš být právník, ono když se do nich pořádně obuješ a trochu jim pohrozíš, jde najednou vše i bez přílišných formalit (viz. má zkušenost se střešními nosiči)

myslím, že bude postačovat hromadná reklamace zaslaná generálnímu dovozci s uvedením jednotlivých osob/firem, kteří problém s vyhříváním reklamují - předpokládám, že prostřednictvím dealerů kde jsme vozy koupili zajistí nápravu ...
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“