Hyundai se srovnání nebojí
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hyundai se srovnání nebojí
ale je fakt, že by bylo hezké postavit vedle sebe ty auta se stejnou ceníkovou cenou
Jeden odrbánek a druhý v téměř top výbavě... a teď si tipněte zda i30 či kokta bude tím odrbánkem 
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
- Reklama
FISHkaa
Keď už porovnávať, tak porovnateľné autá. Škoda Octavia bola vždy radená medzi nižšiu a strednú triedu, resp. často do strednej triedy.
Čo tak porovnať i30ku s hlavným konkurentom VW Golf VII. Ak sa pozriem do cenníku
a VW nevidím tam žiaden argument, prečo miesto Golfu kúpiť i30: H i30 1,6 GDI Style 16.990 vs. VW Golf 1,4 TSI Comfortline 17.130. 17" kolesá a parkovacie senzory zrejme nebudú rozhodovať, nehovoriac o tom, že výkonovo bude mať 1,4 TSI navrch. Prečo sa teda rozhodnúť pre i30?
Keď už porovnávať, tak porovnateľné autá. Škoda Octavia bola vždy radená medzi nižšiu a strednú triedu, resp. často do strednej triedy.
Čo tak porovnať i30ku s hlavným konkurentom VW Golf VII. Ak sa pozriem do cenníku
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
mne by tam k vybave i30 style chybali pri golfe veci ako: alarm {328€}, comfort packet {885€}, bluetooth {321€}, vyhrievane celne sklo {298€}, keyless {333€} predlzena zaruka na 5r/100 000km {468€}... takze k tej cene priratat minimalne cca 2600eur. prkotinky ako sklapanie zrkadiel a vacsie disky neriesim... dalej si zabudol na akciu, kde hyundai dava zimne pneumatiky {cca 400eur}, registracna dan {330€}. a hned je rozdiel viacej ako 3000€. a ako majitel vozidla hyundai vies ziskat fleetovu zlavu a cena pre i30tku by bola razom niekde inde...
ale je pravda, ze golf moze mat ovela bohatsiu vybavu o ktorej sa moze {europskej} i30 len snivat.
ale je pravda, ze golf moze mat ovela bohatsiu vybavu o ktorej sa moze {europskej} i30 len snivat.
toyota highlander {xu70} 2.5 hybrid executive
seat tarraco {kn2} 1.4 ehybrid xcellence - predane
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
JoKo
Továrenský alarm bude slúžiť rovnako ako továrenský imobilizér, ale pripúšťam je v cene. Vyhrievanie sedadiel, čelného skla, bezkľúčový vstup je v cene, netreba však zabúdať, že i30ka nie je v cenníkovej cene, ale s bonusom 1500 EURO, cena Golfu je v cenníkovej cene.
Výbava až tak veľmi nezaváži, aspoň nie v mojom prípade, ako celok v rovnakej cenovej kategórii na mňa pôsobí hodnotnejšie Golf ako i30ka. Ako súčasný majiteľ
a predchádzajúci majiteľ vw môžem porovnávať.
Továrenský alarm bude slúžiť rovnako ako továrenský imobilizér, ale pripúšťam je v cene. Vyhrievanie sedadiel, čelného skla, bezkľúčový vstup je v cene, netreba však zabúdať, že i30ka nie je v cenníkovej cene, ale s bonusom 1500 EURO, cena Golfu je v cenníkovej cene.
Výbava až tak veľmi nezaváži, aspoň nie v mojom prípade, ako celok v rovnakej cenovej kategórii na mňa pôsobí hodnotnejšie Golf ako i30ka. Ako súčasný majiteľ
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
naposledy když sem srovnával předchozí model Kokty a i30 tak sem měl rozdíl cca 100k. Ano, vyhledávám auta vždy s téměř max výbavou (bez navigace)...
Člen Hyundaiclub.cz
caruser: poistovnu pri stanoveni poistneho zaujima, ci ma vozidlo alarm. a kedze alarm ma, tak mas vacsiu zlavu na poistnom, resp. od urcitej sumy musis mat minimalne 2 zabezpecovacie zariadenia {immobilizer, alarm, gps...}. pri vw golf ak chcem keyless {co chcem}, tak musim mat aj alarm...
zlava 1500eur je od zaciatku predaja a tak sa da pvoedat, ze zakladna cena hyundaia je prave dole o tych 1500eur. je to klasicky marketingovy tah, kt. pouziva mnozstvo predajcov {automobiliek}.
neviem ako si ty vyberas auto, ale ja si vyberam, ze si napisem, co musi splnat vozidlo {priestorovo, vybavou, ine}, kolko na to mam a co sa mi do danej cenovej hladiny zmesti. u mna je podmienka napr. vybava +/- style pri i30tke, karoseria {najradsej sedan}, dostatocny motor, dobry servis...
niekto si vybera, mam taky limit a chcem auto, kt. sa mi bude pacit a na vybave mi az tak nezalezi, staci mi klima. ak vyberas takto vozidlo, tak potom chapem, ze nevidis rozdiel vo vybave oboch spominanych vozidiel.
inac k tej vybave golf comfortline je podla mna asi blizsie vybava i30 comfort a tam by to potom vyzeralo i30 1.6 cvvt comfort 13700 vs. 1.4tsi 17100 {bez predlzenej zaruky}. to je dost velky rozdiel. nieco ma navyse golf {elektronicka park. brzda, vyduchy vzadu...}, nieco ma navyse i30 {multifunkcny volant, alarm...},
na zaklade skusenosti s vw group v predchadzajucej praci, by som do vw nesiel... "kvalitou" ma nepresvedcili {olupovanie piktogramov na tlacitkach, vyplne dveri po 100 000km znicene {nie vsetky modely}, problem s tsi, kvalita servisu...}.
nech si kazdy kupi co mu vyhovuje a hlavne nech je stastny a auto mu sluzi... ci to bude american, francuz, nemec, alebo nieco od sikmookych...
p.s.: uz sa zas zacinam pozerat po vymene a snad to uz na prelome rokov vyjde. ci zostanem pri
neviem. laka ma nova corolla, auris, pride mazda3... ale zas hyundai ma dost agresivnu cenovu politiku a tak mozno vyhra. ak by bol za rovnaku sumu, ako japonska konkurencia, tak by som dal sancu aj jej. uvidim, ze ako to bude vyzerat po novom roku na trhu s autami.
zlava 1500eur je od zaciatku predaja a tak sa da pvoedat, ze zakladna cena hyundaia je prave dole o tych 1500eur. je to klasicky marketingovy tah, kt. pouziva mnozstvo predajcov {automobiliek}.
neviem ako si ty vyberas auto, ale ja si vyberam, ze si napisem, co musi splnat vozidlo {priestorovo, vybavou, ine}, kolko na to mam a co sa mi do danej cenovej hladiny zmesti. u mna je podmienka napr. vybava +/- style pri i30tke, karoseria {najradsej sedan}, dostatocny motor, dobry servis...
niekto si vybera, mam taky limit a chcem auto, kt. sa mi bude pacit a na vybave mi az tak nezalezi, staci mi klima. ak vyberas takto vozidlo, tak potom chapem, ze nevidis rozdiel vo vybave oboch spominanych vozidiel.
inac k tej vybave golf comfortline je podla mna asi blizsie vybava i30 comfort a tam by to potom vyzeralo i30 1.6 cvvt comfort 13700 vs. 1.4tsi 17100 {bez predlzenej zaruky}. to je dost velky rozdiel. nieco ma navyse golf {elektronicka park. brzda, vyduchy vzadu...}, nieco ma navyse i30 {multifunkcny volant, alarm...},
na zaklade skusenosti s vw group v predchadzajucej praci, by som do vw nesiel... "kvalitou" ma nepresvedcili {olupovanie piktogramov na tlacitkach, vyplne dveri po 100 000km znicene {nie vsetky modely}, problem s tsi, kvalita servisu...}.
nech si kazdy kupi co mu vyhovuje a hlavne nech je stastny a auto mu sluzi... ci to bude american, francuz, nemec, alebo nieco od sikmookych...
p.s.: uz sa zas zacinam pozerat po vymene a snad to uz na prelome rokov vyjde. ci zostanem pri
toyota highlander {xu70} 2.5 hybrid executive
joko
nerozhodujem sa podľa sumy, resp. výbavy. v predchádzajúcom aute som mal takmer plnú výbavu, ale reálne som z toho nič nepoužil, resp. často sa to kazilo. osobne mi stačia el. okná (vpredu/vzadu), centrál a zrkadlá v elektrike. Väčší dôraz kladiem na celkové spracovanie vozidla, bezpečnosť, hospodárnosť a v tomto ak by som sa mal rozhodovať má navrch Golf. Nechcem sa dotknúť HYU ale 1,6 CVVT z hľadiska výkonu a spotreby bude zaostávať aj za 1,2 TSI 77 kW. Čo sa týka servisov, kvalitu nenajdeš ani u jedného ani u druhého, skôr si budem hľadať servis, kde môžem byť pri vozidle a používať vlastný materiál.
Ja mám s VW opačnú skúsenosť, čo sa týka kvality interiéru, po 100.000 km vyzeral ako nový, ale je pravda, že ma spoľahlivosťou sklamal, nuž ale
je ešte väčšia tragédia 
Corolla, Auris, Mazda 3 zaujímavý výber, známy rieši presne rovnakú dilemu
nerozhodujem sa podľa sumy, resp. výbavy. v predchádzajúcom aute som mal takmer plnú výbavu, ale reálne som z toho nič nepoužil, resp. často sa to kazilo. osobne mi stačia el. okná (vpredu/vzadu), centrál a zrkadlá v elektrike. Väčší dôraz kladiem na celkové spracovanie vozidla, bezpečnosť, hospodárnosť a v tomto ak by som sa mal rozhodovať má navrch Golf. Nechcem sa dotknúť HYU ale 1,6 CVVT z hľadiska výkonu a spotreby bude zaostávať aj za 1,2 TSI 77 kW. Čo sa týka servisov, kvalitu nenajdeš ani u jedného ani u druhého, skôr si budem hľadať servis, kde môžem byť pri vozidle a používať vlastný materiál.
Ja mám s VW opačnú skúsenosť, čo sa týka kvality interiéru, po 100.000 km vyzeral ako nový, ale je pravda, že ma spoľahlivosťou sklamal, nuž ale
Corolla, Auris, Mazda 3 zaujímavý výber, známy rieši presne rovnakú dilemu
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
zastav se někde, ukážu ti jak vypadá interiér ix35 po 80tis. Od nového bys ho nerozeznal (po umytí teda
). Argumentuj racionálně prosím, jinak ti v budoucnu nikdo neuvěří ani opravdovou realitu 
Člen Hyundaiclub.cz
FISHkaa
Ak sa človek k autu správa ako zviera, tak ten interiér tak aj vyzerá. Neviem, osobne aj v mojej i20ke, ktorú nazývam hrkálka vyzerá interiér ako nový, a to som tam vozil všetko možné od cementu až po palety
. V mojom prípade auto aj po 100.000 km zvnútra vyzeralo ako po 10.000 km, ale vieš ako to 100 ľudí, 100 chutí. 80.000 km je u mňa nové auto, samozrejme ak niekto nenajazdí 80.000 km za 5 rokov 
Ak sa človek k autu správa ako zviera, tak ten interiér tak aj vyzerá. Neviem, osobne aj v mojej i20ke, ktorú nazývam hrkálka vyzerá interiér ako nový, a to som tam vozil všetko možné od cementu až po palety
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
s tím souhlasím 
Člen Hyundaiclub.cz
Len pre upresnenie, ktorá časť sa ti zdala iracionálna aby som vedel do budúcnaFISHkaa píše: Argumentuj racionálně prosím, jinak ti v budoucnu nikdo neuvěří ani opravdovou realitu
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
...Ja mám s VW opačnú skúsenosť, čo sa týka kvality interiéru, po 100.000 km vyzeral ako nový, ale je pravda, že ma spoľahlivosťou sklamal, nuž ale
je ešte väčšia tragédia...
ta kvalita interiéru
ta kvalita interiéru
Člen Hyundaiclub.cz
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Já mám s H1 najeto 80 tisíc a interier je jako nový, řekl bych srovnatelně s Octavií, kterou jsem měl před H1, ale např. u Dacie byl v těchto kilometrech daleko horší, ani ne tak čalounění, ale plasty tam zažírají špínu asi už neodstŕanitelně, i přes to, že vůz tak každých 66 týdnů vevnitř čistím. Rencka neuvádím, ten je skoro nový celý.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
FISHkaa
Možno máš inú skúsenosť, ale pri VW, alebo Škode som sa nestretol s nezakrytými skrutkami v slnečnej clone, pod volantom. Rovnako zatváranie dverí pôsobí hodnotnejšie, plasty rezonovali podstatne menej ako v
, odhlučnenie bolo na lepšej úrovni. Ale možno je to len moja skúsenosť, ale bohužiaľ fabia htp z 2004 bola celkovým spracovaním v mnohých detailoch lepšia ako i20ka z 2011. Len ma mrzí, že som bol nespokojný s VW, prešiel som na
, ale ak by som to mal oznámkovať s VW som bol spokojný tak na 2- až 3,
za 4 
Možno máš inú skúsenosť, ale pri VW, alebo Škode som sa nestretol s nezakrytými skrutkami v slnečnej clone, pod volantom. Rovnako zatváranie dverí pôsobí hodnotnejšie, plasty rezonovali podstatne menej ako v
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
srovnávej srovntalené, tj. i20 s Fábii II. Fábia I je ještě z generace automobilů před šetřením (také byla o 100tis dražší než Fábie II).
Včera sem jel oktávií II najeto do 100tis a skřípání interiéru bylo skoro odevšad. Jak sem psal, kvalitou moje ix35 nevybočuje z běžných zkušností mých předchozích aut... (ano, A4 byla jinde, ale tam je cena také někde jinde
)
Včera sem jel oktávií II najeto do 100tis a skřípání interiéru bylo skoro odevšad. Jak sem psal, kvalitou moje ix35 nevybočuje z běžných zkušností mých předchozích aut... (ano, A4 byla jinde, ale tam je cena také někde jinde
Člen Hyundaiclub.cz