Pokuty

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Tringi
Moderátor
Příspěvky: 1853
Registrován: 01 kvě 2007, 19:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokuty

Příspěvek od Tringi »

Dole by někde mělo být malým písmem že proti tomu můžeš podat odpor ...to udělej, ale až tak příští týden.

Mezitím nastudovat: S největší pravděpodobností tě jenom zkouší podojit.
Stačí udělat jeden krok podle odkazovaných článků a odloží to, protože proč by se s tebou babrali, když za dveřmi čeká dalších padesát ovčanů připravených ochotně prachy vysolit.
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
Reklama
 

Uživatelský avatar
lada 71
***
Příspěvky: 537
Registrován: 08 úno 2011, 10:51
Bydliště: Nordböhmen

Re: Pokuty

Příspěvek od lada 71 »

Hard: Synek ten den nejel. Datum a čas odpovídá, jel jsem do Hradce Králového a tou křižovatkou jsem skutečně projížděl, Kbelská / Kolbenova (ve směru od Teplic na Černý Most).
mmv: To že kamery fungují dobře, o tom taky nemám pochyb, ale stejně tak jako jsou omylní lidé, tak i technika může selhat. Já to tak v tuto chvíly vidím 50 na 50. Vážně nejsem typ řidiče, co by projížděl křižovatkama na červenou. Leda že bych přijížděl ke křižovatce, svítila tam zelená, vedle na chodníku šla nějaká pěkná slečna v mini s nebezpečně dlouhýma nohama, já jsem přibrzdil abych si ten pohled prodloužil :shock: a než jsem se stačil pokochat, tak tam najednou lupla červená :roll: . Já svou vinu umím přiznat a prostě za hloupost se platí, ale chtěl bych ten záznam vidět, abych měl 100% jistotu, že jsem tu chybu skutečně udělal. Stejně tak by mě zajímalo, jak funguje stacionární radar v Praze, na ulici Liberecká. Je to dvouproudová silnice pro každý směr a většina řidičů o tom ví, že tam ten radar je a v měřeném úseku jedou předpisově. Pokud jedeš předpisově, tak se na tam zobrazí nápis O.K., v opačném případě se zobrazí rychlost, kterou ti momentálně radar naměřil. Ale pokud ty jedeš v jednom pruhu předpisových 50km/h, zobrazí se nápis O.K., ale pokud pár metrů za tebou někdo jede rychleji, tak i když já jsem ještě v záběru radaru a kamery, tak tam najednou skočí aktuální rychlost toho druhého auta, dejme tomu 60km/h. I když věřím, že to asi nějak ošéfované mají, ale stejně se prostě jenou na tom zařízení může stát vada a najednou v tom lítá ouplně nevinnej řidič.
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Uživatelský avatar
Haer
***
Příspěvky: 513
Registrován: 26 srp 2008, 20:28
Bydliště: brněnsko

Re: Pokuty

Příspěvek od Haer »

lada71: doporucuji projit si clanky, co poslal Tringi. Okamzite zaplatit je snadne a pohodlne reseni, bit se je mnohem slozitejsi, ovsem pro urad se spatnymi vyhlidkama uspesneho vymozeni. Proto prisli s touhle novinkou = nehadej se a zaplat hned, za to vymerime nizsi pokutu a bez bodu. Me je tohle silne proti srsti, cisi z toho snaha vymamit z lidi penize a spravedlnost a bezpecnost na cestach je jim uplne ukradena.
Ale volba je na Tobe. Osobne pokud bych si nebyl viny vedom, nevzdaval bych to tak snadno. Slysel jsem, ze pokud urednik vidi, ze je clovek pripraveny se branit, tak vetsinou couvne a boj vzda. Vzdyt je hromada jinych, ze kterych ty prachy dostane snaz...
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost Obrázek
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano Obrázek
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Pokuty

Příspěvek od mmv »

no, ukážou ti nejspíš 2 - 3 snímky kde bude záběr na tvé auto před křižovatkou (před čárou) s rozsvícenou červenou a za čárou s rozsvícenou červenou, vše samozřejmě s časem na milisekundy a dále ti ukážou protokol o komisionálním přezkoušení zařízení a dále ti předaj papírek s cenou 5000,- a poučej tě, že ti odebíraj (nechaj odebrat) 5 bodů ,ty se s nima samozřejmě můžeš hádat - soudit - vyhrožovat - prosit, ale věř, že baba za vokýnkem s tim nic nemá společnýho a že jí jenom a pouze budeš prudit, tydle automatický potvory (kamery) většinou nefixlujou, a snímky zasílaj naprosto autonomně (do kanclu kde sdí ta nebo jiná baba) a tudíž nevěřím, že se v tom někdo rejpe a třeba si říká, "hele tenhle jel na hraně tak mu to pošlem", jak jsem psal, tuto variantu ti poslali proto, že ti nejspíš na fotce neni vidět do gzichtu, to že tvé auto jelo na červenou nejspíš neukecáš, musel bys zapátrat v kterou hodinu to bylo jestli náhodou si nejel odpol ve směru na prahu a tudíž proti slunku a to se pak ta červená lehce překoukne obzvlášť když s tebou jedou na tu červenou 2 auta před tebou a 2 auta za tebou a nebo jestli jsi zrovna nevezl stopařku na kterou přišel zcela nečekaně porod a ty jsi musel v zájmu první pomoci okamžitě do porodnice okdud máš samozřejmě potvrzení , ale jestli si dobrý řečník s výborným přesvědčovacím potenciálem tak di do nich :-) jenom to bude chtít velmi podrobně nacvičit ty sáhodlouhé statě z těch 4řech odkazů :-)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Uživatelský avatar
Tringi
Moderátor
Příspěvky: 1853
Registrován: 01 kvě 2007, 19:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokuty

Příspěvek od Tringi »

Nejde o to aby to ukecal, s bábou nemusí vůbec přijít do styku; a naopak výborný řečník ještě spíš řekne něco, na čem ho utopí.
V bezpečnosti provozu platí především základní, neomezit a neohrozit. Všechno ostatní je jen buzerace za účelem výběru peněz.

Tak jako se stát snaží využít všech prostředků, aby z něj ty peníze dostal, měl by on využít všech zákonných možností prokázat, že platit nemá. To je jen fér. Nedávno kolovala studie, kde po zpětné analýze spousty přestupků zjistili, že snad až v 70% případů neměl "viník" vůbec platit, protože buď vinu nenesl, nebyl proti němu vůbec důkaz, nebo chyběl materiální aspekt, a další.

Pokud si je jistý, že nikoho neohrozil ani neomezil, měl by do toho jít. Zase tak komplikované ty články nejsou, to se jen na první pohled zdá, a hlavně to koliduje s až religiózní indoktrinací, která se do lidí hustí ze všech stran, o tom jak by se měl k tomu postavit "jako chlap a zaplatit když něco porušil." Chlap, pokud něco zaviní, tak se chlapsky odškodní tomu, komu způsobil újmu, a policajty k tomu vůbec nepotřebuje. Toť můj názor.
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Pokuty

Příspěvek od mmv »

:-D no každopádně já razím "teorii" zapírat zapírat zapírat a když se na to příde zapírat ještě víc,... ale jenom do určité chvíle, tady ta chvíle vybízí k zamyšlení
je tu několik známých - neznámých
- jel jsem tamtudy ??? jel
- jsem si na 100% jistej že sem na tu červenou nejel ?? no to je otázka, já osobně bych si řekl tak na 80% , páč 100% je blbost (sám autor zapochyboval jestli na přechodu byla či nebyla nějaká slečna... třeba virtuální)

jaké jsou varianty
- držet hubu a chovat se jako ... jako ovčan, zaplatit a mít klid (je tam těch 20% možnosti že jsem to spáchal)
- jít do případu a rozporovat situaci (stojí za mnou 80ti% přesvědčení, že jsem nic neudělal) s vědomím, že když se na fotce jasně ukáže že je to mé auto, byl jsem jistě před hranou křižovatky kde na fotce svítí červená a ten řidič kterej má gzicht krytý sluneční clonou shodou okolností má košili s proužkem kterou většinou za volantem nosívám
= 5000,- + 5 trestnejch bodů (stačí jedna nepozornost +7 bodů a pápálálá)

nebo to fakt jenom zkoušej a jsem z toho venku a magistrát končí s ostudou na obrazovce TV NOHA

...
od lidí co tu nabízejí články z internetu bych spíš čekal:
stalo se mi to a to na kamerách, tak jsem tam šel, řekl jim to a to a oni na to "to a to" a pak sem jim to chrstl do klína a odešel sem středem bez pokuty...

pak je totiž taky rada odvolávat se na osobu vzdálenou (kámoš na kámoše ten na kámošku ta na mámu ta na milence on na bratra , bratr na kolegu z práce kolega z práce na manželku atd, úředníci o5 na vše mají 1 rok aby to stihli obvolat a předvolat...
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Odpovědět

Zpět na „Pokec“