neviem ani ako by som nazval túto tému, a ani kde by som ju mal správne zaradiť. ale mám hyundai getz 2006 tak preto píšem tu.
mám jeden problém a neviem či sa sním už niekto stretol. Auto mi ide doprava pokiaľ mám zimné pneumatiky na plechových diskoch (165/65R14). čo mi spôsobuje nadmerné opotrebenie na krajoch pneumatiky (predna náprava). Viem že je každý múdry a povie že je to zlou geometriou. Geometriu som robil pri kúpe auta, teraz na jesen pri výmene pneu. Všetko je vporiadku ani len malú odchylku som nemal. Pritom pri letných pneumatikách (175/65R14) na Al Diskoch ide auto ukážkovo rovno. Auto mám 2 roky a pri prechode na zimné musím kupovať vždy nove lebo sú už na druhu zimu nepoužitelné.(keď porovnám nové zimné ako sú vydraté s letnými na ktorých sa jazdí už 4 leta je to až do plaču).V Hyundai servise mi nevedia povedať prečo sa tak auto chová keď je geometria vporiadku a ešte mi aj skontrolovali kompletný stav podvozoku. Co by to mohlo mať za príčinu?? zle plechové disky? užší profil zimných pneu?? Pritom pri každom prezutí auta dám všetky kolesa vyvážiť.
Som otvorený všetkým názorom

ďakujem