Nedostatky i40

Evropský nástupce Sonaty

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
popet11
*
Příspěvky: 31
Registrován: 23 lis 2013, 15:43

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od popet11 »

robertbulko píše:popet11, ako to robíš, že máš doma :hyu: i40 a pred tým si mal 4 x mazdu a ešte máš skúsenosť s oktávkou II? radster písal práve o tej. Nejak to nedokážem vstrebať a celkom by ma zaujímal tvoj názor na i40 (neviam ako dlho toto auto máš) a tvoj dotaz o tom, že každé auto je stroj a ten sa kází, mi príde opodstatnený a je to pravda. U :hyu: i40 je to iné, pretože toto auto sa nekazí opotrebovaním ako to u strojov bežne chodí, ale preto, že je to kus nekvalitného železa a plastov.
Roberte, není to tak složité - možná jsem to nenapsal úplně přesně, ale ty mazdy jsme měli v rodině. Osobně jsem měl 6 a 3 jako soukromá auta. A oktávky byly 3x jakko služební.

Můj názor na i40? Mám ji sice teprve krátce, ale už má najeto k 30 tis. km - koupeno jako předváděčka. Souhlasím s tím, že to není do detailů skvěle postavené auto, ale z druhé strany mi závady nepřijdou jako extra velká tragédie - koneckonců už to tady někdo psal (viz. poruchy TSi motorů VW group, elektronika francouzů, turba obecně a to včetně prémiovek atd.).

Z výčtu všech možných závad v této diskuzi se u mého auta projevuje - a to jenom občas - pazvuk v přístrojovce - někde vpravo u spolujezdce. Pár kilometrů je to slyšet a pak třeba týden vůbec nic. Nedokážu to zdůvodnit a rozhodně to není nic příjemnýho :( Asi nejsem takový perfekcionista jako ty, že bych si kvůli tomu nechal rozebrat přístrojovku, ale nadšenej z toho taky nejsem.

Dále bych se určitě připojil ke kritice intenzity podsvícení NAVI - ale to neberu jako závadu - to je prostě blbá vlastnost tohoto auta. A k dalším takovým vlastnostem dle mého patří:

- nemožnost dálkového otevírání a zavírání všech oken (vím, že jsi to řešil, ale bez urážky - nekoupil jsem si auto střední třídy, abych ho pak nechal dodělávat doma v garáži. A systém co namontuje přímo servis :hyu: cca za 5 tis. mi z hlediska konfigurace nevyhovuje).

- nemožnost sklápění zrcátek přes dálkové ovládání - tady je to stejně jako minulý bod - i toto jsi "vyřešil"

- zcela dementský systém originálních střešních příčníků - jak montáž, tak i "zvukový projev" při jizdě. Nevím, jestli jsou na tom třeba Thule lépe, ale já bohužel koupil originál :hyu: a už bych je znovu nebral.

- palubní počítač - systém informací z oktávky mi vyhovoval více

- špinící se prahy všech dveří - když je teď hnusný počasí, tak je to dost síla a snadno si o to ušpiníš kalhoty

- když otevřu dveře od kufru a je napršeno, tak ti chvíli kape špinavá voda na hlavu

- když máš nastaveno automatické zamykání vozu, tak už nelze nastavit, aby se ti odemčely zaráz všechny dveře i při nastartovaném motoru - typicky: vezu plast do tříděného odpadu, mám ho v kufru, zastavím jen u kontejneru, nevypínám motor, vylezu z auta, chci otevřít kufr a v tu chvíli zjistím, že se mi neotevře, musím se vrátit k volantu a tlačítkem ve středu!!! přístrojové desky odjistit zámky dveří - fakt skvěle vymyšleno :x

- nemožnost mít bixenony a BLIS (sledování mrtvého úhlu) ani za příplatek

- nemožnost připlatit si u verze Style za paměť pro řidičovu sedačku - docela by se to hodilo, když si auto střídáš s manželkou. A kupovat kvůli tomu verzi Premium mi přijde jako ne moc rozumné :P

Ale výše vypsané věci pro mně nejsou natolik podstatné, abych si koupil jiný auto. Pořád mi po velmi důkladném prostudování konkurence vychází pro moje účely i40 jako ideální v poměru cena/výkon/design/užitná hodnota. Nicméně každý máme jiný vkus a potřeby a to plně respektuji.

Pěknej zbytek víkendu
Hyundai i40cw - 2013, Style + Navi, 1.7 CRDi 100kW, white crystal
Reklama
 

Uživatelský avatar
robertbulko
****
Příspěvky: 1039
Registrován: 10 črc 2013, 15:05
Bydliště: Trenčín

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od robertbulko »

popet11 napísal si to skvele a ďakujem za ďalšie postrehy do zoznamu nežiadúcich vlastností..... je pravda, že za tu cenu čo to auto stojí na trhu nekúpiš auto s takou výbavou. Zrejme daň za to je potom (ne)kvalita tohoto auta. :(

OFFTOPIC:

Napísal si, že Mazda 6 (myslím nová) je super auto. Máš s Mazdami skúsenosti. Majú tieto auta niektoré zo spomenutých nedostatkov ako :hyu: i40? Vŕzgajú tam plasty v interiery? Ja som mal v minulosti Golf III 1.6 benzín, Oktavku 1,9 TDi a Mondeo MK3 2.0 TDCi a ani jedno z týchto aut nevydávalo v interiery zvuky, ktoré tam nepatrili. Všetky tieto autá sa chovali veľmi kvalitne.

Tiež prajem pekný víkend.

P.S. Nedostatky nám pekne pribúdajú. :|
Naposledy upravil(a) robertbulko dne 16 úno 2014, 19:59, celkem upraveno 2 x.
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
Uživatelský avatar
JoKo
****
Příspěvky: 1469
Registrován: 17 čer 2007, 09:53
Bydliště: BA/KE
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od JoKo »

no neviem, ci by si si ovela pomohol s m6 oproti i40. niektore veci by si asi neriesil {probelmy s dotykovou obrazovkou, zamky zadnych sedadiel...}, s niektorymi by si si nepomohol {napr. automaticke neodomknutie vsetkych dveri pri zapnutom motore, vibrujuce brzdy {najma ludia, co brzdia z vacsich rychlosti sa na to stazuju}, a riesil by si nove veci {hluk - ludia radsej cestuju po dialniciach inym autom, vibrujuce zrkadla, kapota, problemy s kozenymi sedadlami...}

nechcel som tym povedat, ze i40tka je bez chyb... praveze ma vela {drobnych} chyb, ale nastastie to nie su chyby, ktore sposobia nepojazdnost...
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence

hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Uživatelský avatar
robertbulko
****
Příspěvky: 1039
Registrován: 10 črc 2013, 15:05
Bydliště: Trenčín

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od robertbulko »

JoKo píše:no neviem, ci by si si ovela pomohol s m6 oproti i40. ...
OFFTOPIC:

JoKo, kde si zobral tie informácie o novej M6? Posuň mi linku prosím. Máš praktickú skúsenosť s i40 a s novou M6?
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
Uživatelský avatar
JoKo
****
Příspěvky: 1469
Registrován: 17 čer 2007, 09:53
Bydliště: BA/KE
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od JoKo »

internet ako mazda klub, forum...

v rychlosti ma napadaju
http://www.mazda-forum.info/mazda6-und-mazda6-mps/ {hladaj co sa tyka 3. generacie - GJ}
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &sk=t&sd=a

mazda6 sa mi paci, ale tiez nie je uplne bez chyb... ak by som si vyberal strednu triedu, tak neviem kde by som skoncil... ale mojimi favoritmi {pred precitanim fora} by boli m6 a i40. len ked vidim, ze obe auta nie su uplne bez {drobnych} chyb, tak... a teraz premyslam, ci ta vibrujuca kapota nie je problem len cx-5, nechcel by som zavadzat...
prakticka skusenost z oboch aut len kratka testovacia jazda, co sa da hovorit maximalne o prvom pocite...

p.s.: kuchynsku linku ti mam poslat? poslal som ti link {dva linky. odkazy}, ale urcite nebude problem dohladat mazda 6 fora. odporucam nejake vacsie krajiny, kde je m6 viacej...
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence

hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
popet11
*
Příspěvky: 31
Registrován: 23 lis 2013, 15:43

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od popet11 »

robertbulko píše:popet11 napísal si to skvele a ďakujem za ďalšie postrehy do zoznamu nežiadúcich vlastností..... je pravda, že za tu cenu čo to auto stojí na trhu nekúpiš auto s takou výbavou. Zrejme daň za to je potom (ne)kvalita tohoto auta. :(

OFFTOPIC:

Napísal si, že Mazda 6 (myslím nová) je super auto. Máš s Mazdami skúsenosti. Majú tieto auta niektoré zo spomenutých nedostatkov ako :hyu: i40? Vŕzgajú tam plasty v interiery? Ja som mal v minulosti Golf III 1.6 benzín, Oktavku 1,9 TDi a Mondeo MK3 2.0 TDCi a ani jedno z týchto aut nevydávalo v interiery zvuky, ktoré tak nepatrili. Všetky tieto autá sa chovali veľmi kvalitne.

Tiež prajem pekný víkend.

P.S. Nedostatky nám pekne pribúdajú. :|
Ahoj,

tak s vrzáním plastů u mazdy 6 (podotýkám, že předchozí verze !) jsem se nesetkal. U mazdy 3 už to tak slavný není - tady to už trochu povrzává, ale taky nepravidelně stejně jako u i40.

Jinak u Mazdy 626 poslední generace nám totálně odešla převodovka - prý se to stalo jenom 2 autům v ČR :)

A u Mazdy 6 nám teď museli brousit válce a kdoví co ještě - to auto prostě nejelo. Opět na to koukali jako na absolutní úkaz v ČR :) Podotýkám, že obě dvě neměly najeto více jak 150 tis. km.

Jinak mám krátkou zkušenost s úplně novou Mazdou 6 v kombíku, nejvyšší verze výbavy, 2,5 benzín, automat. Má ho kamarád, tak jsme v tom chvíli jezdili. Subjektivně je to auto lehčí a trochu lépe ovladatelný než i40 cw. Je jakoby hravější. Nicméně i tady není všechno zlato co se třpytí - závady zatím nejsou, protože je na autě najetý terpve cca 3 tis. km, ale třeba knoflíky pro spouštění oken u řidiče nejsou podsvícený (jen ten řidičův je) a nemají funkci "one touch". To už moje mazda 3 to měla ve standardu - holt šetří se všude :(
Hyundai i40cw - 2013, Style + Navi, 1.7 CRDi 100kW, white crystal
Uživatelský avatar
Beri
**
Příspěvky: 253
Registrován: 26 led 2014, 09:30

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od Beri »

Musím naprosto souhlasit s popet11, který uváděl drobné nedostatky na i40.
1) Co se týče dálkového otevírání a zavírání oken, tak u předchozího auta jsem měl pouze dálkové zavírání oken a popravdě jsem to použil opravdu vyjímečně - nevídím jako nedostatek.
2) Palubní počítač mi postačuje
3) Špinící se prahy všech dveří jsou trochu nedořešený, ale dá se s tím žít. Spíš když se otevřou dveře, tak to vypadá ošklivě, jako kdybych auto dlouho nemyl.
4) Kapání vody při otevřených pátých dveří, tak to mi trochu vadí, ale už mám vymyšlený zlepšovák, tak uvidím jestli bude fungovat (zatím to mám v hlavě).
5) Oslňující navigace je opravdu v noci nepříjemná. Uvažoval jsem zkusit na displej nalepit nějakou tmavší folii jako se lepí na okna, ale tak aby i ve dne bylo přes ní něco vidět.
Osobně si myslí,, že každé auto má nějaké mouchy, které na tomto modelu nevidím až tak vážné jako se zde o nich diskutuje.
Pokud moje i40 nebude mít závažný problém na motoru, převodovce, elektronice apod., které jsou nezbytné pro provoz auta, tak aby mě dovezlo z bodu A do bodu B, tak zatím nemám důvod, proč bych měl být na něj naštvaný a takto ho zde pomlouvat.
Pěkný den.
Beri
Hyundai i40 CW, Premium, 1,7 CRDi, 100kW, 6A/T
avantimes
Příspěvky: 7
Registrován: 02 lis 2013, 18:15

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od avantimes »

Nevím zda jsem jediný komu vadí že zakladatel tohoto vlákna svojí přehnanou upjatostí poškozuje všechny kteří si toto auto koupily díky špatné pověsti kterou zde na foru zakládá. Po čtení těchto příspěvků se okruh zájemců o ojetinu bude celkem slušně tenčit. Nedostatky které zmiňuje se týkají velkého množství automobilů napříč spektrem výrobců.Jen z mé osobní skutečnosti na autech která jsem koupil jako nová.
1. Vibrující kotouče.................. Doblo,Laguna,Kango,Avantime
2. Vybíjení akumulátoru.............Doblo,Viano
3. Koroze................................Viano,Ducato
4. Vrzající sedadla.....................Viano
5.Problémy převod. ustr..............Laguna,Viano,Vel Satis
6.Závady motoru.......................Ducato(v tomto voze je motor z fordu problémy má téměř každé 2,2 100k)
atd.
Asi mám baterku z NASA protože moje i40 naskočí po měsíci bez problémů,řadí normálně, brzdí perfektně,vrzání se projeví jen na hodně rozbité silnici,ale oproti Viánu... pohádka.
Svoje mouchy určitě má,ale za ty prachy??? jak už tu někdo napsal ne nic co by mne donutilo zůstat stát MB mi odvezly ze zahrady na vleku několikrát.
Rada pro vás pane Bluko nekupujte si nové auto kupte si zas nějakej starej pekáč nejlépe Mondeo tomu prominete všechny neduhy proto že vás stálo jen pár éček.
Z vašich příspěvků je evidentní že se v autě celkem hodně vrtáte takže za mne je celkem dost možné že jste si spoustu věcí způsobil sám. Oháníte se sebe dokonalostí na vše máte lék nejlépe elektrikářskou pásku.
Buďte tak laskav a nepřipravujte normální lidi o peníze.
i40 cw 2.0 GDI
Uživatelský avatar
robertbulko
****
Příspěvky: 1039
Registrován: 10 črc 2013, 15:05
Bydliště: Trenčín

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od robertbulko »

avantimes píše: Rada pro vás pane Bluko nekupujte si nové auto kupte si zas nějakej starej pekáč nejlépe Mondeo tomu prominete všechny neduhy proto že vás stálo jen pár éček.
Z vašich příspěvků je evidentní že se v autě celkem hodně vrtáte takže za mne je celkem dost možné že jste si spoustu věcí způsobil sám. Oháníte se sebe dokonalostí na vše máte lék nejlépe elektrikářskou pásku.
Buďte tak laskav a nepřipravujte normální lidi o peníze.
avantimes, ja som napísal už dávno, že som náročný. Tam kde sa "vŕtam" je všetko v dokonalom poriadku. Nerobím to rád, ale keďže sú moje ruky hodne zdatné nebežím so všetkým do servisu. Ak som niekde použil pásku, nebola to náhrada za stratený šrób, ale preto že sa tam super hodí. Nevadí mi, že si na mňa naštvaný, ale vadí mi čo o mne píšeš. Nepoznáš ma a uráža ma to.

Určite som si spôsobil ťukanie a vŕzganie v palubovke sám (vieš si predstaviť ako rozoberám doma palubovku? ja teda nie) a zároveň som tento problém telepaticky preniesol na takmer všetky ostatné i40tky.

Nič ti nebráni v tom, aby si založil tému o výhodách i40. Tiež som napísal, že mám moju i40 rád, to ale nemení nič na tom, že toto auto má chyby. Nemám dôvod ho vychvalovať do nebies preto, aby som ho nejakemu nešťastníkovi predal za viac peňazí ako je hodné. Nebudem sa tváriť že je dokonalé (ak náhodou nebude) s vedomím že nie je. Nový majiteľ nech sa s tým vysporiada ako chce, že? Ja sa o svou i40 starám najlepšie ako viem a keď ju budem predávať bude pravdepodobne v super stave. Nebude mať žiaden so spomenutých nedostatkov a ak nedostatky budú, nový majiteľ o tom bude vedieť a moje svedomie bude čisté. [-X

Nechápem tvoju poznámku "mouchy určitě má, ale za ty prachy???" Ako k tomu príde, človek pre ktorého je to hodne prachov? Nezaslúži si snaď ten človek slušné auto preto, že je kopec ďalších aut o hodne drahších?

Každopádne, ďakujem za tvoj názor.
Naposledy upravil(a) robertbulko dne 16 úno 2014, 20:57, celkem upraveno 4 x.
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
Uživatelský avatar
idam.i
*******
Příspěvky: 9008
Registrován: 24 dub 2012, 23:25
Bydliště: Bratislava

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od idam.i »

Robo,ty nemáš Hyundai i40 ,ale Eagl i40. :mrgreen:
No vážne,vážim si tvojej snahy vylepšiť auto a dotiahnúť,to čo niekto celkom nezvládol.No úprimne,keby som ťa nepoznal osobne,tiež by som mal pocit,že si chronický sťažovatel. #-o Skús si zachovať pozitívny náhlad na problémy a nerob knihu krívd zo stran i40. [-o< Podobná knihu mal Rain man.Bol to síce fajn chlapík,ale trochu podivín.A to ty určite nie si ! [-X
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Uživatelský avatar
robertbulko
****
Příspěvky: 1039
Registrován: 10 črc 2013, 15:05
Bydliště: Trenčín

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od robertbulko »

:D Ja som nikdy nepovedal, že i40 je zlé auto. Áno, napísal som, že má nedostatky. i40 je krásne auto. Keď som napísal, že by som si toto auto viac nekúpil, urobil som to preto, že s ním musím riešiť veci, ktoré som nikdy pred tým riešiť nemusel a nepáči sa mi to. Túto tému som založil preto, že som nebol spokojný s neustálim obhajovaním i40 (Igor aj z tvojej strany :wink: :) ) s vedomím, že i40 svoje muchy má. Dokonca som sa dozvedel o problémoch o ktorých som vôbec nevedel a niektorých celkom závažných. Nemyslím si, že by zverejňovanie nedostatkov malo negatívny efekt. Práve naopak, môže nám pomôcť tieto odstrániť. Určte to pomôže aj tým, ktorí majú v pláne si toto auto kúpiť. Spomenuté nedostatky ich možno odradia a ušetrí ich to od následného odstraňovania prípadných problémov, alebo budú vedieť do čoho idú. Já robím týmto celkom dobrú službu.

Samozrejme toto auto má kopec výhod, ale táto téma je o nedostatkoch. :P
Naposledy upravil(a) robertbulko dne 16 úno 2014, 20:53, celkem upraveno 1 x.
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
Uživatelský avatar
Bazi
**
Příspěvky: 121
Registrován: 31 led 2013, 15:33
Bydliště: Hlubočky

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od Bazi »

Přesně,jak píše Robert,mnohým tohle téma při koupi i40 pomůže.
Než jsem koupil auto já,tak jsem na :hyu: foru také sledoval,na co si majitelé stěžují a před koupi se na tyto problémy zaměřil :wink: .
Hyundai ix35 1,6GDI Trikolor Plus-Satin Amber
Uživatelský avatar
idam.i
*******
Příspěvky: 9008
Registrován: 24 dub 2012, 23:25
Bydliště: Bratislava

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od idam.i »

Napriel tomu si si kúpil ix35 ? #-o :mrgreen:
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
avantimes
Příspěvky: 7
Registrován: 02 lis 2013, 18:15

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od avantimes »

Možná vás neznám ,ale i z vaší odpovědi je mi jasné že ani znát nechci debata v duchu já jsem bezchybný mne nebaví.
Nevíte o čem mluvíte.Kasáte se že pokud by vaše auto neřadilo tak jak má vrátil by jste ho bez debat z důvodu závažné závady. Evidentně jste si tímto neprošel a opravdu bych Vás rád viděl s jakou by jste pořídil.
Nejde o to jestli prodám auto v takovým nebo makovým stavu to je na tom kdo ho kupuje aby si ho prohlédl a usoudil kolik zaplatí.Nebo snad když den po té co auto prodáte odejde na něm turbo které normálně fungovalo necháte ho vyměnit na svoje triko? Nevím proč bych neměl prodávat auto s čistým svědomím.Je to stejné jako u každého jiného auta jezdím když něco odejde tak to nechám opravit a to teď díky :hyu: do roku 2020 zdarma. V tom je váš problém přikládáte malichernosti stejnou váhu jako závažné závadě a z normálního auta nepoužitelnou věc.A to mi vadí.Nejste objektivní. Pořád opomíjíte to kolik jste za auto zaplatil měl jste přidat jednou tolik a možná, možná by jste takové věci řešit nemusel ale nevěřím tomu.Fakt to není o lásce k i40 na dvorku stojí další čtyři auta kterýma mohu ráno odjet, autem jen jezdím proto jsem si ho koupil.A ne pro to abych napsal knihu o tom co mne na něm štve nebo baví.
i40 cw 2.0 GDI
Uživatelský avatar
robertbulko
****
Příspěvky: 1039
Registrován: 10 črc 2013, 15:05
Bydliště: Trenčín

Re: Nedostatky i40

Příspěvek od robertbulko »

avantimes, ani já nemám záujem sa s tebou zoznámiť a to čo si o mne myslíš je hodne scestné. :P Už som to písal, ale napíšem to znova. Je rozdiel, keď niečo odíde opotrebovaním a rozdiel keď sa tá istá závada prejaví na množstve mladých vozidiel.

Chápem tvoj postoj a je mi jasné, že musíš byť na mňa našvaný. Nedivím sa tomu. Tiež som napísal v minulosti, že som veľa mojich slov schválne pritvrdil a mal som na to dôvod. Aj malá vada, ktorá mi neustále otravuje život je pre mňa veľkou a zároveň bude pre mňa najväčšou pokiaľ sa mi do cesty nepritrafí väčšia. :wink:

Pozri, i40 je stále slušné auto a ja mám hodne citlivé uši. Zároveň mi príde dosť nepríjemné, keď mi musia rozoberať palubovku a ešte viac nepríjemné keď to budú musieť urobiť znova. Skús pochopiť aj ty mňa a prosím nevykaj mi, na fóre to vyzerá divne. :wink:
Naposledy upravil(a) robertbulko dne 16 úno 2014, 22:31, celkem upraveno 9 x.
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
Odpovědět

Zpět na „i40“