Parkovací asistent zadni

Vše kolem úprav na Vašem miláčkovi - kola, hudba, osvětlení, úpravy motoru, styling.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

mikkian
**

Re: Parkovací asistent zadni

Příspěvek od mikkian »

nevím, nevím, jestli ti to pomůže, pořád ti budou chybět dva ve předu :)
Hyundai i30cw-2012, premium, 1.6GDi 99KW, aqua blue - live
Škoda Fabia - 2004, 1.9Tdi 93KW - sold
Alfa Romeo 147 - 2002, 1.9JTD 88KW - sold
Škoda Fabia - 2000, 1.4MPi 44KW - sold
Reklama

tomiboy
**

Příspěvek od tomiboy »

bony píše::-( tak to je dost drsný poznatek... to asi potom ty senzory kuchnu a vyvrtané díry osadím vlastníma.
otazka je, ci sa ti to da integrovat do existujuceho parkovacieho systemu...
smokeflypaper píše:Byl jsem presvedcen, ze jsou motorky v zrcatkach s "prokluzem" a tudiz se motorek nemuze spalit. Na zaklade ceho doporucujes zrcatka v zime nezklapet?
Diky za odpoved
dostal som take info u predajcu. osobnu prakticku skusenost s tym zatial nemam. ty hej?
i30 2012 1.6 GDI, Cool Red
Limitz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Limitz »

v nabídce příslušenství jsou i 4 senzory dopředu, zkoušel ste se na to někdo ptát?
:hyu: Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 :hyu: R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km :D
Limitz89@seznam.cz
bony

Příspěvek od bony »

Limitz píše:v nabídce příslušenství jsou i 4 senzory dopředu, zkoušel ste se na to někdo ptát?
Dle prodejce není problém auto takto osadit.
smokeflypaper
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smokeflypaper »

tomiboy píše:
smokeflypaper píše:Byl jsem presvedcen, ze jsou motorky v zrcatkach s "prokluzem" a tudiz se motorek nemuze spalit. Na zaklade ceho doporucujes zrcatka v zime nezklapet?
Diky za odpoved
dostal som take info u predajcu. osobnu prakticku skusenost s tym zatial nemam. ty hej?
Mno já právě dostal info od prodejce, že to je takto ošetřeno a že se nemusím obávat. :/

Každopádně abych nebyl úplně OT, tak bych se chtěl zeptat jestli je stejný problém s čidly i u i40?
i40cw,1.7 CRDi 100kW, AT,style+navi (seznamuji se :)
bony

Příspěvek od bony »

Tak pokud by někod zháněl senzory které se osazuji do i30 tak tady jsou
http://www.levnealarmy.cz/eshop/parkova ... x-int.html dle ceníku Hyundai 5.999,- na odkaze 3630,- Kč včetně montáže - což je dobrá úspora
stehnik
*

Příspěvek od stehnik »

bony píše:
mikkian píše:všechno tu již bylo řečeno, já jen doplním k těm předním parkům - jsou na dvě věci :) pokud k někomu dojíždíš zezadu, neukáží ti nic. Já se je teĎ naučil (respektive učím) používat při parkování, kdy mi ukazují vzdálenost rohu auta od ostatních - na to je to dobrý, když se s tím naučíš. Přijde mi ,že ukazují docela pozdě a tak stejně většinou točím dřív, protože mám strach, že neukazují a že si odřu auto :) a ty dva vepředu taky jednoznačně chybí. Takže funkčnosti předních parků dávám 20% ze 100%. Tak asi tak :)
:-( tak to je dost drsný poznatek... to asi potom ty senzory kuchnu a vyvrtané díry osadím vlastníma.
Zadní parkovací senzory společně s kamerou fungují bezvadně. S tímhle při couvání nechtěně nabourat, to už by člověk musel být velkej borec. Jinak se mi občas stává, že je kamera zamlžená až není skoro nic vidět. Třeba dnes po tom včerejším celodenním dešti. Zatím se ale pokaždé dala sama dohromady, takže v klidu.

Přední sensory, přesně jak píše bony, špatný. Taky mám pocit, že jsou nějaký zpožděný. Navíc reagují od kratší vzdálenosti než zadní - od 60cm. Na konec kapoty vepředu není vůbec vidět, takže si člověk musí dávat dost pozor. Co jsem si zatím všimnul, tak mezi 60-30cm nevydávají žádný zvuk - při vyjíždění z parkování raději sleduji dění před autem než malý čárky na displeji. Do vzdálenosti 30cm, kdy už teda pískají, se většinou nedostanu, jak se bojim odření. Je tu vůbec někdo, kdo s nima umí parkovat a spoléhá se na ně?
i30 II 1,6 CRDi VGT 94 kW Obrázek
idam.i

Příspěvek od idam.i »

smokeflypaper ,čo sa týka i40,tak tam máme vpredu 4 čidlá a v kombinácii s peknou grafikou to funguje k úplnej spokojnosti.Akurát keď v zime namrzne sneh,tak je to otravné.Našťastie,dá sa to vypnúť. :mrgreen:
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
kentanjack
*

Příspěvek od kentanjack »

stehnik píše:Přední sensory, přesně jak píše bony, špatný. Taky mám pocit, že jsou nějaký zpožděný. Navíc reagují od kratší vzdálenosti než zadní - od 60cm. Na konec kapoty vepředu není vůbec vidět, takže si člověk musí dávat dost pozor. Co jsem si zatím všimnul, tak mezi 60-30cm nevydávají žádný zvuk - při vyjíždění z parkování raději sleduji dění před autem než malý čárky na displeji. Do vzdálenosti 30cm, kdy už teda pískají, se většinou nedostanu, jak se bojim odření. Je tu vůbec někdo, kdo s nima umí parkovat a spoléhá se na ně?
Přední senzory mě krapet iritují. Jsou totiž spíš po bocích a začnou řvát snad vždycky, když mám všechno pod kontrolou, obvykle když zajíždím nebo vyjíždím vedle sloupu v podzemních garážích.

Někdo tady zmínil, že mohou být vepředu 4? V příslušenství vidím zmínku jen o dvou. To by mě docela zajímalo, protože raděj bych je měl přímo vepředu, než z boku.
Pepa59
**

Příspěvek od Pepa59 »

Třeba takhle?
Auto mám už měsíc, senzory skoro tejden (4 vzadu, dva vepředu). Kvůli výztuhám nešly dát víc na střed, mířily hodně do stran a nebraly auto přede mnou (najížděl-li jsem přesně v jeho ose); tak jsem přiobjednal kloboučky (zvenku viditelnou část snímače) s větším úhlem sešikmení- vyměnil jsem to včera. Podle prvních zkoušek to bude dobrý.
Senzory jsem koupil na Aukru (montáž jsem nechal na :hyu: ) - mají trojí napájení: zapalování, brzda, couvačka. Při sešlápnutí brzdy se asi na 10s zaktivují přední, couvačky mají přednost. Přední berou asi 1,2 - 0,3m, zadní 2,5 - 0,3m; indikace na displeji číslem po 0,1m + dva barevné sloupce L-P strana, a zvukem.
Displej je podobný tomu v mé bývalce ix20:
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 45#p364862
Přílohy
Obraz1868 – kopie.jpg
Obraz1868 – kopie.jpg (152.82 KiB) Zobrazeno 1600 x
Kia Ceed 1,6 CRDI 100kW GTline, vyr. 11/2015 (10.5.2019, 55500km)
Hyundai i30 Tricolor, 1,4 benzín, 73kW, vyr.12/2012 (od 24.4.2014,poč. stav: 22350km)
Hyundai IX20 Trikolor, 1,4 benzín, 66kW, vyr. 12/2011; (od 3/2012, prodáno 22.4.2014)
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Úpravy (tuning)“