Zdravím všechny,
pokoušel jsem se tu najít podobný problém, ale bez úspěchu:
Mám na Sonatě (r.v.2001) originální centrální zamykání s alarmem. Problém je, že centrál funguje pouze při zamykání (klíčem i DO bez problémů). Pokud chci ovšem odemknout, musím pouze klíčem, který odemkne pouze dveře řidiče (před tím ještě pomocí DO vypnout alarm).
Byl jsem u autoelektrikáře a dle jeho slov problém bude na 99% v řídící jednotce, která vysílá bez problémů "odemykací" signál, ale při přepólování "zamykací" signál již nevyšle. Mechanicky je vše v pořádku a vše proměřeno.
Nemá někdo zkušenost, zda je toto opravitelné, popřípadě kde?
Děkuji, Dalibor
Centralni zamykani - zamyka, ale neodemyka
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
- Reklama
Re: Centralni zamykani - zamyka, ale neodemyka
Ahoj,
stejný problém jsem měl taky a nakonec jsem zjistil že to dělá spínací relé pod volantem. je tam špatný přístup musíš rozebrat spodek přístrojovky pod volantem a tam to je. Já sem zkoušel které relé reaguje na dálkové ovl. sou tam dvě stejné jedno cvakalo druhé ne, kdaž sem s ním pohl tak to chvilku fungovalo a opět stejný problém. Obě sem vyndal rezebral očistil kontakty a je to OK.
Snad to pomůže
stejný problém jsem měl taky a nakonec jsem zjistil že to dělá spínací relé pod volantem. je tam špatný přístup musíš rozebrat spodek přístrojovky pod volantem a tam to je. Já sem zkoušel které relé reaguje na dálkové ovl. sou tam dvě stejné jedno cvakalo druhé ne, kdaž sem s ním pohl tak to chvilku fungovalo a opět stejný problém. Obě sem vyndal rezebral očistil kontakty a je to OK.
Snad to pomůže

rovnaký problém spôsobila prerazená dioda v krabičke centrálu vo vodičových dverách... jednoducho napätie nedorazilo do ciela = motorčeka v jednom smere, ale opačná funkcia fungovala (napr. otváranie)
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Díky za reakci. Opravdu to nakonec bylo to relé pod volantem - druhý servis na to již přišel, ale nestihl jsem to sem napsat.
Centralni zamykani - zamyka, ale neodemyka
Mám stejný problém, až se oteplí, tak se na to vrhnu, snad demontáž nebude moc složitá.
Každopádně díky za info.
Každopádně díky za info.