Konečne som si našiel čas doplniť servisnú tabuľku, aby som Vás (najmä však teba Milan) informoval.
Po prekonaní 300.000km som ešte pár dní jazdil a auto sa do servisu dostalo, keď som na tachometri (či Odometri?) mal 301.000km . Auto absolvovalo servis, ja medzitým dovolenku v Crikvenici a Salzburgu (doporučujem návštevu mesta, ale hlavne okolia vrátane Bavorska).
Z preventívnych dôvodov som vymenil baterku - mala 9 rokov a po odmeraní mala aj 9Voltov (namiesto predpísaných 12V). Keďže sa blíži zima a mohlo by sa stať, že ma auto niekde nechá, keď to budem najmenej potrebovať, tak som nešpekuloval a vymenil. Dal som zas origo

- keby vydržala toľko čo pôvodná, asi by som sa aj čudoval. Predsa len - denne cca 25 štartov a motanie sa po meste, to baterke a asi aj celému autu neprospieva - zázrak, že ešte štartovala. Zaváhanie pri jednom zo štartov (nakoniec som naštartoval, ale za celých 9 rokov auto štartovalo na 1.brnk a teraz až na piaty pokus) však spôsobili uhlíky štartéra a nie baterka. Takže menil som aj tie. Na kardane hučalo ložisko, tak pre zníženie hluku a pokoj na duši je vymenené aj to. Tesne pred návštevou servisu prestal ukazovať tachometer, resp. "odometer" a rýchlomer - takže sme vymenili aj koliečko náhonu tachometra. No a aby som nezabudol, chcípol ventilátor v kabíne, teda len vypínač (ani neviem kedy, lebo v lete jazdím s otvorenými oknami, ventilátor púšťam, len keď prší a zaparujú sa okná),takže aj ten bolo treba vymeniť.
Doplnená tabuľka ( pneumatiky v tabuľke píšem každú výmenu - letné/zimné , ale nové sú len vtedy, keď sú "hrubým písmom" Takže momentálne jazdím 3.sadu letných a 2.zimných )
Na pôvodných letných Kumho som urobil 69.236km , ďaľšie letné Michelin vydržali 114.184km, na tretej sade (zas Michelin) mám zatiaľ cca 10.000km.
Zimné Yokohama vydržali 49.668km , Michelin Agilis S+I majú zatiaľ 58.062km , ale po zime už asi pôjdu z domu (predsa len, toto bude už ich šiesta sezóna - dezén je dostačujúci, ale guma už nie je tak mäkká, ako nová a pri zadnom náhone... no uvidíme)
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=6&t=21710