Přidávám moji krátkou zkušenost s koupí vozu i40, kdy slovo "autorizovaný prodejce" pro mě má nový význam

Na stránkách hyundai.cz jsem našel nabídku referenčního vozu I40 u auto Šrámek v Plzni, včera domluvil rezervaci a testovací jízdu s tím, že dnes přijedu s hotovostí. Dnes vzal sebou 430 tisíc a vyrazil směr Plzeň, s prodejcem provedl testovací jízdu, která proběhla dobře a na auto jsme si plácli. Prodejce požádal o 15minut na připravení dokladů umytí auta atd. a já si dal cigaretu, ale během této doby se situace zcela změnila. Když jsem se za 15minut vrátil, prodejce mě oznámil, že za ním přišel pan majitel s tím, že auto již nechce prodat. A důvod ? Když už má na autě prodělat, tak ho chce prodat jen někomu z Plzně, aby auto u nich servisoval. Ještě jsem požádal prodejce zda by mohl pan Šrámek sejít dolů, abychom to probrali, toto mu také odmítl a tuto slušnost nenašel. Tak jsem si vzal svých pět švestek, teda bylo jich víc

a jel s pocitem návštěvy podřadného autobazaru zpět.
Pokud někdo postrádá profesionalitu, dodržení své nabídky a slova, což vnímán u autorizovaného servisu jako na prvním místě, je pro mě v kategorii neseriózního prodejce. Pro mě je nepříjemný fakt to, že toto měl být náš první hyundai a když to porovnám s jednáním v servisu u mercedesu či forda kam chodíme, vážně zvažuji zda tyto peníze na auto neinvestovat do jiného výrobce :/ škoda
Milan