Padajúce ručičky tachometru

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Zamčeno
dzano
Příspěvky: 8
Registrován: 22 pro 2015, 22:02

Padajúce ručičky tachometru

Příspěvek od dzano »

Neriešili ste niekto podobnú vec?
V poslednom čase sa mi začala stávať v i30 mierne divná vec. Počas jazdy mi spadnú všetky ručičky budíkov dole a hneď vyskočia späť. Je to fakt len sekunda, spadnú a hneď späť(mierne bliknú hodnoty palubného počítača). Podsvietenie budíkov aj všetko ostatné funguje aj počas toho bez problémov, nič neblikne, žiadna zmena jazdných vlastností, motorom nešklbne, ak sa v tom čase náhodou nepozerám na budíky, neviem o tom, že sa niečo také stalo. Niekedy sa stane, že sa resetne dlhodobá spotreba na palubnom počítači v tomto okamihu, ale nie vždy.
Ja mám teóriu, že by sa mohlo jednať o stuďák na plošáku tých budíkov.
Volal som ohľadne toho do Hyundai servisu, ale tam ma trochu prekvapil s jeho teóriou. Mám totiž v aute LPG, a tvrdí, že to bude spôsobené tým LPG, ktoré podľa nich nie je pre tieto motory určené (diskusií o tomto je hodne, niekto tvrdí že nie, niekto, že podľa typu motora a motory G4FA už sú údajne OK aj pre LPG - ten mám ja). Vravel som mu, že na jazdných vlastnostiach motora sa to ani v tej chvíli nijak neprejaví, že okrem vizuálneho spadnutia ručičiek sa nič nedeje a že to robí rovnako pri jazde na benzín ako na LPG, aj keď LPG úplne vypnem, stále rovnaká odpoveď a to, že to môže byť opotrebovaním motora zapríčineným LPG. Mne to ale logiku nedáva. Motor ide ako hodinky, potichu, dynamicky, plynule, všetko absolútne OK. Nie som ale automechanik a ani tomu nerozumiem, tak by som rád počul pár názorov skúsenejších v tomto smere, možno niekoho s podobnou skúsenosťou.
Ešte ma napadlo okrem studeného spoja nejaké čidlo ak pošle zlú informáciu, že sa počítač resetne a preto to rýchle spadnutie a nabehnutie... Ja fakt neviem...
Za každú radu a názor vopred ďakujem :-)
Je to i30CW; 1,4 80kW; 2010, G4FA; benzín + LPG
Hyundai i30CW LPG 1.4 80kW 2010 + Webasto
Reklama
 

ulthar
**
Příspěvky: 393
Registrován: 02 čer 2015, 15:15
Bydliště: Novy Jicin

Re: Padajúce ručičky tachometru

Příspěvek od ulthar »

Taky bych to videl na nejaky vadny spoj/kontakt nekde.
Btw. od toho servisu hodne rychle pryc. Tomu se ocividne takovehle veci nechcou resit, protoze jinak by ti takovou hovadinu jako, ze to mas tim, ze tam mas LPG nerekl. Zkusil bych zavolat jinam, popripade pokud mas v okoli nekoho s diagnostikou, tak to zkusit napichnout, jestli to neco neukaze.
i30 WG 1.6 GDI, New weekend, Cool red, MY 2015
dzano
Příspěvky: 8
Registrován: 22 pro 2015, 22:02

Re: Padajúce ručičky tachometru

Příspěvek od dzano »

Poznáte nejaký spoľahlivý servis (zrejme to bude chcieť elektrikárov) niekde v BB kraji? Som z LC, ale vycestujem za dobrým servisom, ak budú referencie...
Dík
Hyundai i30CW LPG 1.4 80kW 2010 + Webasto
Uživatelský avatar
nulda
**
Příspěvky: 458
Registrován: 03 led 2011, 11:11
Bydliště: Praha

Příspěvek od nulda »

Už se to tu řešilo. Měnily se celé budiky na záruku.

https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=20286
Hyundai i30 1.4i CVVT, Comfort (2010/05/26), Indigo Blue
Zamčeno

Zpět na „i30 Elektronika“