řídil jsem se pravidlem: nejdřív kup a pak přemýšlej - a tak už přes měsíc vlastním Tucsona 2.0CRDi 100kW/136k 4x4. Abych předem odpověděl na případné dotazy proč jsem to kupoval a proč je to špatná volba atdp, předem odpovídám "protože jsem prostě chtěl".
Chtěl bych si ujasnit pár drobností, které mi o pohonu 4x4 zrovna u tohoto vozu nejsou jasné. Už jsem jsem pochopil, že standardně se můj Tucson chová 4x2 až do okamžiku, kdy elektronika vyhodnotí, že je z nějakého důvodu potřeba připojit zádní nápravu.
Tedy dotaz:
Děje se tak pouze u tohoto modelu pokud proklouznou přední kola? Nebo je elektronika sofistikovanější a 4x4 spouští i při jiných příležitostech? (event. jakých?) - případně jak rychlé toto připojení druhé nápravy je?
Když stisknu tlačítko 4x4 LOCK, znamená to že když se s autem rozjedu, tak se v tu chvíli natvrdo rozjíždím všemi koly a ve 40km/h se systém opět přepne do 4x2?
Už to má někdo prakticky odzkoušeno? Nebo je to jen "nějaká" další výbava auta, o které víme jen z kupní smlouvy a návodu ?

Díky za odpověď - googlil jsem to, ale nejsem si jist že jsem našel to co potřebuji. Navíc se některé skutečnosti samozřejmě liší v závislosti na konkrétním autě, takže proto se ptám zde přímo na Tucsonu - pokud někdo alespoň tuší.