rozhodol som sa dat na aute nastriekat dutiny na budúcu garancnu, na začiatku ledna/januára. V autorizaku som sa už informoval a robia to.
Ide mi o to, kedy je to najlepšie robiť.
Sedliackym rozumom by som povedal ze v lete, keď je auto dokonalo suché. No keď som čítal postupy ošetrenia podvozku a dutín, dočítal som sa, že auto okrem iného umyju tlakovou vodou a potom pristupujú k ošetreniu podvozku a dutín.
V autorizaku mi tiež povedali, že dutiny striekaju aj v zime, napr po oprave havárie.
Moja otázka smeruje na to, či je múdre dat dutiny striekat aj v zimnom období, alebo by ste dali auto ošetriť výhradne v lete?
Že chcem dat ošetriť dutiny som rozhodnutý pevne.
Ci ísť aj do podvozku, mi zatiaľ vŕta hlavou. Čítal som na všemocnom internete rôzne názory. A to, že ak už je podvozok chyteny, bude to po tichu hnit pod tým nastrekom.
Iní píšu, ze to ma len zaručene benefity.
Auto bude mať +- 3 roky a tak ma zaujíma, či sa to oplatí dávať robiť, ak doteraz som nič také nerobil.
Vďaka za postrehy a názory

, když ho ponecháme na větru a dešti? No?  vojín : Zrezaví, ne vole?
 , když ho ponecháme na větru a dešti? No?  vojín : Zrezaví, ne vole? 
  ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ak keď to nie je potrebné . V iných štátoch to nemusí biť až také strašne ale v CZ a SVK  je fakt v zime horšie ako v prímorskom Irskom meste .  Dutiny sú dlho OK . Iba tie spodné plechové diely majú v rámci šetrenia tenkú vrstvu farby a mám pocit že tam nie je viac vrstiev ale iba jedná.
  ak keď to nie je potrebné . V iných štátoch to nemusí biť až také strašne ale v CZ a SVK  je fakt v zime horšie ako v prímorskom Irskom meste .  Dutiny sú dlho OK . Iba tie spodné plechové diely majú v rámci šetrenia tenkú vrstvu farby a mám pocit že tam nie je viac vrstiev ale iba jedná.  To šetrenie vidno na 3-4 ročnej Dacii Duster ktorá ma hrdzavé zadné spodné ramena atd...  Každý sme iný ,niekto sa stará o auto ako o svoje a niekto ako keby bolo cudzie
  To šetrenie vidno na 3-4 ročnej Dacii Duster ktorá ma hrdzavé zadné spodné ramena atd...  Každý sme iný ,niekto sa stará o auto ako o svoje a niekto ako keby bolo cudzie   Ale keďže viem, že kastla u áut koroduje dosť často v rámci zadných lemov, rad by som, aby mi na garančnej nahodili bitumen aspoň do tej obnazenej časti podbehov.
  Ale keďže viem, že kastla u áut koroduje dosť často v rámci zadných lemov, rad by som, aby mi na garančnej nahodili bitumen aspoň do tej obnazenej časti podbehov.