Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
petzl62
*******
Příspěvky: 5100
Registrován: 03 pro 2011, 17:09
Bydliště: Opava

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od petzl62 »

Tak sakra začni ne tím balastem, co tady motáš od začátku ](*,) ](*,) , ale napiš kolik na to máš peněz :idea: :roll: Pak můžeme adekvátně posuzovat a rádoby radit. Jinak jsou to s prominutím kecy o hovně a ztracený čas :? Pokud na to budeš mít 2-5 tis. Eur, tak není o čem a bude ti to hrát jak koncertní síň. Pokud na to máš do 1tis. Eur, tak to bude vždy kompromis. A věř mi, že pokud máš auto na ježdění a na pár let cca 5-7, tak ať do něj nasypeš v muzice cokoliv, nikdo ti to při prodeji vozu neocení a nezohlední [-X
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,68 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,0l/100km
Aktuálně 36500 km
palivo: EO N95,pokud možno bez biosložky.
Reklama
 

dano30109
*
Příspěvky: 46
Registrován: 03 lis 2019, 18:53

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od dano30109 »

no polopate musime nanho :-) nase tovarenske radio ma realne 4x15W-18WRMS vykonu na kanal to len aby si pochopil aj napriek tomu ze sa na radiach pise 4x45 to je len obchodny tah tie lepsie maju mozno 20W na kanal a maju lepsie nastavenia EQ,HP,LP atd....
kvalita zvuku aby si pochopil je v tom ze ako ty hovoris ze ti to hra dostatocne hlasno aj teraz a pozadujes lepsiu kvalitu zvuku a to je ten zazrak ze cim budes mat viacej vykonu RMS na kanal tym to bude hrat lepsie a cistejsie aj v reproduktore a nenastane tak rychlo skreslenie v reprakoch budes pocut ciste vysky stredy a basy /aj ked o basoch sa tu bavme len do urcitej miery nato tu mame ine repro nejdem to tu velmi rozpisovat/.na nemeckom fore hyundai urobili test ze ten malinky zosilnovac pioneer co som ti dal nanho link namontovali na seriove repro a cuduj sa svete tie origo repro hrali ovela lepsie!!!a uz chapes preco lebo ten zosik daval 4x45W RMS a teda tie repro hrali aj cistejsie pri vyssej hlasitosti.

A to je cela zahada :-) dufam ze uz chapes

ad 1 vytlm dvere ako som ti pisal a uvidis hned rozdiel uz len preto ze das bass na +10 a aj stredy na +10 a tym padom urcite aj viacej hlasitosti a pocitis ze tie repro budu viacej hrat samozrejme do urcitej hlasitosti.
ad 2 ak das ine repro samozrejme musi byt ad 1 splnene vytmenie dveri a mozno pocitis tak 10-20% zlepsenie zvuku viacej od toho neocakavaj
ad 3 investuj 600Eur ako som ti pisal preddtym a pocitis 80% zlepsenie
ad4 pridaj subwoofer dalsich 300Eur a pocitis 100% zlepsenie

to je asi vsetko viacej toto forum nejdem zahlcovat :-)
EFISO
**
Příspěvky: 425
Registrován: 22 črc 2018, 14:45
Bydliště: Sabinov

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od EFISO »

dano30109 : Ty audio "špecialista " Rád by som ťa vyviedol zo zopár omylov ale asi sa mi to nepodarí ale čo už .
ad.1 Vytlmenie dverí je dobré ale nie je nutne a potrebné pre nenáročného uživatela a ešte k tomu vytlmeniu Odporúčaná hrúbka butylu 1,5-1,8 max 2mm a nie minimálne 2-3mm ako tvrdíš . Vieš váhový rozdiel medzi 1,5 a 3mm hrúbkou a efektom vytlmenia medzi 1,5 a 3mm a koľko Kg pridáš na váhe dverí atd... Na butyl sa dáva neoprénová zvuková izolácia .Akustický molitan sa používa až pod tapacir dverí alebo stropnicu . Odporúčam viac naštudovať .
ad.2 Ak dáš iné repro samozrejme Nemusí biť vytlmené !. Je to lepšie ale záleží od náročnosti majiteľa na zvukový prejav .Pokiaľ počúvaš hudbu kedy nedochádza k rezonančnému efektu dielov automobilu od reproduktorov tak sa to dá aj bez toho ale ale vytlmenie nie je iba o hlasnej hudbe . A kde si zobral to: vylepšenie o 10-20% viac od toho neocákavaj ](*,) (pozri si priložené video ktoré som dnes dal na You tube)
ad.3 Aj za polovicu 600euro sa da spraviť vylepšenie na 80% ale veľmi záleží od zvolených komponentov. "Nie sme taký bohatý aby sme kupovali lacné veci a diely " všetko z rozumom :wink:
ad.4 Subwoofer ti nikdy nezlepši o 100% Jedine tým pre ktorých je zbytočný vyškovy reproduktor a na "dobru hudbu" stačí výkony subwoofer kedy sa uvoľňujú všetky skrútkove spoje a opadáva blato z podvozka :mrgreen: Ale kto co chce len batérie v načúvacom strojčeku sa menia častejšie ak v diaľkovom ovládači od auta :wink:
Tu je to moje video https://www.youtube.com/watch?v=KnvshOX ... e=youtu.be
Pre test bolo použite CD (Compat Disc pre mladšie ročníky ) žiadne komprimované MP3 ale originál ABBA (starší to určite poznajú :D/ ) Na záznam bola použitá zrkadlovka a externý mikrofón RODE pre kvalitu porovnania . Nastavenia boli na 0 ! žiadne bas +10 stred +10 atd... základ od ktorého sa to da upraviť podľa vkusu .
Koho táto téma AUDIO zaujíma tak si to môže porovnať ak ma ešte dobrý sluch tak rozdiel bude poznať a či je to +10% alebo viac posúdte sami . :wink:
A to je cela záhada d...9 dúfam že už chápeš :) Sorry ale nedalo mi nereagovať ak čítam čo nie je správne :wink:
Hyndai IX35 1.7CRDI Style 2011 (full LED)
Škoda Favorit 136LS
Škoda 110L
filipcos
*
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2020, 08:23

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od filipcos »

Tak se to , jako vždy na netu, obrací na dohadování...
Já taky nejsem úplně blbej :idea:

Jistý je, že pro mně opravdu nemá smysl tlumit kvůli hudbě dveře, ve Vitu jsem taky neměl nic ve dveřích hrálo to perfektně - Byl tam velkej bas reprák v sedadle spolujezdce a kvalitní radio Blaupunkt...
Máš pravdu, podle mé zkušenosti, že tlumit dveře je pro toho, kdo hraje tak nahlas, že mu "drnčí" dveře. A fakt se s tím lepit nebudu.

Tedy nejdříve vyměním, sám, repráky jen v předních dveřích dveřích (něco do 5000,-) fakt mně nějak nezní, když mně to hraje i zezadu, tak budou stačit jen přední.

V budoucnu lze přidat zesilovač + soundwoofer líbí se mně i toto, kvůli rozměrům

Kód: Vybrat vše

https://www.ahifi.cz/alpine-pwd-x5.html#tab-description
a jsem zvědavý, co dokáže ten dsp procesor.

Zvuku ZDAR !
dano30109
*
Příspěvky: 46
Registrován: 03 lis 2019, 18:53

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od dano30109 »

no veru popocuval som si to tvoje video a veruze som nijaky zazrak velky nepocul aj ked chapem ze realita mozno trosku skresluje ale je tam len tvoj dobry pocit ze si vymenil repro a dosiahol placebo efekt.nemyslim to v zlom nechcem aby si sa urazil ale naozaj mas ten pocit ze si dosiahol 80% zlepsenie?tie repro hraju rovnako zastrene ako seriovky mozno trolilinka lepsie aj to by som musel posudit len keby som realne sedel v aute takto z videa veru nic som nespoznal.

akusticky molitan sa dava veruze na bitumen ale vodeodolny tu mas link


https://www.ahifi.cz/comfortmat-tsunami.html

antivibracny material najtensi 2,3mm link


https://www.ahifi.cz/comfortmat-d2.html

a preco a ako vytlmit a odhlucnit dvere tu mas navod asi vedia co robia:

https://www.ahifi.cz/clanky/detail/jak- ... e-auta.htm
EFISO
**
Příspěvky: 425
Registrován: 22 črc 2018, 14:45
Bydliště: Sabinov

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od EFISO »

dano30109 : Každý ma inač citlivý sluch niekto potrebuje nízke frekvencie pre život niekto vysoké a niekto cele frekvenčné pásmo :wink:
Máš pravdu že v realite je trošku iná ale to trošku je fest rozdielne .Ty nepočuješ zlepšenie a niekto iný z :hyu: fóra čo to bude počúvať bude počuť zmenu .Ono aj to komprimovanie videa na Tou tube trošku "prospieva kvalite" Každý z nás je originál tak z odchýlka a úchylkami je potrebne počítať :wink: Prejdem na ten tvoj placebo efekt . Ja mám na aute 23,6 m2 antivibračnej a zvukovej izolácie z toho asi 9m2 antivibračný materiál Ty máš koľko ??? :lol: Takže o vytlmení sa môžeme baviť len to nebudem nikomu nútiť ak niekto uvažuje že vymení iba predné reproduktory čo je podľa mňa polovičné riešenie ale každý ma svoje finančné limity tak to treba zohľadniť .
Názov Akustický MOLITAN . Je materiál ktorý ma v popise materiál z Polyuretánové peny . Viď tento https://www.carmedia.cz/ctk-wavefix-35- ... -material/
Pri tvojom Comfortmat som to nikde nenašiel .A podľa mernej hustoty 0,9Kg na m2 pri 12mm to bude na baze neoprenu lebo Molitan ma pri 35mm hmotnosť 0,75kg na m2 Podobné Conformatu ale od iného výrobcu som použil na tlmenie spodného plata kufra (nad rezervou ) . Aby sme všetko nevolali Akustický molitan ak to nie je Polyuretán . :wink:
No vidíš 2,3mm a nie 3mm hrúbka . ja som používal 2,2 a 1,8 mm takže tak .Ja som vytlmoval nie prioritne kvôli hudbe ale pre cestovný komfort a to k muzike je určite plus,ale nie to také nevyhnutne ak si to nevieš spraviť sám a musíš si to dať pekne zaplatiť firme . Niektoré dajú iba butyl a je to vytlmené ](*,)
Nie žeby si sa urážal ale každý prezentuje svoje stanovisko :wink: Ako písal filipcos : Zvuku ZDAR !
Hyndai IX35 1.7CRDI Style 2011 (full LED)
Škoda Favorit 136LS
Škoda 110L
dano30109
*
Příspěvky: 46
Registrován: 03 lis 2019, 18:53

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od dano30109 »

jasne v pohode ja to ani nemyslym zle kazdy ma nazor ja v tucsone som bol spokojny so seriovym repro iba mi vadilo ked som chcel viacej basov tak to uz drncalo v dverach aj v tapacire a uz to chcelo vylepsit.ano aj vytlmenie dveri pomoze znizit hluk zvonka a tym padom aj ta hudba znie lepsie pri jazde.mal som octu preddym a vrazil som tam 2000EUR a bolo to super ale uz by som do toho nikdy nesiel nikto to pri predaji auta neoceni.ked uz kupit tak rovno od vyroby s premiovym systemom max vytlmit dvere a pokoj.

Zvuku zdar
filipcos
*
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2020, 08:23

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od filipcos »

Hurrá nedrnčí :!: rádio na plno, Metalicca a nic nedrnčí, no nový auto, asi. :shock: :hyu: :lol:
filipcos
*
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2020, 08:23

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od filipcos »

Reproduktory vyměněny a nestálo to za to.
Raději jsem měl koupit nové rádio, což jsem u minulých aut dělal ,ale u Tucsona 2019 to není tak jednoduché.
:(
EFISO
**
Příspěvky: 425
Registrován: 22 črc 2018, 14:45
Bydliště: Sabinov

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od EFISO »

Aké reproduktory a model si použil ?
Hyndai IX35 1.7CRDI Style 2011 (full LED)
Škoda Favorit 136LS
Škoda 110L
dano30109
*
Příspěvky: 46
Registrován: 03 lis 2019, 18:53

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od dano30109 »

no tak doslo na moje slova ja som ti to hovoril tie seriove repro na to seriove radio jednoducho stacia.staci len poriadne vytlmit dvere a tapec a vsetky gombiky ovladacov a mas pohoda.

tie nove repro sa oplati riesit len ak das aspon ten mini zosik pioneer inak to nema zmysel a uz vobec neries ine radio to bude mat vzdy len 4x15-20W RMS
dano30109
*
Příspěvky: 46
Registrován: 03 lis 2019, 18:53

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od dano30109 »

kedze si uz repro vymenil napis ake?teraz uz len pories aspon tento zosik 4x45W RMS postaci nato aj seriova kabelaz.

https://www.ahifi.sk/zosilnovac-pioneer-gm-d1004.html
filipcos
*
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2020, 08:23

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od filipcos »

EFISO píše: 19 pro 2020, 19:31 Aké reproduktory a model si použil ?
blam 165 relax 2
filipcos
*
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2020, 08:23

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od filipcos »

dano30109 píše: 20 pro 2020, 11:43 kedze si uz repro vymenil napis ake?teraz uz len pories aspon tento zosik 4x45W RMS postaci nato aj seriova kabelaz.

https://www.ahifi.sk/zosilnovac-pioneer-gm-d1004.html
no nevím co má to nejzákladnější rádio za výstup, jestli se zesik nenapojuje jen na výstupy na repro?
filipcos
*
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2020, 08:23

Re: Jaké lepší reproduktory do Tucsona 2019, základní model.

Příspěvek od filipcos »

jjj.jpg
jjj.jpg (10.76 KiB) Zobrazeno 1219 x
jjjjj.jpg
jjjjj.jpg (13.61 KiB) Zobrazeno 1219 x
Odpovědět

Zpět na „Tucson 2015- Elektronika“