No, OT jsem se kdysi svezl a řekl bych, že z OT tedy byl střílnama lepší výhled než ze zadních sedadel z MX-30

. Okýnko ve dveřích i okýnečko ve sloupku jsou hodně mrňavý, ale mně to nevadí, klaustrofobií netrpím. Ale mnoha lidem to vadit může. Je zajímavý, že ženě se ve spoustě aut dělá vzadu blbě, ale tady neprotestovala a problémy nehlásila

.
Já jsem to s tou sedačkou zkoušel a do palice jsem se nemajznul a mně to na zámek, jak jsem zvedl oči, nevycházelo, ale každý se skláníme jinak, to je jasný. Ani při včerejším luxování v garáži, kde je ten manévrovací prostor přeci jen stísněnější (všude samý krámy

), jsem si do vysokého čela nedal

.
Já tedy mám jen o 4 cm víc a jako prcek si nepřipadám

. Já naopak černé stropnice vyhledávám, líbí se mi to a působí to na mě útulně.
SUV obecně nemusím, měl jsem ix35 a moc rád jsem se vrátil na zem do i30. Ale chápu, že holky se ve vyšším autě cítí líp. Ale v MX-30 jsem si jako v SUV nepřipadal. Měl jsem z ní dojem velice blízký XCeedu. Tedy jen o malinko výš než v normální osobáku, ale ještě hodně daleko k posezu o patro výš.
K té váze - tu neutajíš u žádného BEV. MX-30 je díky malé baterce na tom ještě dobře, IONIQ5 hraje s váhou úplně jinou ligu a tam tu váhu skutečně pořád cítíš, tady to ještě není tak hrozný.
Jak jsem psal - MX-30 není etalon své třídy ani ve spotřebě ani v dojezdu. Mazda nenasedla na vlnu nahánění dojezdu, opět šla vlastní cestou. Nasadili jiné priority a podle nich udělali auto. Já těm prioritám rozumím a nejsou zas tak daleko do mých potřeb.
FVE taky zvažuju, ale znamenalo by, že jsem se smířil s tím, že zůstanu bydlet tam, kde teď bydlíme a to já prostě odmítám. Pořád ještě pracuju s tím, že se odstěhujeme "za lepším". A ty kačky na FVE si nechávám až na nové bydlení. Ale to je otázka spíš psychologická, třeba mě realita dožene... To sem ale nepatří.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate