Nemyslím že umyť svetla pri blbom počasí par krát za týždeň je strata času . Strata času je poistná udalosť pre neskorú reakciu .
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Jel jsi někdy trasu několik sto kilometrů v kuse? Stačí, aby někde byla trochu vlhká vozovka a světla jsou zasviněna relativně rychle. Když ne, zkus si to, ať víš, co myslím.
No budeš to mít v každém případě těžké a s legálností ještě těžší.cestovatelcasem píše: ↑08 dub 2022, 14:02 Budu rád za jakékoliv názory a náměty) Nákladnost, resp. cena pro mě není až zas tak rozhodující - abych opět v noci neboural (naposledy škoda 118 tis. po čelním střetu se srnou u Klatov...), byl bych do takového řešení ochoten nacpat klidně 50tis. Kč, vyplatilo by se to...
Jak už jsem psal, bohužel už i z vlastní zkušenosti vím, co je to za náraz i20 ve 100km/h rychlosti do středně velké srny čelně zepředu...![]()
Stejně mě ale překvapuje, že je na inetu nejen ve vztahu k i20, ale i k jakýmkoliv dalším silničním autům o téhle problematice poměrně velmi málo webů, ani na tuning fórech nic moc, skoro vůbec nic... Nechce se mně věřit, že vidí všichni řidiči ve tmě tak dobře, všichni jezdí jen v prosvícených příměstských lokalitách, anebo raděj jezdí jen za světla...![]()
Mne stačí už 2 rok ráno do práce o 5,30 prechádzať cestou cez stret staveniska obchvatu R4 Prešov-Sever kde na 4km úseku za dažďa alebo mrholenia je auto a svetlá zas..ne viac ako po stovkách Km . Preto viem prečo umývať svetlá aby som na ďalšie suché ráno videl na cestu .U LED svetiel je zasvineňi menej citeľne ako u slabších Halogénových . Na križovatke vedľa seba často vidím auta ktoré majú skoro neprehľadný povlak špiny na svetlách,asi nepotrebujú vidieť za tmy na cestuAxel.Foley píše: ↑09 dub 2022, 12:29Jel jsi někdy trasu několik sto kilometrů v kuse? Stačí, aby někde byla trochu vlhká vozovka a světla jsou zasviněna relativně rychle. Když ne, zkus si to, ať víš, co myslím.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |