Hyundai Genesis 3.8 V6

Tato sekce je určena těm, kteří zvažují koupi vozu Hyundai (ne Hyunday).

Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři

Odpovědět
Bonboncz

Hyundai Genesis 3.8 V6

Příspěvek od Bonboncz »

Ahojte všetci,

volám sa Laci a som tu nový. Som automobilový nadšenec, ktorý má rád výnimočné autá s charakterom, a práve preto ma zaujal Hyundai Genesis 3.8 V6 z roku 2012. Momentálne zvažujem jeho kúpu a rád by som sa poradil s niekým, kto má s týmto modelom reálne skúsenosti.

Auto, ktoré mám vyhliadnuté, má najazdené cca 139 000 km, bolo pravidelne servisované, ale v minulosti malo niekoľko poistných udalostí (zadné čelo, pravá strana). VIN je KMHGC41DBCU170286, ak by niekto vedel viac.

Zaujímalo by ma hlavne:

🔧 Najčastejšie poruchy a závady – čo sa zvykne kaziť, na čo si dať pozor pri obhliadke?

💸 Ceny servisu a náhradných dielov – je údržba drahá? Robíte si niečo svojpomocne?

🛠️ Odporúčané intervaly výmeny oleja, rozvodov, brzdových komponentov a pod.

📉 Skúsenosti s poklesom hodnoty auta – oplatí sa to ako dlhodobá investícia?

Budem veľmi vďačný za každú radu, skúsenosť alebo odporúčanie. 🙏 Chcem sa rozhodnúť rozumne a s otvorenými očami, a preto si vážim každú spätnú väzbu od vás, skúsenejších členov fóra.
Reklama

Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Hyundai Genesis 3.8 V6

Příspěvek od Borek »

Ahoj.
Já mám v garážích pár zajímavých kousků :hyu: . Coupe 2gen.,Veloster i Genesis Coupe 2 gen. Podle roku výroby budeš mít první generaci. I když základ karoserie a objem motoru vypadají podobně,tak vše je úplně jinak :D . Ale bezproblémová spolehlivost a radost z jízdy, bude asi podobná. Rozdíl je ve výkonu 3,8 V6-v druhé gen. díky přímému vstřiku přidává o 35kw-40kw víc a víc i na toč. momentu. Převodovka je v 1g-šestistupňová v 2 gen-má osm stupňů. I vnitřek je lépe řešen. Díky tomu, že auto je dost velké, tak vnitřek je prostorný, kufr až až velký-jen vstup omezuje pouze otevíratelné víko kufru(bez okna), což je správně, protože díky tomu je karoserie správně sportovně tuhá. Zadní sedadla jsou pohodlná,prostorná, na nohy je díky velkému rozvoru,na coupe, mraky místa, ale na hlavu moc ne-Korejec je v pohodě,ale Čech má hlavu ohnutou o střechu :D .
Druhovýroba běžných dílů (destičky,kotouče,filtry,svíčky...) je pestrá a kupodivu za pár korun. Olej měním u všech aut po 15 tis.km (i když mají psáno po 30000km). Já mám na Genesisu zatím najeto něco k 50tis.km,takže jsem kromě předních destiček, oleje a filtrů nic neměnil :D Jízda je díky výkonu, zadnímu náhonu a samosvoru--- radostí =D> . Je potřeba se trochu povozit a tohle auto tě chytne hned. Síly a parádního zvuku V6 motoru, v podobě nasraného medvěda 8-[ .si budeš užívat. Při běžné jízdě v rámci předpisů se motor jen překuluje kolem 1500 otáček, kopec nekopec a v autě je ticho(víc je slyšet hluk od kol),spotřeba je 8,5-9l. V případě potřeby, stačí polechtat pedál, převodovka podřadí o 5 stupňů a auto zběsile vyrazí [-o< 8-[ . Jestli má tvůj motor 139 000km,tak by měl být teprve zaběhnutý a jestli mu někdo dal třeba jen zákl.péči,tak nebude mít problém naběhat dalších 200t. Mnohokrát se mi stalo, že se lidi chodí ptát, co je to za auto. Je příjemné, nemít masovku (první generace se do Evropy dovezlo poměrně dost,ale stále je ho vzácnost potkat.Druhé generace jen 367 kusů. Já jsem si ho dovezl, ze zastoupení :hyu: z Norimberka. Česko dostalo 3ks a ty dostal FAČR-fotbal.svaz, v rámci propagace a sponzoringu :hyu: a českého fotbalu :D).
Pokud tvůj Genesis není nějaká bouračková slepenina, tak máš mé doporučení. Je to parádní svezení, s nízkými provozními náklady, vzhledem k radosti, kterou to auto dělá. :D/
Přeji šťastnou ruku při nákupu. :D
Přílohy
10.jpg
10.jpg (462.22 KiB) Zobrazeno 106 x
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Odpovědět

Zpět na „Koupě ojetého nebo nového vozu Hyundai“