okolo roku 2014-15 som mal prvú generáciu Good Year 4 Season - prvá zima super, držali fajn aj v horách na ľade - no potom ako behali celé leto, ďalšia zima už boli zúfalo nefunkčné - šmýkali nielen na snehu, ale aj na vode a jemne mokrej ceste v lete ... dnes už je myslím 3. gen a vraj to hodne zlepšili. Ja som im už neveril a kúpil som si pred 3 rokmi Matador All Weather Evo - a behám s nimi 3. rok (toto bude ich tretia zima), ale ich vlastnosti sa nemenia - ak, tak mierne, ale myslím že úplne rovnako ako letné / zimné ... ubudli z nich možno 2mm (z pôvodných 8-9 mm), takže určite ešte do jesene vydržia - a na budúcu zimu zrejme kúpim nové.mozecek píše: 01 říj 2025, 14:25 ne ze bych nevedel jak vypada alu koroze, ale realne sem ji na autech mych nebo v okoli nikdy nevidel, tak netusim jak krusny zivot ony korodovane litaky mely a co to bylo za "nekvalitu"
spis by me zajimalo jak moc celorocky kvalitativne upadaji v prubehu casuptze moje continentaly CC2 maji po 13tis docela odrbany hrany. Jelikoz tech hran maji mnohem mene nez zimni pneu lamel, ktere jsou navic v zakrytu. Vsechny testy celorocek se delaji na novych, ale nikdo neresi dodrbany gumy. Mam spatny pocit ze se jejich schopnosti casem snizuji mnohem rychleji nez u zimaku. Ted chce celorocky koupit otec a ja furt nevim jestli mu nedat na cely rok zimaky co jezdil do ted.
Teraz som pozeral celoročky pre kamoša a asi naj sú Pirelli podľa testov v nemeckých časákoch - ale mňa oslovil Kleber Quadraxer 3 - a tie som mu poradil a potom asi kúpim aj sebe. Bývam na juhu - tu je sneh v posledných rokoch tak 2-3 dni do roka - inak len voda a brečka. A väčšinou sucho. A celoročky sa delia na viac zimné (napr Nokian) alebo viac letné - na sucho a teplejšie zimy (napr. Kleber).
S diskami už nejdem "na krásu a frajerinu" - preto nechávam plechy 15" a puklice - už nemám 30 rokov. A pri 15" sú gumy užšie a vyššie - čo je pre pokojnú jazdu lepšie

Tu viac píšem o Matadorkách https://vintagehifi.sk/viewtopic.php?t= ... it=matador