Celoroční pneumatiky

Co se jinam nevešlo - výfuk, kola, údržba, akumulátor, příslušenství, manuály/schémata atd.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Dawe z Brd
*

Re: Celoroční pneumatiky

Příspěvek od Dawe z Brd »

Mám Michelin CrossClimate na Jeepovi WH, kterej dává gumám docela zabrat (2,3t pohotovostní + široký gumy + trvalá 4kolka). Kdysi jsem je pořizoval jako alternativu "letních" gum, protože v danym rozměru a zatížení byly buď jen traktory (nesmysl na silnici) nebo hladký ŠUVéčkový gumy, se kterejma bych nevyjel ani po mokrý trávě. Hned zpočátku mě překvapila tichost oproti původním Good Yearům (taky spíš silniční "uni", typ už nevim). Na mokru to drží jak přikovaný, na vrstvě sněhobahna v rámci možností těžký čtyřkolky taky dobrý. Sezónní blbnutí na loukách, polňačkách a tahání zapadlejch dodávek.. na jedničku. Jednnu celou zimní sezónu jsem nenašel časoenrgii vyměnit kola za zimní (o 1" menší ráfky a větší "bačkůrky") a minulej rok jsem přezouval někdy na 24.12. :shock: Zimní provoz taky super, respektive nezaregistroval jsem potíže.
Sakum prdum najetejch 5 letních a 1,5 zimní sezóny, řekněme cca 60tkm. Teď jsou ve stavu, kdy na nich buď dolítám zimu a léto a půjdou páá, nebo přehodim na zimní kola, na CC dolítám léto a ještě se po nich voblízne nějakej mlmlas se strýtvotuzyngovanym bávemvoe vlesku :lol: Takže za mě slušnej výkon a dobrý vlastnosti k tomu za cenu, za jakou si někteří kšeftaři dovolujou prodávat lisovanou tmu lepenou kanagomem :D/
Hyundai H1 TQ 2013 8 míst, 6 rychlost manual. HYENA.
Reklama

Maras

Re: Celoroční pneumatiky

Příspěvek od Maras »

Už jsme tohle téma probírali mnohokrát, tak jen připomenutí. Osobně a nejen já, mám zkušenosti, že záleží, kde byla guma vyrobená. Jestli máte štěstí a na západ od nás, vydrží vám mnohem déle a to se bavíme o stejném výrobci a pneumatice. Proto se podívejte na zemi výroby, která je na pneu vyznačena. Je to stejné jako dvojí kvalita potravin pro východ a západ. Prostě to lepší pro ně a horší pro východ. A proto je nejlepší kupovat korejské gumy, ti to mají zatím stejné.
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Ostatní“