Horký plast na sloupku u nohy řidiče (plyn)

Přístrojovka, ovladače, sedadla, zavazadlový prostor.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
zmt

Horký plast na sloupku u nohy řidiče (plyn)

Příspěvek od zmt »

Ahoj,

našel jsem obdobné téma pro starší typ https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=156&t=32118,

mám novější i30 z r.v. 2019, motor 1.4 a po cca 30 minutách jízdy se dost rozpálí plast u pravé nohy na sloupku, napadlo mě zda tam nechybí izolace? Máte někdo stejnou zkušenost? Prodejce mi tvrdil, že je to normální, moc se mi to nechce věřit ](*,) .

Díky.
Reklama

petzl62

Re: Horký plast na sloupku u nohy řidiče (plyn)

Příspěvek od petzl62 »

Mám také nový model, sice s jinou výbavou a motorem, ale nic podobného nepociťuji,ani v zimě, ani v létě. Takže asi v základní výbavě chybí izolace potrubí, nebo je to jinak řešeno. Asi by bylo dobré se na to mrknout a eventuálně doizolovat. Obávám se, že v servisu ti řeknou obligátní zaklínadlo nechuti cokoliv řešit- "vlastnost vozidla" ](*,) :roll:
Ale třeba se mýlím a trefíš někoho, kdo bude mít zájem to řešit [-o<
CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 76650 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky, nebo prémiové paliva.
zmt

Příspěvek od zmt »

Ahoj, tak jsem byl v servise a kupodivu se jedná o vlastnost (ukázali mi fotku nezakryté trubky) - mě se to moc nezdá, pátral jsem po internetu a našel jsem následující schéma (v příloze), podle mě tam chybí díl označený 97171E. Zajímavé je, že pokud máte řízení na druhé straně (RHD) tak tam ten kryt není ...
schema_vytapeni_i30.PNG
schema_vytapeni_i30.PNG (180.44 KiB) Zobrazeno 968 x
luky0011

Příspěvek od luky0011 »

Ahoj, mám rovnaký problém, našli ste nejaké riešenie? Subjektívne mám pocit, že sa ten problém po troch rokoch zhoršil, tak som to začal riešiť. Dole je fotka časti pri nohe a plastového krytu. V trubke cirkuluje voda z motora a má teda 90 °C. Overil som si u dvoch majiteľov rovnakého modelu a motorizácie, že tento problém nepociťujú. Zároveň ten priestor pri nohe vyzerá rovnako. Logicky ma napadlo, že mám proste vadnú izoláciu na plastovej krytke, tak som skúsil na trubku nainštalovať miralónovú tepelnoizolačnú trubku ako na topeni / kúrení v dome. Bohužiaľ to nebolo veľmi efektívne — miralón izoluje, ale plast sa zahrieva ďalej. Všimol som si, že z časti na fotke „B“ pravdepodobne prefukuje vzduch okolo výmenníka, takže ma napadá len to, že tam horúci vzduch fúka na ten plast a celé sa to ohrieva. Skúsim to o pár týždňov pri garančke, ale naposledy povedali, že tam nič nie je, tak nemám ilúzie, že budú ochotní to riešiť.
Přílohy
plast
plast
kr.jpg (368.76 KiB) Zobrazeno 93 x
topeni
topeni
heating2.jpg (265.56 KiB) Zobrazeno 93 x
i30 combi 1.5 T-GDI 2022
Maras

Příspěvek od Maras »

S tím plastem nevím, ale všiml sis, že odpovídáš na více než pět let starý příspěvek dotyčného??
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Interiér“